Friss

A britek és a csehek kivételével minden EU-tag csatlakozik az új pénzügyi unióhoz

2012. január 31. 06:58

Nagy-Britannia mellett Csehország sem csatlakozik egyelőre a szigorú költségvetési fegyelmet előíró új pénzügyi unióról szóló szerződéshez, a többi 25 EU-ország azonban a csatlakozás mellett döntött - közölte Fredrik Reinfeldt svéd miniszterelnök hétfő este Brüsszelben.

Tovább »

A boldog házasság titkai

2012. január 31. 06:52

A boldog, vagy legalábbis jó házasság számadataival próbál szolgálni egy brit felmérés, amely szerint havonta háromszor kell vendéglőbe menni, hetente kétszer mélyenszántót beszélgetni, évente kétszer pedig vakációzni - együtt.

Tovább »

A befagyott Balaton veszélyeire figyelmeztet a rendőrség

2012. január 30. 20:33

Várhatóan hamarosan sportolásra alkalmas lesz a Balaton jege, de a tó jégfelülete nem összefüggő, rianásokkal, hóval, helyenként nyílt vízterülettel tarkított, ezért fontos, hogy korcsolyázók, fakutyázók a part közvetlen közelében tartózkodjanak, ahol az esetleges mentés még eredményes lehet - hívta fel a figyelmet a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Tovább »

A család teszi leginkább boldoggá az osztrákokat

2012. január 30. 19:23

A család teszi a leginkább boldoggá az osztrákokat, az anyagi biztonság csak a negyedik a sorban - derül ki egy hétfőn ismertetett közvélemény-kutatásból.

Tovább »

Megteltek a hajléktalanszállások Győrött

2012. január 30. 17:25

Megteltek a hajléktalanok szálláshelyei a hideg idő megérkeztével Győrött. A téli időszakban 330 otthontalan embernek tudnak szállást adni a városban - mondta Sütő Csaba, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetője hétfőn az MTI-nek.

Tovább »

Eltérően viseli meg a növényi kultúrákat a lehűlés

2012. január 30. 16:33

A napokban várható jelentős lehűlés eltérő mértékben viseli meg a növényi kultúrákat: a repcének árthat a nagy hideg, míg a gyümölcsfák és a búza még elviseli.

Tovább »

Brit felmérés: a nők jobban parkolnak

2012. január 30. 15:55

A nők jobban parkolnak, mint a férfi autósok - erre a régi előítéleteket eloszlató következtetésre a lehető legilletékesebb cég, a legnagyobb brit parkolóház-hálózatot üzemeltető NCP jutott saját felmérése alapján.

Tovább »

Újabb kisbolygó száguld el a Föld mellett kedden

2012. január 30. 15:41

Újabb kisbolygó, a 433 Eros száguld el kedden a Föld mellett, előzőleg pénteken, január 27-én a 2012 BX34 katalógusjelű aszteroida robogott el 59 ezer kilométerre bolygónktól.

Tovább »

Szabadult a börtönből Ambrus Attila

2012. január 31. 06:55

Szabadult a börtönből Ambrus Attila

Szabadlábra került Ambrus Attila, a whiskys néven elhíresült rabló keddre virradóra a sátoraljaújhelyi börtön és fegyházból távozott, a 46 rendbeli rablás, közte számos pénzintézet elleni fegyveres támadás miatt elítélt férfi hajnali 3 óra előtt néhány perccel hagyta el a fegyintézetet.

Tovább »

Ma kezdődik a csornai strandbaleset pere

2012. január 31. 06:49

Ma kezdődik a Győri Törvényszéken az a per, amelyben azt kell tisztázni: ki a felelős azért, hogy egy ötéves kisfiú olyan súlyosan megsérült 2009 nyarán a csornai strandon, hogy egy héttel később meghalt.

Tovább »

Az akupunktúra fokozhatja a lombikbébi-kezelés sikerét

2012. január 30. 19:51

Az akupunktúra fokozhatja a teherbeesés esélyét a lombikbébi-programban részt vevő nők esetében - állapították meg szakemberek a témában eddig született kisebb tanulmányok átfogó elemzése során.

Tovább »

Huszonöt millió dollár 16 év igazságtalan börtönért

2012. január 30. 17:34

25 millió dollárt kaphat 16 év börtönért egy férfi az Egyesült Államokban kárpótlásul, hogy ártatlanul csukták le, ám jó eséllyel ismét rács mögé kerül drogügye miatt.

Tovább »

Megkezdődött a tábornokok vesztegetési pere a Kaposvári Törvényszéken

2012. január 30. 17:04

Magas rangú katonák és polgári alkalmazottak, összesen 17 vádlott büntetőpere kezdődött meg hétfőn a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa előtt.

Tovább »

Szolgálatba állították az első új, sárga mentőautókat

2012. január 30. 16:21

Hétfőn szolgálatba állították az első új, sárga rohamkocsikat az Országos Mentőszolgálatnál - közölte Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.

Tovább »

Óceánjáró - Az EFK Magyarország segít a magyar utasoknak

2012. január 30. 15:44

Az Európai Fogyasztói Központ (EFK) Magyarország (info@magyarefk.hu; www.magyarefk.hu) szervezettől ingyenes jogi segítséget kérhetnek a Costa Concordia hajó balesete miatt kártérítésre jogosult magyar utasok, amennyiben a hajótársaság nem teljesíti az olasz fogyasztóvédelmi egyesületekkel kötött megállapodást - hívta fel a figyelmet az EFK Magyarország hétfőn a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal (NFH) közösen kiadott közleményben.

Tovább »

Vadászpilóták is gyászolják a vadásztragédia áldozatait

2012. január 30. 15:14

Egy nyugdíjas pápai repülőgép-szerelő katona és annak 18 éves fia voltak a vidi vadásztragédia áldozatai, értesült a gyorplusz. hu. A hatvanéves K. Jánost a pápai reptér hajdani pilótái is gyászolják.

Tovább »

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×