Alig mozdult a forint árfolyama reggelre

2014. október 20. 07:33

Alig mozdult a forint árfolyama hétfő reggelre a főbb devizákhoz képest, a péntek esti jegyzésekkel összevetve a bankközi devizapiacon.

Tovább »

Két szurkolót kellett előállítani tegnap

2014. október 20. 07:30

A Győri ETO Fc- Újpest Fc labdarúgó mérkőzéssel összefüggésben két férfivel szemben alkalmaztak személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést - tájékoztatott Takács József százados.

Tovább »

Kilencgólos siker kezdésként

2014. október 19. 22:09

Remekül kezdte meg a Győri Audi ETO KC az idei Bajnokok Ligája szezonját, hiszen Kovacsicsék 32-23-ra múlták felül a Lokomotiva Zagreb-et.

Tovább »

Pontosztozkodás

2014. október 19. 21:12

Gól nélküli döntetlenre futotta a Győri ETO FC-nek hazai pályán az Újpesttel szemben a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának zárómérkőzésén.

Tovább »

Hajnalban köd várható

2014. október 19. 15:09

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Tovább »

Orbán: a példátlan győzelem után a munkahelyteremtés és a köznevelés megújítása a cél

2014. október 19. 13:56

Példátlannak, lefegyverzőnek, "már-már a politikai sci-fi világába tartozó" fantasztikus győzelemnek nevezte a Fidesz-KDNP önkormányzati választási sikerét Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a kormánypárt önkormányzati választási kampányát értékelő vasárnapi rendezvényen, a budai Millenáris Parkban. A kormányfő arról is beszélt, hogy legkésőbb 2018-ra mindenkinek munkát kell adni, emellett a köznevelés megújítását is fő feladatnak nevezte. Jelezte egyúttal, hogy hétfőn várható a jövő évi költségvetési törvényjavaslat benyújtása.

Tovább »

Sérült túrázót mentenek Dobogókő térségében

2014. október 19. 13:53

Megsérült egy középkorú nő túrázás közben Dobogókő térségében a Thirring-szikláknál vasárnap dél körül, a tűzoltók és a mentősök közös erővel hozzák le a magaslatról - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

Tovább »

Moszkvában tagadták, hogy orosz tengeralattjárókkal baleset történt volna

2014. október 19. 13:22

Az orosz védelmi minisztérium tagadta, hogy baleset történt volna orosz tengeralattjárókkal.

Tovább »

Azonosító chippel látták el a kisjaguárt

2014. október 19. 13:17

Április 13-án egy apró jaguár látta meg a napvilágot a győri állatkertben. A kis ragadozó mindennapjaiba születésétől kezdve – először egy monitoron keresztül, később már új kifutójában – folyamatosan belepillantást nyertek az érdeklődők. Sőt nevét is látogatói adták, a szavazás végeredményeképp: a foltos bundájú apróság a Nayra nevet kapta.

Tovább »

A levéltárak napja

2014. október 19. 12:42

Múltunk eddig feltáratlan eseményeiről hallgatott meg tizenkét előadást a győri és kisalföldi levéltárosok nyílt szakmai napjának közönsége kedden, az Esterházy-palota dísztermében. A város és a megye hat levéltárának közös tudományos ülésszakán legfrissebb kutatásaik eredményeiről számoltak be a szakemberek.

Tovább »

Jövőre is viselhet szakácssapkát a La Maréda

2014. október 19. 12:01

Megjelent a két francia szakíró, Henri Gault és Christian Millau 1960-ban alapított éttermi kalauzának 2015-ös magyarországi kötete, amelyben a szigorú ítészek 348 hazai vendéglátóhelyet minősítettek. A világszerte ismert és hiteles kalauz álruhás zsűrije idén több alkalommal is járhatott Győrben, az itt tesztelt éttermek közül jó szívvel ajánlják a 11 pontos Carment és a 12 pontos, győrújbaráti Pipacsot. A legnagyobb tetszést a belvárosi La Maréda aratta, Horváth Szilveszter konyhafőnök és csapata immár másodszor érdemelt 13 pontot és egy szakácssapkát. A tulajdonos Szabó László szerint az egysapkás rangot könnyebb megszerezni, mint megtartani, a zsűri folyamatosan tesztelte az éttermet. A La Maréda újabb szakácssapkája a tartósan jó konyha, a fenntartható minőség nemzetközi jelképe. Van persze feljebb is, a legjobbak, a Michelin csillagos Costes és Onyx, valamint a Zóna a maximális 20-ból 17 pontot és három szakácssapkát tudhatnak magukénak. Rovatunk a győri siker örömére a La Maréda étlapjának két közkedvelt, őszi hangulatú fogását mutatja be, Horváth Szilveszter tálalásában.

Tovább »

Szakadékba zuhant egy ember Tatabányán

2014. október 19. 11:55

Szakadékba zuhant egy ember Tatabányán, a Turul-emlékmű közelében; a tűzoltók és a mentők dolgoznak a sérült kimentésén - közölte a katasztrófavédelem vasárnap, nem sokkal 11 óra után az MTI-vel.

Tovább »

Újabb két ügyben fordult Alkotmánybírósághoz az ítélőtábla a héten

2014. október 19. 11:53

Első fokon két, másodfokon tizenegy devizahiteles keresetet tárgyaltak a héten a bíróságok. A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla újabb két perben - a Porsche Bank és a KDB Bank Európa Zrt. magyar állam ellen indított perében - fordult az Alkotmánybírósághoz (Ab), míg a Hypo Alpe-Adria Leasing Zrt. perében hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet.

Tovább »

Kisteherautóval ütközött gyorsvonat Hajmáskér és Pétfürdő között

2014. október 19. 11:50

Kisteherautóval ütközött a Szombathelyről Budapestre közlekedő gyorsvonat vasárnap, nem sokkal fél 11 után Hajmáskér és Pétfürdő között - közölte a Mávinform az MTI-vel. A Veszprém megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a balesetben nem sérült meg senki.

Tovább »

Pirity Árpád: Itt mindenki csak dicséretet kaphat

2014. október 19. 10:51

Pirity Árpád első kutyáját Gombócnak hívták. Utcagyőztes, kóbor kutyus volt, az elhagyatott szigeti növényolajgyár kapujában szegődött a főmérnök mellé, akinek akadt még valami dolga odabent. Szomorú idők jártak, a Cereol az utolsó százötven embert is utcára téve, bezárta és bontásra ítélte Győr legrégebbi üzemét. A férfi reggelit is, ebédet is adott a kutyának, s amikor a barátság nagyra nőtt, hazavitte.

Tovább »