Vizes játszótér a Bisinger parkban

Vizes játszótér a Bisinger parkban

A földmunkák már elkezdődtek, és várhatóan a Győrkőcfesztivál idejére elkészül a hazánkban ritkaságnak számító vizes játszótér – avatta be lapunkat dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, belvárosi képviselő abba, hogy mi épül a Bisinger sétányon. „Az ötlet az ausztriai Rust településen található mesepark nyomán született.

Amikor feleségemmel és unokáinkkal jártunk ott, akkor fogalmazódott meg bennünk, hogy érdemes lenne hasonlót létrehozni Győrben is. Fekete Dávid képviselőtársammal és Tőke Lászlóval, a Pannon-Víz vezérigazgatójával is megtekintettük a létesítményt, és miután Borkai Zsolt polgármester is felkarolta a kezdeményezésünket, elindítottuk a tervezést.”

 

A kuriózumnak számító játszótér lényege, hogy a gyerekek különböző, vízzel kapcsolatos játékszerekkel játszhatnak, méghozzá úgy, hogy közben a víz útját maguk irányítják, a játékokat ők „üzemeltetik”. Ehhez különböző zsilipeket tudnak mozgatni, ezzel irányítva a vízfolyást. A gyerekek vízemelőket, szökőkutakat és mindenféle trükkös, vizes játékokat működtethetnek.

 

Fekete Dávid alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője elmondta, a beruházással Győr egy újabb népszerű attrakcióval gazdagodhat, ahol az itt élő és a hozzánk látogató gyerekek egyaránt jól érezhetik magukat, tanulva szórakozhatnak. „A meglévő játszóeszközökkel egy olyan komplex játszótéregyüttes jön létre a Bisinger sétányon, amely akár egész napos kikapcsolódást is nyújthat a családoknak.”

 

Papp Zsolt

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×