Zöldségpite

Zöldségpite

Ahogy a legjobb piték, pizzák, lepények készülnek, úgy készült ez is! Van benne sült ropogós, krémes és friss rész is, tehát minden íz egyszerre robban a szájban.

Sokan vagyunk, akik hétköznap is főzünk, és szeretünk hazait enni, amennyiben lehetséges. Viszont, kissé kényelmetlen az elvitele és pakolása, melegítése. Többnyire praktikus dolgokhoz nyúlunk, ami nem okvetlenül lesz tartalmas, laktató, egészséges és még hidegen sem túl jó. Ez a pite recept pont ezeket a szempontokat figyelembe véve készült, hogy egy alufóliába vagy dobozba bepakolva, egy villával vagy harapva is elfogyaszthatjuk. Bevallom, mi reggelinek ettük meg a maradékot és nagyon jól esett, mert másnapra még jobban összeáll. A tetejére még gondolkodtam, hogy teszek egy kis sült bacont, de végül tonhal került mellé, így ez majd a következő sütésre marad.

 

Bevásárló lista

Tésztához (ropogós része)

• 200g rozsliszt

• 100g vaj

• fél kiskanál só

Töltelék (krémes része)

• 200g sült sütőtök

• 1 doboz krémsajt

• 2 db tojás

• 150ml tejszín

Tetejére (friss része)

• 2 doboz cottage cheese

• friss baby spenót, főtt tojás, friss avokádó, paradicsom, kápia paprika

 

 

Elkészítés

1- A tészta hozzávalóit összegyúrom, pihentetem a hűtőben 1 órát, addig előkészítem a többi részét az ételnek.

2- Mikor a tészta pihent, sütőpapírral bélelt, min. 22 cm átmérőjű pite formát, nem túl vastag tésztát nyújtva kibélelek, és a már 180 fokra előmelegített sütőben 5 percig elősütöm.

3- Összekeverem a töltelék krémes részét, sózom, borsozom, majd kiveszem a tésztát a sütőből és beletöltöm. (Így nem szívja fel teljesen a krémet)

4- 35-40 percig sütöm, majd kiveszem, és megvárom, míg kicsit lehül és rápakolom a friss zöldségeket, főtt tojást, olíva olajat, friss borsot, vagy ami éppen a hűtőben van és gusztusom van rá.

 

Szépen szeletelhető, főleg másnap, elvitelre!

 

#SzarkaZsófi

Kövesd Zsófit a Facebookon is!

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×