Sikeres Európa-kupa

ma, 15:00

Újabb nemzetközi sportesemény helyszíne volt Győr az elmúlt hétvégén, hiszen városunk rendezte a Kadet Vívó Európa-kupát. A kontinens egyik legnagyobb kadet versenyére közel 600 sportoló érkezett, hogy összemérjék felkészültségüket a Széchenyi István Egyetem sportcsarnokában.

Tovább »

Terményáldás – gyümölcsös-virágos hétvége

ma, 14:03

A Széchenyi téren a pálinka- és a Magyar hagyományok fesztiválja kínál kulturális és gasztronómiai programokat, a Kazinczy utca és a Baross út találkozásánál pedig Terményáldást is tartanak a hétvégén számos kiállítóval és eseménnyel.

Tovább »

Czigány Tamás: Győr jó léptékű, élhető város

ma, 13:00

Czigány Tamás hozzászokhatott ahhoz, hogy időnként kitüntetik, most mégis meglepetésként érte a jelöltség a Prima Primissima díjra. Azt mondja, ez most más, társadalmi elismertséget jelez, korábban a szakma figyelt fel munkáira. Az építész nem akar kampányt, így a saját szakállamra jegyzem meg, a jelöltek, vagyis a Primák, a közönség díjáért is versenyeznek, a győri internetes meg telefonos voksok jól jöhetnek Czigány Tamásnak. Fogalmazzunk úgy, jár neki, indoklásként meg következzen egy felsorolás: Apor-iskolaközpont, szentiváni közösségi tér, Bartók-ház, apátsági borászat, egyetemi műteremház, Széchenyi tér. Ez utóbbi munka az, ami talán a leginkább önmagáért beszél, az újjávarázsolt tér az avatás pillanatától a városlakók kedvenc helye. Tetszés szerint válogathatunk, a győri építész alkotásainak jelentős része két városhoz, Győrhöz és a szomszédos Pannonhalmához kötődik.

Tovább »

Szeretettel, türelemmel lassítható az Alzheimer-kór

ma, 10:19

Azért jöttünk a találkozóra, hogy megtanuljuk, hogy a nekünk szabott hátralévő időben hogyan szépíthetnénk meg egymás életét, hogyan enyhíthetjük a gyógyíthatatlan betegség nehézségeit – mondták többen az nemrég létrehozott Alzheimer kávézóban, ahol az érintettek a jövőben rendszeresen tehetnek fel kérdéseket szakembereknek, cserélhetnek tapasztalatokat egymással.

Tovább »

Mintegy 6 ezren szavaznának átjelentkezéssel az önkormányzati választáson

ma, 10:12

Mintegy 6 ezren jelezték eddig, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán a lakóhelyüktől távol, de egy másik magyarországi településen kívánnak szavazni. Az átjelentkezési kérelmeket még három hétig lehet benyújtani.

Tovább »

„A teniszpályán mindenki jót akar a másiknak”

ma, 10:00

A győri teniszsportnak rég volt kiemelkedő egyénisége, ám a közelmúltban feltűnt egy tehetséges fiatal teniszező, Kéki Márk, aki kitűnik a tömegből.

Tovább »

Több helyen továbbra is magas lehet a parlagfű pollenkoncentrációja

ma, 07:55

A hétvégén elsősorban az Alföldön és a Dunántúl déli részén a magas, a Tiszántúlon pedig a nagyon magas szintet is elérheti a parlagfű pollenkoncentrációja - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-vel.

Tovább »

Nardelotti Zoltán junior K-1 világbajnok

2014. szeptember 19. 20:00

A közelmúltba a gyönyörű tengerparti olasz üdülőváros, Rimini adott otthont, a WAKO Kick-box Kadett és Junior Világbajnokságnak, ahol különböző szabályrendszerekben, nyolc páston és két ringen zajlottak a küzdelmek, hat napon át.

Tovább »

Rigófüttyös napot, pálinkával!

2014. szeptember 19. 19:42

Hetyke céhlegények, barokk ruhás hölgyek vonultak a Széchenyi térre, ahol megkezdődött a VII. Hagyományőrző fesztivál.

Tovább »

Kell-e nekünk személyi edző?

2014. szeptember 19. 17:53

Egyre többet mozognak az emberek, egészségük, külső és belső harmóniájuk megteremtése, megőrzése érdekében. Sokan azonban nem tudják: érdemes személyi edző segítségét kérni ahhoz, hogy a mozgásnak eredménye legyen, s valóban megváltozzon az életminőségük.

Tovább »

Nyelvek napja: Ha éhesek vagyunk, nem elég elolvasni a szakácskönyvet

2014. szeptember 19. 17:48

Szeptember 26-a a Nyelvek Európai Napja. Ezen a napon vetélkedőkkel, előadásokkal várja az érdeklődőket a Hatos Nyelviskola.

Tovább »

Időnként lekapcsolnák Oroszországot a világhálóról

2014. szeptember 19. 15:51

Az orosz hatóságok azt tervezik, hogy időnként, rendkívüli helyzetekben lekapcsolják az orosz számítógépes rendszert a világhálóról - közölte értesüléseit pénteken a Vedomosztyi című orosz napilap.

Tovább »

Eb – Budapest is a rendezők között

2014. szeptember 19. 14:12

A Puskás Ferenc Stadion három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek adhat otthont a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon.

Tovább »

Tovább csökkent a munkanélküliség Győr megyében

2014. szeptember 19. 13:53

Egytized százalékponttal, 2,4 százalékra csökkent a munkanélküliség augusztus folyamán Győr-Moson-Sopronban - közölte az MTI-vel pénteken a megyei kormányhivatal munkaügyi központja.

Tovább »

Pilótaképzési központ épülhet Debrecenben

2014. szeptember 19. 13:29

Egy debreceni pilótaképzési központ megalapításá ról írtak alá szándéknyilatkozatot pénteken Budapesten a Külügyminisztérium, a Debreceni Egyetem, a Wizz Air és a Pharma-Flight cég képviselői.

Tovább »

1 2 3 4 5