Általános cikkek

Hidegrekord dőlt meg az újabb kánikula előtt

2017. augusztus 24. 14:42

Az újabb hőségperiódus előtt csütörtökre virradóra megdőlt az országos napi hidegrekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.  

Belefulladt két férfi a Balatonba

2017. augusztus 19. 18:00

Két, húszas éveiben járó fiatalember holttestét találták meg a vízimentők szombat délután a Balatonban Siófoknál - közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata az MTI-vel.

Polleninvázióra készülhetünk

2017. augusztus 15. 12:48

Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan országszerte emelkedni fog, így az elergiások jó ha időben felkészülnek, beszerzik a szükséges orvosságaikat és betartják az ilyenkor ajánlott előírásokat.

Vásáry André koncertje zárta a Győri Barokk Esküvőt

2017. augusztus 14. 09:52

Vásáry André egy órás fergeteges koncertjével zárult a három napos programsorozat vasárnap este.

Ellopott egy táskát a képen látható nő

2017. augusztus 08. 13:56

A képen látható nő feltételezhetően ellopotott egy táskát, a rendőrség a lakosság segítségét kéri.

Az Egri csillagokra és Várkonyi Zoltánra emlékeznek

2017. augusztus 05. 19:30

Ünnepi rendezvényt tartanak az Egri csillagok című magyar játékfilm forgatásának 50. évfordulója alkalmából hétfőn Mohorán a Tolnay Klári Emlékházban; az esemény, amelyen részt a film főszereplői közül többen is részt vesznek, egyben tisztelgés Várkonyi Zoltán Kossuth-díjas rendező életműve előtt - tájékoztatta az MTI-t az emlékház vezetője.

Tóparty Soltész Rezsővel és Szikora Róberttel

2017. augusztus 02. 10:53

Augusztus 5-én, szombaton negyedik alkalommal rendezik meg Győr-Adyvárosban a Tópartyt, melynek idei sztárvendégei Soltész Rezső, valamint Szikora Róbert és az R-GO lesznek.

''Nagy mennyiségű kihelyezett szennyvíziszap''-tól bűzölgött Pannonhalma

2017. július 30. 12:49

Pannonhalmán orrfacsaró bűz terjengett egy hétig.

Konstruktív, absztrakt és monokróm

2017. július 23. 19:16

Tombol a nyár, de a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban továbbra is zajlanak a hétköznapok. Persze ezek csak látszólag azok, több kortárs művész számára kiemelt időszakról van szó, hiszen minden év júliusában az intézmény meghívására, külföldi és magyar képzőművészek érkeznek Győrbe, hogy három hétig itt éljenek és alkossanak.

Elkészült a város első zöld körforgalma az új arculattal

2017. július 21. 13:36

Újabb körforgalom szépült meg Győrben: elkészült a Radnóti–Erkel–Kiss–Stromfeld – utcák kereszteződésében lévő forgalomterelő sziget fejlesztése. A beruházás érdekessége, hogy a növényvilág megújításán túl Győr nevezetességeinek kicsinyített másai is láthatóak a körforgalomban, igazodva a város új arculatához.

Munkaerőhiány van a kereskedelemben

2017. július 20. 17:12

Tombol a munkaerőhiány a kereskedelemben, nem egyformán, de minden boltláncot érint, hogy nem találnak megfelelő embert egyes pozíciókba.

Helyére emelték az új győri szökőkutat - galéria

2017. július 12. 16:37

Korábban már hírt adtunk róla, hogy méltó megvilágítást kapott a a Cziráky-obeliszk, illetve hogy hamarosan egy országos szinten egyedülálló szökőkút is a vízre kerül. A szerkezetet ma emelték a helyére a szakemberek.

Újabb aranykor következhet - bemutatkoznak EYOF sportági nagykövetei

2017. július 11. 15:31

A magyar teniszező nem sokszor tartozott a világ közvetlen élvonalába. Voltak aranykorszakok, amelyeket egy-egy kiváló versenyzőnk képviselt, ám legtöbbször hosszú éveket, évtizedeket kellett várni a következő Temesvári Andreára vagy Taróczy Balázsra. Ez a jövőben változhat. Az utóbbi időben több olyan tehetség is feltűnt, akinek a felnőtt mezőnyben esélye lehet először a TOP 100-ba kerülni, majd ennél is nagyobb eredményeket elérni. A sportág két EYOF nagykövete ezen játékosok közé tartozik. Gálfi Dalma és Valkusz Máté neve is egyre ismertebb, mindketten vezették a juniorok világranglistáját.

Kerékpározz biztonságosan!

2017. július 06. 16:33

Kultúrákért cserébe egy diákot – fogadószülőket keresnek

2017. július 05. 19:33

Csupán egy plusz ágy, tányér és sok szeretet kell ahhoz, hogy világraszóló tapasztalatokat szerezzünk az otthonunkban, cserébe azért, mert befogadunk egy diákot a Föld valamely országából. A világ második legnagyobb önkéntes szervezete, az AFS július végéig olyan győri családokat keres, akiknek nyitva az ajtajuk és a szívük is más kultúrák előtt.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×