Víz alatti borászat nyílt az Adrián

Víz alatti borászat nyílt az Adrián

A Peljesac-félszigeten, Ston és Orepic között megnyílt Horvátország első víz alatti pincészete, amely a tenger mélyén 700 napig érlelt borokat kínál a vendégeknek.

A lenyűgöző tengeri kilátással rendelkező Edivo borászat ezer négyzetméteren terül el a szárazföldön és a tenger alatt egyaránt, tulajdonosainak pedig az egész szigeten vannak szőlőültetvényei.

 

A pincészet megnyitása előtt már világszerte ismertek voltak az amforákban érlelt, szabadalmi oltalom alatt álló horvát tengeri borok. Ivo és Anto Segovic, valamint Edi Bajurin tulajdonosok viszont azt szerették volna, ha az érdeklődök teljes egészében láthatják az elkészítés és tárolás folyamatát. Azok a turisták, akik a víz alatti rejtett világra is kíváncsiak, búvárok vezetésével alá is merülhetnek és saját szemükkel nézhetik meg a víz alatti pincét. A Mali Soton-i öböl mélyén egy rég elsüllyedt hajóroncs található, amely jelenleg a borok tárolására és érlelésére szolgál.

Az amforákba zárt borokon kívül palackos borok is fellehetők a roncs körül, ezeket a búvárkodó turisták maguk is felhozhatják a felszínre.

 

ujszo.com

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×