Hatvan új motort kaptak a rendőrök

2011. augusztus 24. 12:09

Hatvan új, kifejezetten rendőrségi használatra kialakított motorkerékpárt szerzett be a rendőrség, a járműveket Halmosi Zsolt, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) rendészeti főigazgatója mutatta be szerdán Budapesten újságíróknak.

Tovább »

A Rovitex vásárolta meg a Gardéniát

2011. augusztus 24. 11:26

A Rovitex Homedeco Group megvásárolta a győri Gardénia Csipkefüggönygyár Nyrt. felszámolójától a márkanevet valamint a hozzá kapcsolódó jogokat, és Gardénia néven jó minőségű, elérhető árú termékekkel két év alatt 20 százalékkal kívánja növelni a forgalmát - mondta Romeisz Norbert a vásárló csoport tulajdonosa szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Tovább »

Fergeteges latin esttel búcsúzik a nyár

2011. augusztus 24. 11:20

Kiderült, az idei győri nyár fergeteges latin esttel zárul, a Gipsy Kings együttes alapítója, Chico lép fel városunkban zenekarával augusztus 27-én. A show egyben a IV. Győri Bornapoknak is része, amelynek keretében augusztus 25–28-ig még számos izgalmas programra és fellépőre számíthatunk.

Tovább »

Nyolcmillió forintos pályázat a családon belüli erőszak áldozatainak megsegítésére

2011. augusztus 24. 10:19

Nyolcmillió forintos keretösszegű, nyílt pályázatot hirdetett hozzátartozók közötti erőszak áldozatait segítő két új kríziskezelő központ kialakítására és 2011. évi működtetésének támogatására a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet a Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából.

Tovább »

Enyhén visszaesett a kiskereskedelmi forgalom júniusban

2011. augusztus 24. 10:18

A kiskereskedelmi értékesítés volumene - a naptárhatástól megtisztított és a szezonális adatok alapján - júniusban 0,5 százalékkal mérséklődött az előző hónaphoz képest, amikor 0,5 százalékkal nőtt áprilishoz képest. A tavaly júniusival összevetve szintén 0,5 százalékkal csökkent a forgalom a májusi 0,7 százalékos növekedés után, naptárhatással kiigazított adatok szerint, az első félévben pedig lényegében stagnált, 0,2 százalékkal apadt az előző év azonos időszakához képest - közölte szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Tovább »

A tej hatékonyabb folyadékpótló, mint a víz

2011. augusztus 24. 08:57

A tej sokkal jobban biztosítja az aktív gyerekek folyadékpótlását a nagy nyári hőségben, mint a víz, vagy a különböző sportitalok - hívták fel a figyelmet táplálkozási szakemberek.

Tovább »

Árnyalatnyit erősödött a forint szerda reggelre

2011. augusztus 24. 07:37

Árnyalatnyit erősödött a forint a főbb devizákhoz képest szerda reggelre a nemzetközi bankközi piacon.

Tovább »

A halolaj javítja az agyműködést

2011. augusztus 24. 07:36

A táplálékkiegészítőként használt halolaj az utóbbi időben igen népszerűvé vált, többnyire a szív-és érrendszeri betegségek megelőzése céljából, de szedték az Alzheimer-kór előrehaladásának lassítása végett is. Amerikai kutatók az Alzheimer-kór nemzetközi kongresszusán számoltak be az utóbbi területtel kapcsolatos biztató eredményekről.

Tovább »

Izzadunk - 70 éves melegrekord dőlhet meg csütörtökön

2011. augusztus 23. 21:11

Vadász Vilmos meteorológus a hirado.hu-nak azt mondta tikkasztó hőségre kell számítani vasárnapig.

Tovább »

Földrengés az USA-ban: kiürítették a Fehér Ház és a Pentagon egy részét- FRISSÍTVE

2011. augusztus 23. 20:46

A 6-os erősségű földmozgás megrázta a Fehér Házat is a tisztségviselők Washington utcáira menekültek.

Tovább »

Magyar embercsempészeket vettek őrizetbe Ausztriában

2011. augusztus 23. 20:27

Embercsempészet gyanújával vettek őrizetbe Ausztriában két magyar és egy szerb állampolgárt. A gyanúsítottak két furgonban összesen hetven külföldit rejtettek el - közölte az osztrák rendőrség.

Tovább »

Paller Judit a nem sürgős műtétek elhalasztását javasolja

2011. augusztus 23. 19:16

A hőségriasztással kapcsolatos, a kórházi előírásokat tartalmazó jogszabály előkészítés alatt áll; az ilyenkor szükséges tennivalókról jelenleg a kórházak belső működési szabályzata rendelkezik - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat kedden az MTI-vel.

Tovább »

Mégsem erőszakoskodott a szobalánnyal az IMF volt vezére

2011. augusztus 23. 18:14

Az ügyész kérésére ejtette az illetékes bíró kedden a Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatója ellen szexuális erőszak miatt emelt vádpontokat, véget vetve ezzel a büntetőeljárásnak, közölte a mindig jól értesdült hvg.hu.

Tovább »

Péntekig meghosszabbította a MÁV a rendkívüli intézkedéseket

2011. augusztus 23. 18:00

Péntekig meghosszabbította a MÁV-Start Zrt. a hőség miatt bevezetett rendkívüli intézkedéseit - közölte a vasúttársaság kedden az MTI-vel.

Tovább »

Kadhafi nem NATO-célpont

2011. augusztus 23. 17:09

A NATO számára nem katonai célpont Moammer Kadhafi - mondta kedden az atlanti szervezet sajtótájékoztatóján Roland Lavoie kanadai ezredes, a NATO líbiai műveleteinek szóvivője.

Tovább »

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×