Megyeszerte ellenőriztek a rendőrök

Megyeszerte ellenőriztek a rendőrök

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva idén, május 14-én 6 órától május 15-én 6 óráig 24 órás sebességellenőrzést hajt végre a rendőrség.

Az akció lehetséges helyszíneire számos állampolgári javaslat érkezett, amelyek közül a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka eredményeit figyelembe véve a megyei rendőr-főkapitányságok kijelölték az ellenőrzések helyszíneit és az időpontokat.

Győrben az egyik helyszín a 83-as számú főút bevezető szakaszán, a Nádorvárosi köztemetőnél van, amelyet állampolgári javaslatra is választottak ki a szakemberek. Nem véletlen, hiszen nagy forgalmat bonyolít le a szakasz, sokan elfelejtik betartani a sebességhatárokat. Pedig az úton található több gyalogátkelőhely és körforgalom is.

A sajtó munkatársait is ide várták, ahol Halász Sándor alezredes, a Megyei Közlekedésrendészeti Osztály, Autópálya Alosztály vezetője és egyben a TISPOL Speedmarathon parancsnoka adott tájékoztatást.

A Speedmarathon célja a sebességtúllépők kiszűrése és a közlekedésbiztonság javítása. Az állampolgároknak áprilisban lehetősége volt interneten keresztül helyszíneket javasolni, hova szeretnék kérni az ellenőrzést. Ez a kezdeményezés egyébként Németországból ered. A megyénkben 104 helyszínből választottuk ki azt a 34-et, ahol jelenleg is dolgoznak a kollégáink – mondta el az alezredes.

Sajnos a 2017-es baleseti statisztikák alapján vezető helyen áll a gyorshajtás, s ennek az akciónak az is a célja, hogy ezt a tendenciát javítsa, illetve visszaszorítsa. A rendőrség jelenléte, a traffipaxok megjelenése egyébként már most érezhető módon javítja a közlekedési morált, s szerencsére a nagy többség pozitívan fogadja az intézkedéseket.

A megyei helyszíneket IDE kattintva tekinthetik meg!

HAK
Fotó: Marcali Gábor

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×