Voices of 2017 Győrben – fotókkal!

Voices of 2017 Győrben – fotókkal!

Az Operalia verseny négy díjazott énekese lépett fel a Széchenyi téren, a Voices of 2017 nevű rendezvényen.

Már hagyományosan, minden évben megrendezik Győrben a Voices koncertet. A rangos eseménynek a Győri Filharmonikus Zenekar állandó közreműködője, az est házigazdája pedig Borkai Zsolt polgármester volt.

A Plácido Domingo spanyol operaénekes, karmester által 1993-ban alapított világverseny díjazottjai első alkalommal léptek fel Magyarországon.

Wiedemann Bernadett lenyűgözte a közönséget

Az est magyar fellépője Wiedemann Bernadett volt. Az Operaház vezető magánénekese a nemzetközi zenés színpadok egyik meghatározó mezzoszopránja, Európa, az Egyesült Államok és a Távol-Kelet zenés színpadainak elismert énekese.

A közönség kedvét az eső sem szegte

Fellépett még Marina Costa-Jackson szoprándíva, aki olyan közkedvelt zeneművekből válogatott, mint a Tosca, a My fair Lady vagy a Traviata. Látható volt Győrben Konu Kim, a dél koreai származású tenor, akinek programjában amerikai slágerek és bravúr tenorszámok szerepeltek.

A Széchenyi tér szakrális hangulata sokat hozzátett a koncerthez

Az esten énekelt Boris Prygl, a Szlovák Nemzeti Színház basszbaritonja is. A fiatal énekes az elmúlt években számos jelentős opera szerepben vívta ki a közönség tetszését, idén pedig átvehette az Operalia Birgit Nilsson-díját.

Az Operalia verseny célja, hogy hogy új tehetségeket fedezzen fel az operaéneklés számára. A megméretésen 18 és 30 év közötti énekes vehet részt.

Fotók: Marcali Gábor

Csatolt galéria: Voices of 2017 Győrben
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×