Megnyílt a Téli tárlat

ma, 09:11

Az V. Téli Tárlat nyílt meg szombaton a Napóleon-házban. Az Alkotó Rajztanárok Egyesületének szervezésében 36 alkotó 60 művét mutatják be.

 

Tovább »

A főutak jól járhatók

ma, 08:04

Több dunántúli megyében a mellékutakon még téliesebbek az útviszonyok, de az autópályák és a főutak többsége jól járható - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 

Tovább »

Eurovíziós Dalfesztivál - Bogi a középdöntőben

ma, 07:31

A négytagú popcsapat, a Passed nyerte A Dal első elődöntőjét szombaton. A zsűri döntésével még Tóth Vera, Dallos Bogi, Szűcs Gabi és a Karmapolis, a tévénézők szavazataival Antal Timi jutott tovább a középdöntőbe az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén.

 

Tovább »

Győr 450 forintra emelte az ifát

ma, 07:12

Sok település megemelte az idegenforgalmi adót

 

Tovább »

korlátozások az 1-es és a 81-es számú főúton

2015. január 25. 20:40

A havazás, az erős szél és a hóátfúvások miatt az 1-es és a 81-es számú főút magyarországi szakaszán nem közlekedhetnek a 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti gépjárművek. Az intézkedés mindkét irányba érvényes - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap este a honlapján.

Tovább »

Weöres Sándor verse utazhat Pulival a Holdra

2015. január 25. 17:55

"Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." Weöres Sándor Szembe-fordított tükrök című versének részlete nyerte azt a szavazást, amelynek győztese a Puli űrszondával utazhat a Holdra.

Tovább »

A jövő héten támadnak a mínuszok

2015. január 25. 17:38

A jövő héten folytatódik a télies időjárás. Esőre, hózáporra, havazásra és lehűlésre is készülni kell. Több helyen az éjszakai órákban mínusz 10 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet.

Tovább »

A kkv-szektornak kedvezhet a gyenge forintárfolyam

2015. január 25. 16:53

Jelen feltételek mellett nem várható a forint jelentős gyengülése – ezt mondta lapunknak dr. Tatay Tibor, a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara Gazdasági Elemzések Tanszékének egyetemi docense, amikor múlt heti számunkban a benzinárak zuhanórepülés-szerű csökkenéséről beszélgettünk.

Tovább »

Január végéig gyűjtik a fenyőket

2015. január 25. 16:12

A Győr-Szol Zrt. január végéig gyűjti a városban kijelölt 74 gyűjtőponton a kidobott fenyőfákat. A szolgáltató több mint egy hónapon át rendszeresen üríti a lerakóhelyeket. A több mint egy hónapos, egyébként ingyenes faelhelyezési lehetőség révén mindenkinek módja van a kijelölt gyűjtőhelyre vinnie a volt karácsonyfát. A városunkban összeszedett mintegy 35-40 ezer fenyőt a Győr-Szol darálás és előkezelést követően a komposzt-előállítás egyik alapanyagaként hasznosítja, ezért is fontos, hogy a díszek, szaloncukros papírok és fényfüzérek ne legyenek rajta a fákon. Az említett dekorációk nagyban megnehezítik a karácsonyfák természetközeli, modern elbánását.

Tovább »

Hosszabbított nyitva tartás a Pannon-Víz Zrt-nél

2015. január 25. 15:09

A Pannon-Víz Zrt. értesíti tisztelt fogyasztóit, hogy ügyfélszolgálataikon meghosszabbított nyitva tartással várják ügyfeleiket!

Tovább »

Új szelek fújnak - Volkswagen Passat Comfortline 2.0 TDI DSG teszt

2015. január 25. 15:00

A VW Passat fogalom a középkategóriában. Elődje egy jól sikerült, átgondolt kocsi volt, tökéletes utazóautó. Az új széria pedig ennél még többet nyújt: kifinomult részleteket, soha nem látott széria- és opciós felszereltségi listát, valamit ütős dizájnt.

Tovább »

FRISS közlekedési információk

2015. január 25. 13:07

Ruskáné Takács Anita, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó hadnagya két balesetről informálta portálunkat.

 

Tovább »

Óvoda: Az első mérföldkő

2015. január 25. 12:04

Az óvodába kerülés egy óriási mérföldkő a gyerekek életében, hiszen a családi, szűkebb közeg után hirtelen egy nagyobb közösségben is meg kell állniuk a helyüket, a szocializációjuk egy új korszaka kezdődik.

Tovább »

Minden napra egy alma

2015. január 25. 11:57

Egymilliárd forinttal több jutott tavaly az iskolagyümölcs-programra – ezt közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. A tájékoztatás szerint a programban jelentős előrelépés történt 2014-ben, hiszen több mint 2,7 milliárd forint támogatást fizettek ki erre a célra.A pénzügyi hátteret a szakminisztérium rendeletmódosítása teremtette meg, így nem csak az alsós diákok, hanem az ötödik-hatodik osztályosok is naponta kaptak friss gyümölcsöt és zöldséget. A program tapasztalatai szerint a legkedveltebb termékek az alma, a körte és a különböző gyümölcslevek voltak, de paradicsom, eper, szilva és cseresznye is sokszor került a gyerekek asztalára.

Tovább »

Folyamatos a síkosságmentesítés Győr útjain

2015. január 25. 11:47

A város főútjai vasárnap délelőtt nedvesek, helyenként latyakosak voltak. A havazás Győr belterületén jelentős fennakadás a forgalomban nem okozott, de továbbra is indokolt az óvatos, az időjárási körülményeknek megfelelő közlekedés.

Tovább »

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×