Zivatar és vihar adott munkát a tűzoltóknak a megyében tegnap

Zivatar és vihar adott munkát a tűzoltóknak a megyében tegnap

A csütörtök délutáni zivatar és az éjszaki viharos időjárás miatt Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóinak többször kellett beavatkozniuk.

 

Sopronban a Vas Gereben utcában és az Ógabona téren kellett családi házak pincéjéből vizet szivattyúzni, ahol egy autót és a berendezési tárgyakat veszélyeztette a közel egy méter magasan álló víz, az Árpád utcában pedig egy régészeti feltárásnál a kutatógödrök teltek meg vízzel, veszélyeztetve a régészeti tárgyakat. Az egy méter magasan összegyűlt csapadékot szivattyúval eltávolították a soproni tűzoltók.

Kapuváron a Fő téren egy letört vastag faág okozott forgalmi akadályt a járdán és az úton, a helyi hivatásos tűzoltók lefűrészelték és eltávolították az ágat.

Éjszaka a mosonmagyaróvári és lébényi hivatásos tűzoltók mellett a rajkai önkéntes tűzoltókat is riasztották Rajkára a Kossuth Lajos utcába, ahol kigyulladt egy lakatlan ház teteje és a tetőtérben lévő faanyag néhány négyzetméteren. Az elsőnek kiérkező helyi önkéntesek gyorsan megfékezték a lángokat, amit valószínűleg villámcsapás okozott. Az eseteknél nem sérült meg senki.

Katasztrófavédelem

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×