Vízelvezetés és utcafelújítások Révfaluban

Vízelvezetés és utcafelújítások Révfaluban

Megújul a Zólyom, a Mező és az Áldozat utca. A teljes útpálya csere mellett komplex vízrendezés történik csapadékvíz elvezető rendszerrel, tározó tóval.

„Révfalu nagy átalakuláson ment keresztül, az egyetem fejlődése, az EYOF-ot megelőző beruházások egyaránt hozzájárultak a városkép formálásához. Most egy újabb jelentős beruházáshoz érkeztünk, amely régi problémát orvosol a térségben” – fogalmazott dr. Fekete Dávid alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője. Hozzátette, az itt élők már nagyon várták ezt az összességében közel félmilliárd forintos fejlesztést, ami várhatóan idén nyáron el is készül.

 

Fűke Péter, a Településfejlesztési Főosztály vezetője és dr. Fekete Dávid alpolgármester

 

Fűke Péter, a Településfejlesztési Főosztály vezetője a műszaki tartalommal kapcsolatban kifejtette, a már zajló beruházás keretében javítják Győr-Révfalu városrész csapadékvizeinek elvezetését. Ennek keretében megépül a befogadó, vagyis a Mosoni-Duna holtág előtt egy ülepítő, tározó tó a csapadékvizek előtisztítására, valamint a Zólyom utca, Áldozat utca és Mező utca csapadékvíz csatornázása, és azoknak bekötése a megépülő tóba. A beruházás során a három lakóutca teljes útpálya szerkezetcseréje is megtörténik, a Zólyom utcában pedig a közvilágítási hálózatot is fejlesztik. Az útépítési munkákkal egyidejűleg a szükséges közműkiváltások is megtörténnek.

A fejlesztés lényege, hogy a csapadékvizeket erről a területről a jövőben nem a pataházi átemelőhöz vezetik, hanem az új tóban ülepítve rögtön a Mosoni-Dunába kerül, jelentősen könnyítve a csapadékvizek lefolyását. Egy korábbi fejlesztésnek köszönhetően a Duna utcát is erre a rendszerre fordítják át, amelyet úgy építenek ki, hogy a későbbiekben a Hédervári úton túli területekkel is bővíthető lesz, egészen akár a Báthory utca vonaláig.

 

 

A kiviteli terveket a Hidro-Plan Kft. és a Különút Mérnöki Iroda Kft. készítette, a csapadékvíz elvezetés kivitelezője a Kultúrmérnök Kft. Az útépítési és közvilágítási munkák kivitelezője jelenleg közbeszereztetés alatt áll, ez a munka várhatóan március elején indul. A beruházás teljes egészében önkormányzati forrásból valósul meg, és 2019 nyarán készül el.

 

Szerző: Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter

Csatolt galéria: Vízelvezetés és utcafelújítások Révfaluban
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×