Általános cikkek

Kigyulladt egy ház Érden, lakója súlyosan megsérült

2016. október 13. 10:37

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete csütörtök reggel Érden, egy nő súlyos égési sérüléseket szenvedett - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

Vb-selejtező - Nem a párizsi terrortámadás évfordulóján játszanak a franciák

2016. október 12. 14:11

Nem a párizsi terrortámadás évfordulóján, november 13-án, hanem két nappal korábban fogadja a Stade de France-ban a francia labdarúgó-válogatott a svéd csapatot világbajnoki selejtezőn.

Deutsch Tamás: a kormány lendületet akar adni a digitális átalakulásnak

2016. október 12. 14:03

A digitális átalakulási folyamat visszafordíthatatlan, s a kormány lendületet akar adni ennek az átalakulásnak - közölte a Digitális Jólét Program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos szerdán Hajdúszoboszlón, a 18. országos közoktatási szakértői konferencián.

Migránsok halála - Nyolc ember ellen javasol vádemelést a rendőrség, három sofőrt még keresnek

2016. október 12. 13:58

Az Ausztriában egy hűtőkamionban tavaly holtan talált 71 ember ügyében nyolc gyanúsított ellen fog vádemelést javasolni a rendőrség, három bolgár sofőrt pedig még köröznek - jelentette be a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Illegális Migráció Elleni Osztályának vezetője szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.

A virtuális valóság segíthet a hétköznapi fóbiák legyőzésében

2016. október 12. 13:49

A kereskedelmi forgalomban elérhető VR-rendszerek segíthetnek legyőzni az olyan fóbiákat, mint a nyilvánosság előtti beszédtől, a magasságtól vagy a pókoktól való félelem - állapították meg a Melbourne-i Egyetem kutatói.

Aki felismeri, azonosítsa!

2016. október 12. 10:58

A debreceni rendőrök kérik, hogy jelentkezzen, aki felismeri a férfit, aki a gyanú szerint megerőszakolt egy fiatal lányt Debrecenben.

Fidesz: erősíteni kell a gyermekvédelmet

2016. október 12. 10:53

A gyermekvédelmi törvények módosítását kezdeményezi a Fidesz annak érdekében, hogy az intézményrendszer szabályainak szigorításával megelőzhetők legyenek a gyöngyösihez, a recskihez vagy az agárdihoz hasonló, gyermekhalálokhoz vezető esetek.

Gazdaság-KSH: augusztusban élénk növekedést mutatott az ipari termelés

2016. október 12. 10:48

Augusztusban az ipari termelés volumene 11,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, ami kéthavi csökkenés után tavaly március óta a legnagyobb növekedés. A munkanaphatástól megtisztított adatok szerint a termelés 3,5 százalékkal nőtt - erősítette meg a múlt héten kiadott előzetes számokat második becslésében szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).  

Emmi: hamarosan a parlament elé kerül a gyermekvédelmi törvény módosítása

2016. október 11. 16:11

Hamarosan a parlament elé kerül a gyermekvédelmi törvény módosítása, amely az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) reményei szerint még nagyobb védelmet ad a gyermekeknek.

Teréz körúti robbantás - Újabb felvételeket hoztak nyilvánosságra a feltételezett elkövető ruháiról

2016. október 11. 15:18

Fénykép- és kamerafelvételeket tett közzé a Központi Nyomozó Főügyészség az ügyészség honlapján a feltételezett Teréz körúti robbantó elkövetéskori és átöltözés utáni ruházatáról, és a keresett férfi beazonosításához továbbra is kéri a lakosság közreműködését - közölte a főügyész kedden az MTI-vel.

Jóváhagyja a magyar regionális támogatási térkép 2017-2020 -ra vonatkozó módosításait az EB

2016. október 11. 15:12

Magyarország kérésének helyt adva, jóváhagyja a magyar regionális támogatási térkép 2017-2020-ra vonatkozó módosításait az Európai Bizottság - tájékoztatott közleményében az uniós bizottság kedden.

1956 - Hat városban láthatja a közönség a forradalmi táncjátékot

2016. október 11. 15:06

Hat városban láthatja a közönség az '56 Egy nép kiáltott című táncjátékot tíz táncegyüttes előadásában november 20-ig.

Mintegy húsz százalékkal nőtt a fegyvertartók száma Ausztriában

2016. október 11. 12:30

Mintegy húsz százalékkal nőtt a legálisan fegyvert tartók száma az utóbbi két évben Ausztriában - számolt be a legújabb adatokról az Österreich című napilap kedden.

A magyar borok minősége javult!

2016. október 11. 12:01

A magyar borok javuló minőségét méltatta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden Budaörsön az Auchan őszi borvására alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Negyvenmillió forint értékű csempészett cigarettát találtak Tiszabecsen

2016. október 11. 10:21

Negyvenmillió forint értékű csempészett cigarettát találtak a pénzügyőrök egy föld alatti rejtekhelyen Tiszabecsen - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei adó- és vámigazgatóságának sajtóreferense kedden az MTI-vel.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×