Foci, kajak, divatbemutató, nagykoncert… ETO 110, 2. nap – sok-sok fotó!

2014. augusztus 30. 22:48

Szombaton folytatódott a zöld-fehér fieszta, azaz az ETO 110 éves évfordulójának ünneplése.

Tovább »

Magyar éremeső az Európa-bajnokságon

2014. augusztus 30. 22:08

A magyar úszócsapat az egyik legeredményesebb Európa-bajnokságát zárta Berlinben a hétvégén, ahol összesen 17 érmet gyűjtött, 5 arany, 6 ezüst és 6 bronz elosztásban. A nemzetek közötti versenyben hatodikak lettek a magyarok, igaz, ha csak „medencés“ úszóversenyeket vesszük figyelembe, akkor máris a dobogón találják magukat a berlini hősök.

Tovább »

Jól szerepeltek a győri sportolók Nanjingban

2014. augusztus 30. 21:25

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a győri színeket a kajakos Homonnai Luca, a kosaras Simon Cintia és az atléta Sorok Klaudia képviseli a II. Ifjúsági Olimpián. Remekül teljesített a magyar küldöttség Kínában, köztük városunk ifjú tehetségeivel.

Tovább »

Energiacímkét kapnak a porszívók szeptembertől

2014. augusztus 30. 17:09

Egy uniós előírás szerint a porszívókat is csak energiacímkével lehet forgalomba hozni szeptembertől, a hűtőgépekhez vagy a mosógépekhez hasonlóan. Ugyancsak ez az előírás rendelkezik arról, hogy hétfőtől csak olyan porszívó hozható újonnan forgalomba, amelynek teljesítménye 1600 watt alatti.

Tovább »

Palkovics: új kihívásokkal kell szembenézni

2014. augusztus 30. 14:28

Lezárult egy korszak a felsőoktatásban, de ez a tanév is bővelkedik majd új kihívásokban - mondta a felsőoktatásért felelős államtitkár szombaton a Szegedi Tudományegyetem tanévnyitóján.

Tovább »

Amikor kettéhasad a szív

2014. augusztus 30. 13:34

Megtorpant a lendület, ami a súlyos betegséggel küzdő Burján Hanna állapotának javulását vitte. A szeptemberben 5 éves szülinapját ünneplő kislány a szakértők vizsgálata szerint középsúlyos értelmi sérült, szeptemberben a Bárczi Gusztáv gyógypedagógiai intézményben kezdi az óvodát, s ott lesz kollégiumi lakó. A család szíve kettészakadt – mondta az édesanya és az édesapa.

Tovább »

A jelöltek átadhatják a választók adatait a jelölőszervezeteknek

2014. augusztus 30. 11:04

Nincs akadálya annak, hogy az önkormányzati választáson induló jelöltek átadják a jelölőszervezetüknek a választói névjegyzékben szereplők név- és lakcímadatait, hogy a megbízásukból lefolytassa a kampányt - mondta Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke az MTI-nek.

Tovább »

A Halál 35 év után újra mozivásznon

2014. augusztus 30. 11:01

Idén szeptemberben lesz 35 éve, hogy Ridley Scott sci-fi klasszikusa, az Alien az európai mozikba került. Az évforduló tiszteletére A nyolcadik utas: a Halál egy rövid vetítéssorozaton visszatér a mozivásznakra Magyarországon is.

Tovább »

Előzzük meg a Salmonella fertőzést!

2014. augusztus 30. 09:10

A Salmonella fertőzést baktérium okozza. A kórokozó az állatok és az ember bélrendszerében él, széklet útján terjed. A fertőzést szennyezett ivóvíz vagy az étel elfogyasztása során lehet leggyakrabban elkapni.

Tovább »

Kevesebb, mint 1 hétig lehet nevezni az országos focitorna győri selejtezőjére!

2014. augusztus 30. 08:44

Nevezz a KKV Foci Liga országos műfüves kispályás torna őszi selejtezőjére Győrbe! Részletek és nevezés a www.kkvfociliga.hu oldalon.

Tovább »

Hétfőn kezdődik az iskola

2014. augusztus 30. 07:29

Már csak két napig pihenhetnek a diákok és véget ér a közel két és fél hónapos nyári vakáció, hétfőn kezdődik a tanítás. A 2014/2015-ös tanévben mintegy 1 millió 267 ezer diák veszi hátára az iskolatáskát. A tanévkezdés az idén is jelentős anyagi terhet jelent a családok számára, a munkáltatók azonban adhatnak iskolakezdési támogatást. A nemzeti tanévnyitót a főváros XI. kerületében tartják vasárnap.

Tovább »

Zöld-fehér fieszta

2014. augusztus 29. 20:27

Zöld-fehérbe öltözött Győr erre a hétvégére, hiszen pénteken és szombaton ünnepli az Egyetértés Torna Osztály, azaz az ETO 110 éves évfordulóját.

Tovább »

Új gyártócsarnokot avatott a QP Zrt. Győrben

2014. augusztus 29. 18:35

Két és fél milliárdos költséggel új telephelyet hozott létre a győri Qualitatíve Production Gépipari és Kereskdelemi Zrt az ipari parkban. A pénteken felavatott új csarnokban hengerfej megmunkálással foglalkoznak, éves kapacitása egymillió darab. Az ünnepélyes avatón Borkai Zsolt polgármester azt hangsúlyozta, a QP Zrt. tulajdonosa, Bogisich Ferenc olyan ember, aki a válság alatt előre menekült, s az idő őt igazolta.

Tovább »

Erők harca

2014. augusztus 29. 17:53

Pénteken rendezték Győrben az erős emberek Bajnokok Ligájának, magyarországi fordulóját.

Tovább »

Öt győri a keretben

2014. augusztus 29. 16:10

Öt győri labdarúgó kapott behívót Pintér Attila szövetségi kapitány Európa-bajnoki selejtezőkre készülő keretébe.

Tovább »

1 2 3 4 5