Voices of 2017! A Plácido Domingo's Operalia sztárjai énekelnek Győrben

Voices of 2017! A Plácido Domingo's Operalia sztárjai énekelnek Győrben

Ötödik alkalommal rendezik meg Győrben a „Voices!” koncertsorozat nyitó gáláját, melyen a Plácido Domingo’s Operalia díjnyertes fiatal sztárjai lépnek közönség elé. A világszerte keresett fiatal énekeseket felvonultató „Voices of 2017!” szeptember 2-án este fél 9-kor, immár hagyományosan a Széchenyi téren kerül bemutatásra.

A koncert különlegessége, hogy közvetlenül az adott évi Operalia döntője után, az opera-világverseny meghívott díjnyerteseinek fellépésével rendezik meg. Az idén 25. alkalommal, július 24–29. között, az Astana Operaházban szervezik meg a világsztár énekes, Plácido Domingo által alapított tehetségkutatót.

Győrben évről évre közel tízezres tömeg ünnepli a Magyarországra érkező kiváló előadókat. Az elmúlt öt évben a nemzetközi zenés színpadok fiatal sztárjai, többek között Angel Blue, Stefan Pop, René Barbera, Edward Parks, Yunpeng Wang és Julia Novikova adtak óriási sikerű koncerteket a Széchenyi téren.

Marina Costa-Jackson győri műsorában közkedvelt operett- és operarészletek mellett spanyol zarzuelák szerepelnek.

 

A győri események sikerét bizonyítja, hogy ma már a magyar zenés társulatok is aktív figyelemmel kísérik a programokat, és produkciójukhoz gyakran Győrből szerződtetik a fiatal operasztárokat.

A szeptember 2-i „Voices of 2017!” koncertnek a világ számos nagy operaházában ünnepelt, Plácido Domingo’s Operalia díjas, amerikai–olasz szoprán Marina Costa-Jackson lesz a sztárvendége. A Győri Filharmonikusokat a fiatal észt származású karmester, Risto Joost dirigálja.

A koncert további fellépőinek névsorát, az Operalia 2017. július 29-i döntőjét követően ismerheti meg a közönség.

 

Lendvai Péter

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×