Vizes körkép: városszerte dolgoznak a szakemberek

Vizes körkép: városszerte dolgoznak a szakemberek

A Pannon-Víz Zrt. munkatársai a következő napokban is több helyen végzik teendőiket Győrben. A javítások, felújítások, illetve korszerűsítések miatt a lakosság és az autósok türelmét kéri a szolgáltató.

Szigethy Attila út

Sávlezárásra és útszűkületre számítsanak a Szigethy Attila úton, a Csokonai utcai csomóponttól a Bakonyi út irányába haladva. Az itt lévő társasház egyik csatornabekötő vezetéke szakadt le, ezt teljes hosszban kicserélik a szakemberek. A környéken csúcsidőben torlódásra számítsanak, aki teheti, válasszon más útvonalat.

 

Külső Bácsai út

A Külső Bácsai úton, a Boglárka és a Benedek Elek utca között megkezdődött az ivóvíz- gerincvezeték és a vízbekötések cseréje. Az építkezés ideje alatt a környéken megváltozott a forgalmi rend. Már készül a 120 fm hosszú új ivóvíz-gerincvezeték, majd nyomáspróba és fertőtlenítés után, előre egyeztetett időpontban történnek az átkötések.

 

Malom út

Ménfőcsanakon, a Malom utcában várhatóan júniusban kezdődik az ivóvízvezeték és a vízbekötések cseréje. Jelenleg a tervezés és a közműegyeztetés zajlik. Az építkezés ideje alatt a környéken megváltozik a forgalmi rend. Első ütemben megépül az új ivóvíz-gerincvezeték, majd nyomáspróba és fertőtlenítés után, előre egyeztetett időpontban történnek az átkötések.

 

Pusztaszeri út

A Pusztaszeri úton az Ipar úttól a Bárczy Gusztáv utcáig, 265 méter hosszban cseréltek víz- és csatornavezetékeket. Az útépítés megkezdődött.

 

Hűtőházi út

Befejezte a szolgáltató a csatornafelújítást a Hűtőházi út–Kandó Kálmán utca térségében. 90 méter hosszban cserélték ki az itt húzódó vezetéket kőagyag csatornacsövekre. Az új buszmegálló is rövidesen elkészül.

 

Áldozat, Mező és Horgony utca

A csapadékvíz-elvezetési munkákhoz kapcsolódva a térségben kicserélte a társaság az ivóvíz-gerincvezetékeket és a vízbekötéseket. A fogyasztók már az új vezetékről kapják a vizet, az útépítés elkezdődött.

 

Lehel utca

Az új vásárcsarnok környékén, a Lehel utcában, a Tihanyi Árpád úttól a Lehel utcai csomópontig befejezték a vízvezetékcseréket, a fogyasztók már az új vezetékről kapják a vizet.

 

Árpád út–Baross út csomópont

A nyilvános WC csatornabekötésének cseréje miatt némi korlátozásra számítsanak a gyalogosok és több figyelmet szeretnénk kérni az itt kerékpározóktól is. Kérik az erre járókat, szíveskedjenek kikerülni a lezárt területet.

 

A felújításokkal párhuzamosan folytatódik az elhasználódott csatornafedelek cseréje is, fotónkon a Munkácsy úti csatornafedlapot cserélik a szakemberek. A közelmúltban a Pannon-Víz pályázatot nyújtott be a Somos utca, Urbantsok utca és a Dózsa György rakparton vízi közmű vezetékeinek cseréire. Kedvező elbírálás esetén még idén nyáron megkezdődhetnek a felújítások.

Kérdésük, észrevételük van? Kérjük, küldjék el az iktato@pannon-viz.hu címre, a társaság ígéri, hogy rövid időn belül válaszolnak kollégáik.

 

Fotó: Marcali Gábor

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×