Zajlik a síkosságmentesítés

Zajlik a síkosságmentesítés

A Győr-Szol Zrt. készenléti ügyeletben lévő állománya a meteorológiai előrejelzésekben prognosztizált várható havazás miatt február 12-én éjszaka alásózta a teljes városi úthálózatot.

A társaság munkatársai és járművei a technológiai előírásoknak megfelelően elsőként a hidakon és a felüljárókon, a közösségi közlekedés elősegítésére tömegközlekedési útvonalakon dolgoztak, ugyanakkor szóróanyag került a főbb utak és a buszmegállók burkolatira, valamint a közterületi járdákra és terekre. A főutakat, a forgalmas városi szakaszokat nagygépek, a belvárosi, szűkebb utcákat kisebb járművek, a buszmegállókat, gyalogátkelőhelyeket kézi erővel sózták alá. Az éjszakai megelőző jellegű beavatkozásnak köszönhetően a burkolatok a kedden reggel kezdődött havazást követően sónedvesek, vizesek Győrben.

A munkát koordináló Győr-Szol Zrt. a havazás erősödése miatt a síkosság mentesítésben és a hó eltakarításban résztvevő teljes állományát készültségbe helyezte. Amennyiben az időjárási körülmények indokolják, a munkatársak és a gépek újrakezdik programjaikat és ismételten megkezdődik a szóróanyag kijuttatás elsőként a hidakra és felüljárókra, a tömegközlekedési útvonalakra, ezzel párhuzamosan a közterületi járdákra, kerékpárutakra és terekre.

A szolgáltató felhívja a közlekedők figyelmét, hogy megfelelően felkészített és téli gumival felszerelt járművel induljanak útnak. A speciális körülmények között hosszabb menetidővel kell számolni, ezért célszerű hamarabb elindulni.

A télies időjárás, a havazás miatt csúszásveszély alakult ki a vízpartokon is. A győri folyópartok mentén elkészült új szakaszok több pontján figyelmeztető táblák jelzik a fokozott balesetveszélyt, így ezeket a sétálóutakat mindenki saját felelősségére használhatja. A téli időszakban érdemes fokozottan figyelniük az itt közlekedőknek, hiszen a páralecsapódás miatt ezeken a helyeken könnyen előfordulhat jegesedés, még enyhébb időben is jelentős a csúszásveszély.

Fotónk illusztráció.

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×