Vizes gyakorlatok Győr térségében

Vizes gyakorlatok Győr térségében

Szeptember 8-án délután a győri hivatásos tűzoltó-parancsnokság elsődleges működési területén, egy időben több helyszínen is vizes gyakorlatot tartottak az önkéntes tűzoltó egyesületek tűzoltói részére.

Nyúlon a házigazda önkéntesek mellett Győrújbarát, Győrság, Pannonhalma és Veszprémvarsány önkéntes tűzoltói, míg Győrzámolyon a helyszínt adó és rendező győrzámolyiak mellett Dunaszentpál és Enese önkéntes tűzoltói részvételével rendeztek vizes gyakorlatot.

 

A nyúli helyszínen a feltételezés szerint vandálok garázdálkodtak, fákat rongáltak meg, vágtak ki, illetve tüzet gyújtottak a raktárban, ahol veszélyes anyagokat is tároltak. Itt a rajoknak favágási, darabolási feladataik voltak, miközben a raktárépületben rekedt dolgozókat kimentették, védő és oltósugarakat is szereltek.A győrzámolyi helyszínen a feltételezés szerint a központi majorban az egyik épületben ahol mezőgazdasági gépeket tároltak a tulajdonos lánghegesztési munkát végzett, amivel meggyújtotta a vetőgépet.

 

A tűz átterjedt a szín másik oldalán lévő halomban tárolt árpára. Az épület melletti birka akolból a füst miatt nem tudtak menekülni a birkák. Ezen a helyszínen a tűz eloltása mellett a bent rekedt állatokat kellett a rajoknak kimenteni.Kiemelten fontos az együttműködő önkéntes tűzoltó egyesületek beavatkozó képességének felmérése és fejlesztése.A tűzoltó egyesületek által használt és készenlétben tartott eszközök, felszerelések, járművek megfelelő állapotban, meghibásodás nélkül szolgálták az egyesületeket a gyakorlati feladatok végrehajtásában. A helyszínen megjelent tűzoltó egyesületek bizonyították, hogy éles helyzetben is képesek a lakosságnak és a hivatásos tűzoltóknak segítséget nyújtani.A gyakorlatot a győri katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője és a győri hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnoka ellenőrizte és megfelelőre értékelte.

katasztrofavedel.hu

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×