Friss

Szakszervezeti demonstráció a Kossuth téren

2011. október 01. 17:00

A mintegy száz érdekvédelmi és társadalmi szervezet által támogatott szombati szakszervezeti demonstráció kezdetére csaknem megtelt a Parlament előtti Kossuth tér; a tiltakozók a Vértanúk tere és a Kossuth-szobor között, valamint az Alkotmány utcában gyülekeztek.

Tovább »

Jótékonysági labdarúgótorna

2011. október 01. 15:56

Jótékonysági labdarúgótorna

A GYŐR-SZOL TC hagyományteremtő szándékkal rendezte meg szombaton az I. GYŐR-SZOL Kupa jótékonysági meghívásos labdarúgó tornát. A programmal a Radó Tibor Általános Iskola és Gyógypedagógiai Módszertani Intézményt, valamint a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézet és Gyermekotthont segítik.

Tovább »

Egész hétvégén kitart a jó idő

2011. október 01. 13:45

Túlnyomóan derült, napos száraz idő várható a hétvégén. Az ország nagy részén többnyire mérsékelt marad a légmozgás, vasárnap a Kisalföldön is megélénkül, néhol megerősödik az északi szél.

Tovább »

Átadták a mosoni városrész megújult központját Mosonmagyaróváron

2011. október 01. 12:28

Átadták szombaton Mosonmagyaróvár mosoni városrészének megszépült központját, amely Nagy István polgármester szerint a találkozások helye lesz.

Tovább »

NAV: idén eddig 100 millió forint értékű kábítószerfogás a postákon

2011. október 01. 10:36

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az idén a postai forgalomban már 100 millió forintot meghaladó piaci értékben talált kábítószert.

Tovább »

Látás hónapja: ingyenes vizsgálatok országszerte

2011. október 01. 09:59

Ingyenes látásellenőrzésen vehetnek részt az érdeklődők országszerte a Látás Hónapja elnevezésű rendezvénysorozaton.

Tovább »

Workania: a férfi vezetők harmadával többet keresnek női kollégáiknál

2011. október 01. 08:13

A férfi menedzserek és cégvezetők átlagosan havi bruttó 700 ezer forintot keresnek, 33 százalékkal többet mint a bruttó 526 ezer forintos átlagfizetéssel rendelkezői női vezetők - derül ki a Workania állásportál által működtetett fizetesek.hu oldal legfrissebb felméréséből.

Tovább »

Több mint kétezer gyógyszer ára változott

2011. október 01. 07:36

Több mint kétezer gyógyszer ára változott

Mától 534 gyógyszerért kevesebbet, 1686 készítményért viszont többet kell fizetni a patikákban, de minden hatóanyag esetében van olyan gyógyszer, amely az eddigiekkel megegyező, vagy annál kedvezőbb térítési díjért lesz elérhető.

Tovább »

A francia piac tizedét uralja a zalaszentgróti éticsiga-feldolgozó

2011. október 01. 16:49

Luxuséttermeket és nagykereskedelmi láncokat, a francia piac 10-12 százalékát látja el éticsiga-készítményekkel az egyetlen magyarországi, készterméket is gyártó csigafeldolgozó, a zalaszentgróti IMOFI S.R.W.S Kft., amely a magyar piacon is szeretne megjelenni - mondta a társaság műszaki vezetője szombaton az MTI-nek.

Tovább »

Michael Jacksont 'jó eséllyel' meg lehetett volna menteni -állította a mentős

2011. október 01. 15:04

Michael Jacksont "jó eséllyel" meg lehetett volna menteni, ha orvosa idejében mentőt hív – állította pénteken a "pop királyát" kezelő Conrad Murray doktor ellen indított Los Angeles-i perben az énekes házához elsőként kiérkezett mentős.

Tovább »

Makovecz Imréről közölt megemlékezést a Financial Times

2011. október 01. 13:37

A londoni gazdasági-politikai napilap internetes kiadásában megjelent, Az építész, akit a kommunizmus és a konzumerizmus egyaránt elborzasztott című írás szerzője, Edwin Heathcote neves brit építőmérnök és építészeti szakíró megállapította: az életének 76. évében elhunyt Makovecz Imre a XX. század "egyik legfigyelemreméltóbb és legmélyebben politikus építőművésze volt".

Tovább »

Idős férfi szenvedett motoros balesetet Pomázon

2011. október 01. 11:41

Egy 79 éves férfi szenvedett balesetet segédmotoros kerékpárjával szombaton Pomázon, a Beniczky utcában – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

Tovább »

Börtönbe kerülhet a pályára befutó győri szurkoló

2011. október 01. 10:01

Börtönbe kerülhet a pályára befutó győri szurkoló

A sportrendezvények rendjének megerősítése érdekében szeptember elsejétől módosították a Büntető Törvénykönyvet: ha valaki egy sporteseményen a nézőktől, vagy a nézők meghatározott csoportjától elzárt területre jogosulatlanul belép, ott tartózkodik, vagy ezen területre bármit bedob, akkor bűncselekményt követ el, amely alapesetben két évig, súlyosabb esetben akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Tovább »

A gyerekeknek is ott a helyük a konyhában!

2011. október 01. 08:39

A háromévesekre nyugodtan rábízhatjuk az ételek kevergetését, az óvodások kiválóan boldogulnak az avokádó püré elkészítésével, a hétéveseket pedig egyáltalán nem kell félteni egy apró hámozó késtől - írja egy gyermekeknek szánt új szakácskönyv, amely igyekszik leszámolni az apró séfek konyhai sürgésforgását illető tévhitekkel.

Tovább »

Csúsznak a soproni bíróság épületének munkálatai

2011. október 01. 07:40

Körülbelül egy hónapnyi csúszásban vannak a soproni bírósági és ügyészségi épület munkálatai - közölte a megyei bíróság elnöke az MTI érdeklődésére.

Tovább »

A brókerek a pszichopatáknál is veszélyesebbek

2011. október 01. 07:34

A brókerek a pszichopatáknál is veszélyesebb és manipulatívabb emberek - legalább is ezt állapította meg egy svájci kísérlet.

Tovább »

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×