Donald Trump értékelte a szombati 'nők menete' tüntetéssorozatot

ma, 19:54

A demokrácia működéseként értékelte Donald Trump az Egyesült Államokban szombaton tartott "nők menete" tüntetéssorozatot. Az elnök vasárnap Twitter-üzenetekben reagált az előző napi, világszerte több mint egymillió embert megmozgató tiltakozó megmozdulásokra.

Tovább »

Kitüntették a győri Széchényi-egyetem könyvtárát

ma, 19:16

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár adta át a Balassa Péter-, a Csokonai Vitéz Mihály-, a Közművelődési Minőség és Könyvtári Minőségi Díjakat, valamint a Minősített Közművelődési Intézmény és Minősített Könyvtár címeket vasárnap a Vigadóban, a magyar kultúra napján rendezett ünnepségen .

Tovább »

Férfi kézilabda-vb - Magyarország-Dánia 27-25

ma, 17:45

Bejutott a negyeddöntőbe a magyar válogatott a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságon.

Tovább »

A győri kórházban nincs látogatási tilalom

ma, 17:09

Az influenzajárvány miatt az országban több mint ötven egészségügyi és ápolási intézményben részleges vagy teljes látogatási tilalmat rendeltek el.

Tovább »

01.23. El Camino - Kórushangverseny a bencés templomban

ma, 17:00

A Collegium Musicum Jaurinense kórus El Camino című műsorát hallgathatják meg az érdeklődők a Loyolai Szent Ignác (azaz a bencés) templomban (Győr, Széchenyi tér). január 23-án 19 órakor.

Tovább »

Zimankó az állatkertben

ma, 16:56

A fagyos időjárás és az extrém hideg az állatkert lakóinak is különleges időszak. Minden lakónknak kialakítottunk alvóhelyet, ami téli szállásnak is tökéletes. Sokak, fűtött „full extrás” házban vészelik át a telet, ahonnan boldogan kijárnak egy kis mozgás kedvéért. A gondozóink mindent megtesznek, hogy gond nélkül, boldogan teljenek ezek a rövid zimankós napok.

Tovább »

Hétfőn is fázni fogunk

ma, 16:26

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire +2 és -3, a tartósan borult, ködös helyeken -4 és -8 fok között valószínű.

Tovább »

A magyar kultúra napja - 66 milliárd forinttal több jut kultúrára

ma, 16:12

Részben a kulturális nagyberuházásoknak köszönhetően a tavalyi 56 milliárdról 122 milliárd forintra nőtt a kulturális államtitkárság költségvetése - mondta el a kultúráért felelős államtitkár.

Tovább »

Szmogriadó a fővárosban - hétfőtől korlátozzák a gépjárműforgalmat

ma, 16:05

Elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten a főpolgármester; hétfő reggel 6 órától tilos olyan gépjárművel közlekedni a fővárosban, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4, vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

Tovább »

01.29. Pulcinella és a varázskút

ma, 15:18

Pulcinella és a varázskút címmel mutatja be legújabb produkcióját a Vaskakas Bábszínház (Győr, Czuczor G. u. 17.) társulata január 29-én, 11 órától.

Tovább »

Jótékonysági ergométer verseny

ma, 15:09

A Méhecske Közhasznú Alapítvány kilencedik alkalommal rendezett ergométer versenyt a győri Árkádban fogyatékkal élőknek.

Tovább »

Gyűjtést indít a buszbaleset sérültjei és az áldozatok hozzátartozói javára az Ökumenikus Segélyszervezet

ma, 14:57

Az egész országot sokkoló tragédia utáni gyászban az Ökumenikus Segélyszervezet lehetőséget szeretne biztosítani mindenkinek, hogy szolidaritását fejezze ki a Verona közelében történt buszbalesetben érintett családokkal.

Tovább »

01.22. Először Győrben az Andok mise

ma, 14:52

A Misa Andina, azaz az Andok Mise a '90-es évek elején született egy chilei zenész, Mauricio Vicencio szerzeményeként. Győrben  január 22-én, 17 órától az Evangélikus öregtemplomban (Győr Petőfi tér 2.) hallgathatják meg a koncertet.

Tovább »

Kósa Ferenc kapta a Kölcsey-emlékplakettet

ma, 14:47

Kósa Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező vehette át a Kölcsey-emlékplakettet a magyar kultúra napján tartott ünnepségen vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szatmárcsekén.

Tovább »

Több mint 3500 lopott műkincset találtak meg

ma, 14:40

Több mint 3500 lopott műkincset találtak meg, és 75 embert vettek őrizetbe egy közös akcióban 18 ország hatóságai - közölte vasárnap a spanyol belügyminisztérium.

Tovább »

1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×