Program indul a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásának elősegítésére

2011. július 20. 12:38

A kormány programot indít a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásának elősegítésére - jelentette be Kovács Zoltán, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón, Budapesten.

Tovább »

Kisebb karika jelzi a jövőben a korhatári besorolásokat a televízióban

2011. július 20. 12:17

Kisebbek lesznek a korhatári besorolást jelző televíziós piktogramok, és a jövőben minden műsorhoz tartozik majd egy jelzés, a hatévesnél fiatalabbak számára készült programokat egy kisfiú ábrája jelzi – a többi közt ezt tartalmazza a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által elfogadott klasszifikációs ajánlás.

Tovább »

Új, modern játszótér Győrben

2011. július 20. 11:09

A város legújabb és legmodernebb játszóterét avatják fel csütörtökön 11 órakor az Ifjúság körúton. Az első száz gyermeket ingyen fagyival és lufival várják az eseményen.

Tovább »

Emma Watson visszatér az egyetemre

2011. július 20. 11:04

Visszatér az egyetemre, hogy befejezze tanulmányait - jelentette be Emma Watson, a Harry Potter-filmek sztárja.

Tovább »

Csivava - rablók = 2:0

2011. július 20. 10:54

Pillesúlyú kutya futamított meg két nehézfiút az Egyesült Államokban és akadályozott meg bolti rablást.

Tovább »

Megszületett az idei nyár legjobb tortája - recept

2011. július 20. 10:41

Az erdei gyümölcsös, pisztácia borítású parfétorta, a narancsos-csokoládés muss és a különböző jegestea koktélok csatarendben sorakoztak az M1 Balatoni Nyár című műsor vízparti stúdiójának asztalán.

Tovább »

Kicselezik háremuraikat az elefántfókák

2011. július 20. 09:50

Az elefántfókák a szaporodási időszakban háremekbe verődnek össze a szárazföldön, ahol egy hatalmas hím birtokol több tucat vagy akár több száz nőstényt, és védi meg őket a többi hódolótól. Az úgynevezett alfahím kizárólagos szaporodási jogot nyer így - gondolták eddig, ám egy dél-afrikai kutatás azonban rávilágított arra, hogy a nőstények olykor titkon párzanak a nyílt tengeren.

Tovább »

Már csak alig 10 millióan vagyunk

2011. július 20. 09:36

Tovább fogy a magyar népesség: 2011 első öt hónapjában mintegy 10 százalékkal kevesebb gyermek született, mint egy évvel korábban. A halálozások száma viszont emelkedett, – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatójából.

Tovább »

Kisgyermeket mentett ki a vízből

2011. július 20. 09:03

Minden nap cselekedj jót! – ez a filozófiája Sárvári Tibornak, aki a napokban vehette át a Városháza ezüst emlékérmét Borkai Zsolt polgármestertől. A polgárőr mentette meg annak a kisgyermeknek az életét is, aki a Győrkőcfesztiválon a vízbe esett. Csapatával szinte naponta hőstetteket hajtanak végre.

Tovább »

Győri reneszánsz és barokk hét

2011. július 20. 08:29

A Musica Profana régizene együttes, német barokk koncertjével kezdődik vasárnap a Vámosszabadi Mindenszentek Templomában a győri reneszánsz és barokk hét.

Tovább »

Kevesebb a hamis pénz

2011. július 20. 08:08

A második negyedévben folytatódott a forintbankjegy-hamisítványok számának 2010 utolsó negyedévében kezdődött csökkenése - derül ki a jegybank negyedéves jelentéséből. Hamis valuta továbbra is kis számban kerül elő.

Tovább »

A jó házasság titka a férjnél soványabb nej

2011. július 20. 08:01

A boldog házasság titka a férjnél soványabb feleség, vagy a nejnél kövérebb férj - erre jutottak amerikai kutatók.

Tovább »

Százhetvenhétszer riasztották a tűzoltókat a viharkárok miatt

2011. július 20. 08:00

Kedden, éjfélig országszerte 177 riasztás érkezett a tűzoltókhoz viharkárok miatt; senki nem sérült meg - közölte az Országos Katasztrófavédelem Főigazgatóság (OKF) szóvivője szerda reggel az MTI-vel.

Tovább »

Drogos és lelki beteg volt a valkói gyilkos

2011. július 19. 20:20

Az MTI Hírcentrum tudósítója az MTV Híradójában azt mondta: a 27 éves férfi korábban is többször fenyegetőzött öngyilkossággal, illetve barátnője és családja megölésével. A beszámoló szerint a nyomozók este fél 8-kor még mindig a helyszínen voltak, centiről centire vizsgálnak át és fényképeznek le mindent.

Tovább »

Villámmal ostoroz az ég - Ma is aktuális lehet

2011. július 19. 20:08

Hatszor csapott villám egy amerikai férfibe, és még mindig él. Sajnos sokan egyetlen ilyen természeti csapásba belehalnak, Magyarországon is több áldozatot követeltek már a viharok. Szerencsére Győrben idén eddig csak egy fába csapott a légköri jelenség, a megyében viszont több kár is történt már emiatt. Ma estére is vihart jósolnak a meteorológusok, térségünkben gyakran erősen megnövekedhet a felhőzet, és sokfelé várható eső, zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is lehet.

Tovább »

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×