Elrendelték a négy gyanúsított előzetes letartóztatását

ma, 16:27

Elrendelte a Kecskeméti Járásbíróság az ausztriai A4 autópályán hagyott autóban 71 menekült halálát okozó bűncselekménnyel összefüggésben őrizetbe vett három bolgár és egy afgán embercsempész előzetes letartóztatását szombaton.

Tovább »

Szuperkupa győztes a Győri Audi ETO KC! - Fotógalériával!

ma, 16:13

Parázs fieszta, óriási hangulattal, nagyjából erre számítottunk előzetesen a női kézilabda Szuperkupával kapcsolatban. A győri fináléban a tavalyi bajnok FTC és hazai közönséget buzdítását élvező Győri Audi ETO KC csapott össze.

Tovább »

300-féle pálinka mellé a Ghymes és a Kerekes Band muzsikál

ma, 15:00

VIII. alkalommal rendezik meg városunkban a Magyar Hagyományok Fesztiválját és a Győri Pálinkafesztivált szeptember harmadik hétvégéjén.

Tovább »

Borillemtan - Hogy tároljuk helyesen a bort?

ma, 13:37

Minden eddiginél több olyan bor kerül a boltokba, amelyeket, ha nem is azonnali, de rövid időn belüli fogyasztásra szánnak. A szupermarketből a hűtőbe, és onnan néhány nap múlva az asztalra kerül az ital. Ez nem is okoz gondot. Nincs tehát szükség drága, boltíves pincére. Az egyszerű, hétköznapi borok, amelyek lényege a kellemesen friss íz, minden további nélkül átvészelnek néhány napot vagy hetet a hűtőszekrényben vagy viszonylag meleg pincében.

Tovább »

Megoldódnak a parkolási gondok

ma, 13:00

Szeptember 1-jétől több változást is tapasztalhatnak az autósok a győri felszíni parkolóhálózatban, elsősorban Sziget-Újváros területén. A változások a fizető és nem fizető parkolási területek határán kialakult parkolási feszültségek feloldását szolgálják, alkalmazásukkal az Újvárosban és Szigetben élők kerülnek kedvezőbb helyzetbe, akik lakóhelyük közelében könnyebben találnak majd parkolót. A győri autósok jobb kiszolgálását szolgálja egy új bérlettípus bevezetése is.

Tovább »

Borünnep a bazilikában - FOTÓK!

ma, 12:24

Pannonhalmán tartotta beiktatási ünnepségét az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátusa.

Tovább »

Nyertes borok – Büszke pincészetek

ma, 12:02

Az előző évek hagyományaihoz hasonlóan idén is kihirdették a legfinomabb nedűket a VIII. Győri Bornapok, Bor- Borlovag- és Gasztronómiai Fesztivál második napján. Szekszárdról, Somlóból, Tokaj-Hegyaljáról, és a Pannonhalmi Borvidékről kerültek ki az idei nyertes borok.

Tovább »

Minden idők legnagyobb maratoni világbajnoksága lesz

ma, 11:55

Minden idők legsikeresebb világbajnokságát szeretnék megrendezni Győrben, a nemsokára kezdődő maratoni kajak-kenu vb-n. A nyári főpróbák jól sikerültek, most pedig már a hajrára készülnek mind a versenyzők, mind a szervezők. Alig két héttel a rajt előtt kérdeztük a szervezőbizottság elnökét, a vezetőedzőt és néhány főszereplőt.

Tovább »

Hamarosan kezdődik az iskola

ma, 11:40

Lassan beköszönt az ősz, megnyílnak az iskolák kapui a diákok előtt, ezzel együtt kezdődik az új tanév. Már csak néhány nap van hátra az első becsengetésig. Lélekben és fizikálisan is fel kell készülni a tanulásra a gyermekeknek és a családnak is. A tanulás egy olyan „mesterség”, amelyet ugyanúgy el kell sajátítani, mint akár egy szakmát és érdemes jól csinálni.

Tovább »

Ingyenes tankönyvek és gyermekétkeztetés is segíti az iskolakezdést

ma, 11:10

Az ingyenes tankönyvellátás és gyermekétkeztetés kiterjesztésével is segíteni kívánja a kormány az idei tanévkezdést - emelte ki Dunai Mónika, a Fidesz frakció szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Tovább »

Minősített embercsempészés miatt indítványozta az ügyészség az előzetes letartóztatást

ma, 11:09

A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta az ausztriai A4 autópályán hagyott autóban 71 menekült halálát okozó bűncselekménnyel összefüggésben őrizetbe vett három bolgár és egy afgán embercsempész előzetes letartóztatását - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtószóvivője szombaton az MTI-t.

Tovább »

Borászszótár - Barrique bor

ma, 10:35

A barrique bor egy speciális, úgynevezett barrikhordóban érlelt borfajta.

Tovább »

Íme, a fesztivál legjobbjai!

2015. augusztus 28. 23:21

Kiderült, hogy 2015-ben mely pincészetek kapták a város bora, illetve a fesztivál fehér-, vörös-, rosé-, és édesbora elismeréseit.

Tovább »

Közösen a borvidékért

2015. augusztus 28. 18:00

A tradicionális fajtákra és pincészetekre, valamint a helyi hagyományokra alapozva, közös marketingtevékenységbe kezdtek a Pannonhalmi Borvidék pincetulajdonosai, borászai.

Tovább »

Középpontban a terroir

2015. augusztus 28. 15:55

Rovatunkban két borász segítségével járunk körül különböző szakmába vágó témákat, kérdéseket. Ebben a hónapban egy olyan fogalmat helyezünk a középpontba, amelyet sokan sokféleképpen magyaráznak. Állandó szakértőink a Pannonhalmi és a Soproni Borvidék szemszögéből vizsgálja a kérdést, jelesül, hogy mit is jelent a terroir?

Tovább »

1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×