Vizes vb - Negyeddöntős a női vízilabda-válogatott

Vizes vb - Negyeddöntős a női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott 17-6-ra legyőzte Új-Zéland csapatát, ezzel bejutott a nyolc közé a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Bíró Attila együttese a papírformának megfelelően könnyedén diadalmaskodott riválisa felett, a legeredményesebb játékos Keszthelyi Rita volt négy góllal. A magyarok a hétfői negyeddöntőben az olimpiai ezüstérmes olaszokkal találkoznak, közép-európai idő szerint 11.30 órától.

Eredmény:

vízilabda, nők, a negyeddöntőbe jutásért:

Magyarország - Új-Zéland 17-6 (4-2, 4-1, 4-1, 5-2)

--------------------------------------------------

gólszerzők: Keszthelyi 4, Leimeter 3, Szilágyi, Vályi, Gurisatti 2-2, Parkes, Rybanska, Illés, Tóth-Csabai 1-1, illetve Houghton, McDowall 2-2, Doyle, Howarth 1-1

 

Magyarország:

-------------

Gangl - Vályi, Leimeter, Keszthelyi, Illés, Szilágyi, Parkes, cserék: Tóth-Csabai, Gyöngyössy, Rybanska, Gurisatti, Horváth, Magyari (kapus)

 

A Koreai Köztársaságba a világbajnokság második felére megérkezett az ítéletidő, ugyan a hőmérséklet 25 Celsius-fok volt, óriási páratartalom, erős szél és szakadó eső jellemezte az elmúlt két napot.

Bíró Attila korábban azt mondta, bár dolgozott szövetségi kapitányként Új-Zélandon, a mostani együttesről már nem lehet sokat tudni.

Viszonylag gyorsan kiderült, hogy nem okozhat gondot a továbbjutás, a tengerentúliak azonos létszámban nem jelentettek veszélyt a kapura.

Habár zongorázni lehetett a tudásbeli különbséget a két csapat játékosai között, a magyarok rengeteget hibáztak, így csak két góllal nyerték meg az első negyedet. Nem változott a játék képe a folytatásban sem, így ötgólos különbség alakult ki a nagyszünetre.

Az új-zélandiak a találkozó második felére kissé el is fáradtak, így a magyarok gyakorlatilag fél gőzzel diadalmaskodtak.

 

MTI
Fotó: waterpolo.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×