Szíria - Törökország elérte befogadóképessége határát

2016. február 07. 20:28

Törökország elérte befogadóképessége határát - mondta Numan Kurtulmus török miniszterelnök-helyettes vasárnap a CNN Türk hírtelevízió élő adásában.

Tovább »

Női kézilabda BL - Simán nyert idegenben a Podgorica

2016. február 07. 20:23

Tízgólos győzelmet aratott Dániában a címvédő Buducnost Podgorica a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében vasárnap, a Győr csoportjában.

Tovább »

Csaknem félszáz gyermek vesztette életét a kelet-ukrajnai harcok miatt Donyeck megyében

2016. február 07. 19:26

A legfrissebb adatok szerint eddig 49 gyermek vesztette életét és 138 sérült meg a csaknem két éve tartó kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus következtében Donyeck megyében - hozta nyilvánosságra vasárnap a helyi rendőrség sajtószolgálata.

Tovább »

Borús, csapadékos idő várható a jövő héten

2016. február 07. 16:22

A jövő héten többnyire borús lesz az időjárás, sok esőre kell készülni, helyenként havas eső, hó is lehet. Többször erős, viharos lesz a szél is, de marad az enyhe idő, olykor még éjszaka is csak 8 Celsius-fokig hűl le a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább »

Tervezik a virágágyakat

2016. február 07. 14:25

A Győr-Szol Zrt. szakemberei a napokban készítik el azokat a kiültetési terveket, amelyek a városi virágágyakat határozzák meg kora nyártól. A szolgáltató kertészei az adott hely sajátosságait – pl.: fényviszonyok, csapadékellátottság, kitettség – figyelembe véve, minden virágágyat külön megrajzolnak a legjobb összhatás érdekében. Az így elkészített iránymutatás alapján, a fagyosszenteket követően, a közterületi virágágyakba mintegy 82 ezer, a virágládákba és virágoszlopokba további 18 ezer tövet ültetnek, így a várost díszítő egynyári virágok száma eléri a 100 ezret.

Tovább »

A tejhaböntés fiatal művésze

2016. február 07. 14:20

„Még nem volt koffeinmérgezésem, érzem, mikor kell megállni. Általában a nyolcadik után” – mondja a tejhaböntés fiatal művésze, a győri Józsi Erik, aki a közelmúltban második helyezett lett élete első kávés versenyén, a Bécsi Kávé Fesztiválon latte art kategóriában. Kávés újhullámról, s arról is beszélgettünk vele, miért rontják el annyian a presszót a kávézókban, illetve, miért ne igyunk hosszú kávét.

Tovább »

Ferenc pápa: csakis politikai megoldás teremthet békét Szíriában

2016. február 07. 13:43

A nemzetközi közösség erőfeszítését sürgette a Szíriában szembenálló felek tárgyaló asztalhoz való ültetése érdekében Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap délben mondott beszédében.

Tovább »

Motorkerékpárt loptak

2016. február 07. 12:40

A győri rendőrök a lakosság segítségét kérik.

Tovább »

NAV: tavaly kevesebb büntetőeljárás indult és magasabb volt a kármegtérülés

2016. február 07. 10:12

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi szakterülete tavaly kevesebb büntetőeljárást indított, és ezekben az esetekben az elkövetési érték is alacsonyabb volt, mint az előző évben, a kármegtérülés pedig javult. A költségvetési csalás körébe tartozó bűncselekmények elkövetési értékének aránya nőtt - derül ki az adóhatóság honlapján közzétett tájékoztatóból.

Tovább »

Modern hintaállványok a játszótereken

2016. február 07. 10:03

A Győr-Szol Zrt. koordinálásában befejeződött a játszótéri hintaállványok cseréjének első üteme. A fejlesztés során 26 helyszínen cserélték le a szakemberek a hintákat tartó faoszlopokat fémszerkezetekre. A beruházásnak köszönhetően, a korábbi ellenőrzések alkalmával kijelölt játszótereken valósult meg az újítás. A munka a játszótéri idény befejezését követően, késő ősszel Adyvárosban, az Ifjúság körút 85. szám alatti háztömb mögött kezdődött, majd a hintaállványok modernizálása kiterjedt többek között Adyváros, Nádorváros, Marcalváros, Ménfőcsanak, József Attila-lakótelep, Győrszentiván, Révfalu, Kismegyer, Újváros, Gyárváros és Bácsa közösségi játszótereire.

Tovább »

Nógrádi György: nem tud létrejönni az egységes Európa

2016. február 07. 09:21

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint az illegális migráció kérdésében nem tud létrejönni az egységes Európa, miközben az unión kívül mindenki más meg tudja védeni magát.

Tovább »

Tajvani földrengés - Keresik a túlélőket, sokan vannak még a romok alatt

2016. február 07. 07:26

Tizennyolcra emelkedett a szombat hajnali tajvani földrengés halálos áldozatainak száma, 152 embert még nem találnak a legsúlyosabban érintett Tajnan városban - közölte a helyi média vasárnapi első jelentéseiben.

Tovább »

Fogások a francia konyhából

2016. február 06. 15:25

Nagy Eszter, az RTL Klub Konyhafőnök 2 című műsorának harmadik helyezettje ezen a héten is különleges gasztronómiai utazásra invitál rovatában. Az úti cél ezúttal Franciaország.

Tovább »

Kamarazene a Zsinagógában

2016. február 06. 15:06

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Jerusalem Academy of Music and Dance hallgatóiból alakult kamarazenei együttesek lépnek fel február 15-én 18 órai kezdettel az Egyetemi Hangversenyteremben (Kossuth u. 5., volt Zsinagóga).

Tovább »

Tündérrigólányok költöznek a Vaskakas Bábszínházba

2016. február 06. 14:27

Újabb bemutatóra készül a Vaskakas Bábszínház: vasárnaptól látható a Máté Angi lírai hangvételű mesekönyvéből készült előadás az új otthonukban. Az emlékfoltozók című darab érzékenyen mesél egy életen át tartó barátság különleges erejéről és két generáció korántsem azonos látásmódjáról, zenével és sok-sok varázslattal. A rendezőt, Markó Róbertet kérdeztük.

Tovább »

1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×