Halász: a kormányfő megvédte Magyarországot

ma, 16:33

A Fidesz-frakció szerint Orbán Viktor miniszterelnök megvédte a magyarokat és Magyarországot az Európa Parlament ülésének szerdai vitáján, míg a magyar baloldali politikusok újra a hazájukat támadták.

Tovább »

Feszültség a cseh kormánykoalícióban

ma, 16:31

Andrej Babis cseh miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter csütörtökön azzal vádolta Bohuslav Sobotka szociáldemokrata miniszterelnököt, hogy el akarja őt távolítani a pénzügyi tárca éléről, és ki akarja szorítani a politikából.

Tovább »

Idén és jövőre is 4 százalék körül nőhet a gazdaság

ma, 15:48

Idén és jövőre is 4 százalékkal bővülhet a magyar gazdaság - mondta Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács (KT) elnöke a Piac & Profit üzleti magazin konferenciáján csütörtökön Budapesten.

Tovább »

Orbán Viktor a bécsi kopt püspökkel tárgyalt

ma, 14:57

Az igazi segítséget az jelenti a közel-keleti keresztényeknek, ha szülőhelyükön teremtünk ismét élhető világot, nem pedig az Európába való bevándorlást támogatjuk - hangzott el Orbán Viktor miniszterelnök és Anba Gabriel, a kopt ortodox egyház bécsi püspökének tárgyalásán az Országházban.

Tovább »

Börtönbüntetés a szabad véleménynyilvánításért

ma, 14:53

Tizenöt hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte egy isztambuli bíróság azt a nőt, aki egy török kereskedelmi televízió élő adásában elítélte a főként kurdok lakta Délkelet-Törökországban zajló erőszakot - írta a Cumhuriyet című, kormánykritikus török napilap csütörtökön.

Tovább »

Vasúti ellenőrzési akciót tartott a katasztrófavédelem

ma, 13:56

Több mint 1760 vasúti jármű közül 28 esetben tárt fel szabálytalanságot a katasztrófavédelem egy kétnapos vasúti ellenőrzési akció során - közölte csütörtökön a honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Tovább »

Az Európa Tanács együttműködésre törekvő határozatot fogadott el Magyarországgal kapcsolatban

ma, 13:49

Kritikus, de együttműködésre törekvő határozatot fogadott el az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése a magyarországi helyzetről folytatott, a civil társadalmat és a Közép-európai Egyetemet (CEU) érintő magyar szabályozás miatt tartott vitáján.

Tovább »

Győri egyetemi csapat is indul a Dunai Regattán

ma, 13:09

Több mint hétszáz nevezés érkezett a jövő szombaton a Műegyetem rakparton ötödik alkalommal sorra kerülő Dunai Regatta sport- és kulturális fesztivál sporteseményeire.

Tovább »

A Győrkőcfesztivál ismét minősített fesztivál lett

ma, 12:48

A magyar és a nemzetközi zsűri döntése alapján a győri Vaskakas Bábszínház által szervezett Győrkőcfesztivál 2016 után másodszor is sikerrel szerepelt az EFFE fesztiválminősítő programjában, ezzel hivatalosan is az Európai Fesztivál Szövetség által minősített fesztivál lett

Tovább »

Érteni és segíteni

ma, 12:16

A Patrónus Lions Club csatlakozott a Győri Váci Mihály Általános Iskola WHO Egészségfejlesztési programjához.

Tovább »

05.07. Vitéz László a Vaskakasban

ma, 12:08

Vitéz László címmel Pályi János vendégjátékát láthatják az érdeklődők a Vaskakas Művészeti Központban (Győr, Czuczor G. u. 17.). május 7-én (vasárnap) 11-kor.

Tovább »

04.05. 150 év – Az osztrák-magyar kiegyezés

ma, 12:01

150 év – Az osztrák-magyar kiegyezés című időszaki tárlat nyílik a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban (Esterházy-palota Győr, Király u. 17.) május 4-én csütörtökön, 17 órakor.

Tovább »

04.28-29. RómerKvelle Fesztivál

ma, 11:51

Az idén 5. születésnapját ünneplő RómerKvelle, április 28-án pénteken és 29-én szombaton hívja össze az ország legmenőbb zenekarainak válogatottját.

Tovább »

Csütörötkön este kezdődik a 27. Mediawave Komáromban

ma, 11:32

Csütörtökön este kezdődik és hétfőig tart a komáromi Monostori Erődben a 27. Tartóshullám Mediawave Együttlét. Az idei filmes versenyprogramban kilencven alkotást mutatnak be, a zenei kínálatban negyven koncert és különböző műhelyek közötti spontán együttműködés szerepel.

Tovább »

Ingyenes lesz az első nyelvvizsga a fiataloknak!

ma, 11:08

Ingyenesé teszi a kormány az első nyelvvizsga megszerzését a jövő év elejétől a 35 évesnél nem idősebbeknek.

Tovább »

1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×