XV. Médiabál – Győr legelegánsabb estjének pillanatai

XV. Médiabál – Győr legelegánsabb estjének pillanatai

Különleges társadalmi eseménynek ad otthont az Egyetemi Csarnok január 13-án, szombaton: az ország legnagyobb Médiabálját immár tizenötödik alkalommal rendezik meg Győrben, megnyitva ezzel a 2018-as báli szezont.

Az esemény a közélet, a média, a gazdasági szféra és a művészvilág képviselőinek találkozója. Tavaly az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) volt a középpontban, a jubileumi bál azonban dominánsan kék színekbe öltözött idei tematikájához, a Győr 2023-as Európa Kulturális Fővárosa Cím elnyeréséhez híven, amelyre pályázatát decemberben adta be városunk.

A Győr+ Média az esemény egyik médiatámogatója, így a Győr+ Rádió a helyszínről jelentkezik 19 órától egészen 23 óráig, és online is nyomon követhetik a bál legfontosabb történéseit, hiszen cikkünk folyamatosan frissül új információkkal, aktuális képekkel, amelyeket megtekinthetnek a gyorplusz.hu-n, vagy a Facebook-oldalunkon. Jövő héten pedig a Győr+ Híradóban és a Győr+ Hetilapban is beszámolunk a bálról! Tartsanak velünk!

22:50

Fergeteges a hangulat a parketten: Járai Máté azt kérte a műsorvezetőktől, hogy nehogy hagyják leülni a bálozókat, de kérnie sem kellett, hiszen tele volt a tánctér, amíg ő énekelt. Az emberek azóta is mulatnak a jobbnál jobb zenékre, a hangulatért a 64U felelős, és még csak ezután jönnek az olyan fellépők, mint például Veres Mónika Nika, Freddie vagy a Mystery Gang. A fergeteges házibuli tehát nem marad el!

21:42

Járai Máté, szeretett győri színészünk áll Farkas Mónika rádiós műsorvezetőnkkel szemben, aki egy történetet oszt meg velünk. – Azt mondtam a kedves feleségemnek, majd akkor viszem el a Médiabálra, ha a fellépők között leszek. Elérkezett feleségem számára a szerencsés év, hiszen Pintér-Péntek Imre felkért, hogy lépjek fel a jubileumi bálon – meséli az elsőbálozó, aki fél 11-től szórakoztatja majd a közönséget. Hozzáteszi, nagyon örül, hogy a Médiabálon léphet fel, többek között Tóth Vera és Ördög Nóri előtt.

21:30

Győr Megyei Jogú Város polgármesterével beszélgetünk, Borkai Zsolttal. Először is az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról beszél: büszke arra, hogy a győriek ilyen kiválóan megszervezték és megvalósították ezt a nagyszerű sporteseményt. – Ebből is látszik, hogy a város mennyire sokszínű, és mennyire megfér egymás mellett a kultúra és a sport – mondja Borkai Zsolt, és kihangsúlyozza, ha összefogunk, együttes erővel nagy dolgokat vihetünk véghez. – A legeslegfontosabb a mai világban, hogy korrekt tájékoztatás legyen, és szeretnék Önöknek gratulálni, mert a Győr+ Média nagyon jól végzi a dolgát! – ismeri el munkánkat a polgármester úr, majd magáról a városról is szó esik. – Ha az ember sétál az utcán és beszélget a győriekkel, akik azt mondják, hogy jó ebben a városban élni, akkor sikeresek vagyunk, hiszen csak a polgárokkal együtt lehet igazán nagy előrelépéseket tenni – zárja a beszélgetést Borkai Zsolt.

21:02

Itt van velünk Az Év Médiaszemélyisége: Ördög Nóra és férje, Nánási Pál. Rögtön azzal kezdik, hogy minden rendben, hiszen a gyermekek, Mici és Vencel a nagypapánál vannak. Aztán áttérünk magára a díjra. Nórinál már tavaly elkezdtek puhatolózni, hogy van-e programja mára, ám mit sem sejtett arról, hogy ő kapja az elismerést, ez csak az utolsó pillanatokban, a felkonferálásnál vált világossá számára. Nagyon meghatotta, hogy ezzel a díjjal ismerték el munkásságát itt, Győrben, ahonnan az EYOF megnyitójáról is fantasztikus élményekkel tért haza. És mi a helyzet a Vigyázat, gyerekkel vagyok! című műsorával, amelyre annyira büszke? Tényleg nagyon közel áll hozzá a műsor. – Talán azért is mert közel azonos korú gyerekeim vannak nekem is, mint amilyenekkel a műsorba érkeznek a szülők, és nagyon könnyen tudok velük azonosulni – mondta a műsorvezetőnő. Ördög Nóri és Nánási Pál egyébként a Nánázsia című vlogot is vezetik, amellyel beavatnak minket a magánéletükbe. Kiderült, Adorján Andi rádiós műsorvezetőnk gyermekei is imádják ezt a vlogot, ami egyébként az Ázsia expressz miatt indult. Lesz-e másik vlog, folytatódnak-e a bejegyzések? Elárulták, január 22-én újabb utazásra indulnak, ám ezúttal szétválik a család: Nánási Pál és apukája Dubaiba utaznak, Ördög Nóri és a gyerekek pedig másfelé kalandoznak, de a végén összegyúrják az élményeket egy bloggá, amelynek a címe még számukra is rejtély. De nem is kell ezen gondolkodniuk, hiszen ezen az estén a szórakozásé a főszerep. – Már semmi más dolgunk nincs, csak, hogy jól érezzük magunkat és beszélgessünk, hiszen nagyon sok olyan ember van itt, akikkel szeretnék még beszélgetni. Nagyon köszönöm, hogy itt lehetek – mosolyog Nóri. Aztán még pár szó a ruhájáról: ha Győr, akkor csipke, mert az EYOF-on is csipkeruha volt rajtam – jegyzi meg a gyönyörű műsorvezetőnő, akivel a Győr+ Média stábja közös fotót is készített.

20:40

A Győr+ Rádió egyik mikrofonjánál ezúttal Czechmeister Mónika, az Audi Hungária Zrt. kommunikációs vezetője. Miért fontos az Audinak a Médiabál? – Nem egy elszigetelt vállalatként akarunk Győrben működni, hanem a város életének, eseményeinek, történéseinek részesei szeretnének lenni, így gyakorlatilag a kezdetektől támogatjuk a Médiabált – felelte kérdésünkre a kommunikációs vezető. – Meghatározó ez az év, néhány esztendeje a világ legnagyobb motorgyáraként működünk, 2018-ban pedig megkezdődik az elektromotorok gyártása, hiszen szeretnénk a környezetünket megóvni – tudtuk meg Czechmeister Mónikától, tehát idén zöldre vált az Audi.

20:24

Az eddigi hagyományokhoz híven ezúttal is átadták Az Év Médiaszemélyisége díjat. Tavaly Héder Barna kapta az elismerést, s ezzel mindenképpen szívébe zárta Győrt, ezt mutatja az is, hogy visszatérő vendége a Médiabálnak.  Na, de vajon ezúttal ki az, akinek szívébe egy pillanat alatt lopta be magát a folyók városa? Egy fantasztikus műsorvezető, két csodálatos gyermek édesanyja: Ördög Nóra. Beszédében elmondta, nyáron már az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) megnyitóján találkozhattak vele a győriek, és akkor is közel került hozzá a város, ám ezen az estén érkezett el az a pillanat, mikor tényleg megszerette Győrt. Hozzátette, úgy érzi, hogy rendkívül sikeres évet zárt, hiszen például a Vigyázat, gyerekkel vagyok! című műsort úgy emlegetik, mint: Ördög Nóra műsora – azaz végre egy műsor, amit nemcsak, hogy ő vezet, igazán az övé –, de az ázsiai kalandjairól is boldogan mesélt, férjének és családjának pedig megköszönte a támogatást. Kiemelte, hatalmas öröm számára, hogy nem csak ő érzi úgy, hogy sikeres volt számára a 2017-es év, hanem ezt a külső szemlélők is látják.

20:01

A Győri Filharmonikus Zenekar nyitánya után bemutatkoztak a műsorvezetők: Erős Antónia és Gönczi Gábor, akik bár konkurens csatornánál dolgoznak, nagyon jó barátságot ápolnak, és a médiabállal kapcsolatban is a barátság szót emelték ki: ez egy baráti hangulatú, kibővített házibuli. A műsorvezetők bemutatkozása után a fő támogatók mondanak köszöntőt, többek között: Dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora; Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria Motor Kft. személyügyekért felelős igazgatóság tagja; Mártonné dr. Baj Mária, a Leier Monolit Kft. ügyvezetője és Borkai Zsolt, Győr polgármestere. Végül egy csodálatos nyitótáncot is láthatnak a bálozók.

19:28

A Győr+ Rádió folyamatosan beszélget majd a bálozókkal, például hamarosan érkezik a mikrofonhoz Ördög Nóra és Nánási Pál is, ám elsőként Pintér-Péntek Imrét, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, s egyben a bál egyik főszervezőjét kérdezték. Pintér-Péntek Imre rengeteg emberrel találkozott az elmúlt órában, hiszen már 18:30-tól érkeztek a vendégek a Médiabálra, és elégedetten mesélt a visszajelzésekről. Azt is elmondta, rengeteg ismerős, baráti társaság gyűlt össze itt ma este a bálon, így a jó hangulat garantált. Farkas Mónika rádiós műsorvezetőnk többek között a tematikáról is kérdezte, ami nem más, mint a Győr 2023-as Európa Kulturális Fővárosa Cím elnyerése. – Egy Médiabálnak támogatni kell egy ilyen kezdeményezést – emelte ki, nem volt tehát nehéz eldönteni, hogy az idei bált ennek fényében rendezik. Azt is megtudtuk, hogy a díszletben domináló kék szín a Dunára utal. Mit tartanak szem előtt egy ilyen bál szervezésénél, mire számíthatunk idén? – Mindig kicsit hozzárakunk, kicsit finomítunk: a műsoron, a tematikán, az ételeken. A tavalyi bálról is elmondhattuk, hogy az eddigi legjobb Médiabál, reméljük, az ideivel is így lesz – zárta sorait reményekkel teli Pintér-Péntek Imre.

 

Szöveg: Bodrogi Sára

Fotó: Marcali Gábor

Csatolt galéria: A XV. Médiabál pillanatai
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×