Csapadék-előrejelző űrmisszió: havat kutat a NASA

2012. február 21. 07:12

Nagyszabású kutatást végeznek a NASA szakemberei, hogy feltárjanak mindent, amit még nem tudunk a hóról, és előkészítsék a terepet egy globális csapadék-előrejelzési űrmisszió számára.

Tovább »

Magyar vitorlás indul az óceánon kenuzó Rakonczay után

2012. február 21. 06:55

A tervek szerint szombaton elindul egy magyar vitorlás az Atlanti-óceán átkelésére, méghozzá azon az útvonalon, amelyen kenujával Rakonczay Gábor is halad.

Tovább »

Ki marad itthon? Külföldre mennek a magyar orvosok.

2012. február 21. 06:49

Tavaly csaknem kétszáz olyan szakorvos kérte a külföldi munkavállaláshoz szükséges engedélyt, akinek a szakterülete Magyarországon már így is hiányszakmának számít - derül ki az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) által az MTI-nek küldött adatokból.

Tovább »

Felrobbant egy acélüzem Kínában, legalább tíz halott

2012. február 21. 06:43

Tízen meghaltak, amikor felrobbant egy acélöntvényeket gyártó üzem az északkelet-kínai Liaoning tartományban; három embert még keresnek – jelentette a Hszinhua hírügynökség helyi forrásokból.

Tovább »

Ezen a napon – A vak festő álma

2012. február 21. 05:50

Ezen a napon adták ki a hírhedt Kommunista Kiáltványt 1848-ban. A mű bár német nyelven íródott, az Egyesült Királyságban jelent meg először. A Karl Marx és Friedrich Engels által alkotott kiáltvány a Kommunisták Szövetsége nevet viselő társaság ideológiáját foglalja magába.

Tovább »

A sportfogadási maffia lecserélte volna Kassai Viktort

2012. február 20. 20:57

A Román Labdarúgó Szövetséget azzal a szándékkal keresték meg, hogy a február 29-én esedékes Románia-Uruguay barátságos mérkőzésen lecseréljék Kassai Viktort egy bolgár bíróra - adta hírül a Gazeta Sporturilor című román sportújság.

Tovább »

Átlagosan 8650 fürdőkádnyi vizet használunk el évente

2012. február 20. 20:18

Átlagosan mintegy 1385 köbméter vizet használ el minden ember egy évben, ami nagyjából 8650 teli fürdőkádnak felel meg - állapították meg holland kutatók.

Tovább »

A forint stagnált az euróhoz és a frankhoz képest kora este

2012. február 20. 19:21

A forint stagnált hétfőn kora este a délutáni euró- és frankjegyzéshez képest a bankközi devizapiacon.

Tovább »

Nem biztos, hogy az izraeli légierő meg tudja semmisíteni az iráni nukleáris célpontokat

2012. február 20. 17:29

Az iráni nukleáris objektumok megsemmisítéséhez összehasonlíthatatlanul nagyobb katonai kapacitás szükséges, mint az iraki és a szíriai reaktorokat 1981-ben, illetve 2007-ben leromboló izraeli "sebészeti" csapásokhoz, és nem biztos, hogy Izrael rendelkezik ilyennel - írta hétfői számában a The New York Times amerikai védelmi tisztségviselőkre és a Pentagonhoz közel álló szakértőkre hivatkozva.

Tovább »

A tandemvezető felelőségét vizsgálja a bíróság egy ejtőernyős sérülése miatt

2012. február 20. 16:49

A Kaposvári Városi Bíróságon hétfőn megkezdődött annak az tandemvezetőnek a pere, aki ellen az ügyészség a légi közlekedés maradandó fogyatékosságot okozó gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt emelt vádat, miután az utasa egy 2007 márciusában Kaposújlakon végrehajtott páros ugrás után sérülést szenvedett.

Tovább »

Egymillió forintot érő szarvasbikát ejtett el négy somogyi orvvadász

2012. február 20. 16:47

Tiltott vadászati módszerrel, hurokkal ejtett el négy orvvadász egy nyolcéves, egymillió forintot érő szarvasbikát a somogyszentpáli Háti-hegyen; egyiküknél fegyvereket és lőszereket is lefoglalt a rendőrség - tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata hétfőn az MTI-t.

Tovább »

Romániai népszámlálás - nyelvi jogait vesztheti el több ezer erdélyi magyar

2012. február 20. 15:30

Amennyiben az októberben megtartott romániai népszámlálás eddig nyilvánosságra került eredményei megfelelnek a későbbi végleges adatoknak, négy vagy öt erdélyi kisvárosban és csaknem tucatnyi községben összesen 10-20 ezer erdélyi magyar veszíti el nyelvi, kisebbségi jogait – olvasható a www.nyelvijogok.ro honlap közleményében.

Tovább »

Huszonkét ország rádióamatőrjei figyelik a Masat-1-et

2012. február 20. 14:57

Huszonkét országban követik nyomon az első magyar műhold állapotát, mely február 13-án indult a világűrbe az Európai Űrügynökség Vega rakétáján.

Tovább »

Mégsem szavaznak ma a dohánytörvényről

2012. február 20. 13:42

Ismét elhalasztják a dohány-kiskereskedelemről szóló törvényjavaslat zárószavazását, mert kikérnék az EU véleményét.

Tovább »

Az optimizmus távol tarthatja az orvost és a halált

2012. február 20. 13:39

Nagyobb valószínűséggel lettek betegek vagy haltak meg három évtized távlatában azok, akik egészségi állapotukat eleve rossznak ítélték meg - idézte svájci kutatók eredményét a Scientific American című ismeretterjesztő folyóirat (www.scientificamerican.com).

Tovább »

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×