Csecsemővel borult fel egy autó Budapesten

2014. július 29. 18:19

Felborult egy autó kedden Budapest XIX. kerületében, a járműben egy csecsemő is utazott - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

Tovább »

Behatolt egy amerikai hacker kínai szállodája számítógépes rendszerébe

2014. július 29. 16:03

Meghackelte a dél-kínai Sencsen város St. Regis nevű ötcsillagos szállodájának számítógépes irányítórendszerét egy amerikai komputer szakember, aki néhány napot töltött ott vendégként - számolt be az esetről a hongkongi média.

Tovább »

A NAV az adóelkerülési célú utalványokról

2014. július 29. 15:48

Az utóbbi idők tapasztalatai szerint vannak olyan munkaadók, akik adóelkerülési szándékkal, olyan készpénzutalványokat bocsátanak ki, adnak a munkavállalóiknak, amelyeket ez utóbbiak közvetlenül készpénzre válthatnak - közölte az MTI érdeklődésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden.

Tovább »

Árvíz - Harmadfokú készültség Romániában - kommandósok telepítik ki az embereket

2014. július 29. 15:13

Harmadfokú (vörös) árvízvédelmi készültséget rendeltek el kedden Románia délnyugati olténiai részén, ahol a megáradt folyók útjából a kommandósok erővel telepítik ki a házukat elhagyni nem akaró embereket.

Tovább »

A SZÉP-kártyákról visszautalt összeg után nem igényelhető vissza az szja és az eho

2014. július 29. 15:04

Nem igényelhető vissza a SZÉP-kártyákról a munkáltatóknak visszautalt összeg után a kifizető által megfizetett személyi jövedelemadó (szja) és egészségügyi hozzájárulás (eho) - hívja fel a figyelmet az állami adóhatóság.

Tovább »

Kutatópont: leginkább ismerősökkel tartunk kapcsolatot a közösségi oldalakon

2014. július 29. 14:10

Magyarországon a felnőttek leginkább az ismerőseikkel, családtagjaikkal tartják a kapcsolatot a közösségi oldalakon, az üzleti kapcsolattartás vagy a munkakeresés viszont legtöbbjük számára nem itt zajlik - derül ki a Kutatópont legfrissebb elemzéséből, amelyet kedden juttatott el az MTI-hez.

Tovább »

Felvételi: elérhetők a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések

2014. július 29. 13:42

Elérhetők a felsőoktatási intézmények által a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések, a kérelmeket augusztus 12-ig lehet benyújtani kizárólag elektronikus úton.

Tovább »

Balaton-parti ingatlanok kapcsán nyomoz a NAV

2014. július 29. 13:33

Százkilencvenhét millió forint adóhiányt okozott a költségvetésnek három siófoki lakos, akik a sorozatos balatoni ingatlanértékesítések kapcsán elfelejtették bevallani és megfizetni az adásvételekből származó bevételük alapján keletkező adót; az ügyben a NAV Dél-dunántúli régiós nyomozói különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folytatnak büntetőeljárást - tette közzé az adóhatóság a honlapján.

Tovább »

Nyáresték a pápai Esterházy-kastély udvarán

2014. július 29. 12:29

Varázslatos szabadtéri színházi élményt kínál Pápa városa mindazoknak, akik különleges helyszínen, különleges élményre vágynak.

Tovább »

KSH: lassú élénkülés a lakásszektorban

2014. július 29. 11:42

Az év első felében a használatba vett lakások száma 21,8, a kiadott új lakásépítési engedélyeké pedig 17,9 százalékkal nőtt a múlt év első hat hónapjához képest - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Tovább »

Új lakók az adyvárosi tavon

2014. július 29. 11:40

Fekete hattyúk, sárga fütyűlőludak és sörényes ludak találtak otthonra a megszépült tavon…

Tovább »

Meghosszabbították a darnózseli emberölési ügy gyanúsítottjának előzetes letartóztatását

2014. július 29. 11:02

A Győr Járásbíróság nyomozási bírája az ügyész indítványnak helyt adva három hónappal - 2014. november 4. napjáig - meghosszabbította a darnózseli emberölési ügy gyanúsítottjának előzetes letartóztatását.

Tovább »

Devizapiac - Keveset változott a forint árfolyama

2014. július 29. 10:42

Keveset változott a forint árfolyama hétfő estéről kedd reggelre a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Tovább »

Szabálysértési őrizetbe került a segédmotort vezető győri férfi

2014. július 29. 10:20

A Győri Rendőrkapitányság beosztottjai július 28-án 8 óra 57 perckor Nagyszentjános belterületén ellenőriztek egy segédmotorkerékpárt és annak vezetőjét.

Tovább »

Vége az útzárnak a 83-ason

2014. július 29. 10:00

Ismét teljes szélességében járható a 83-as főút baleset miatt reggel teljes szélességében lezárt szakasza - közölte Takács József, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

Tovább »

1 2 3 4 5