Hurghadai baleset – Egy utas: el nem tudom mondani, mit éltünk át

2011. november 08. 18:30

El nem tudom mondani azt az érzést, állapotot, amit átéltünk – mondta el a közmédia hírstábjának nyilatkozva Vas László, a tragikus hurghadai buszbaleset egyik utasa kedden.

Tovább »

Gyengült a forint az euróhoz és a svájci frankhoz képest kora este

2011. november 08. 18:04

A forint gyengült kedden kora este az euróhoz és a svájci frankhoz viszonyítva délutánhoz képest a devizapiacon.

Tovább »

Innovációs hatásvizsgálat - nemzetközi tanácskozás Győrött

2011. november 08. 17:51

Innovációs rendszerek hatásvizsgálatával foglalkozó projektet valósított meg kilenc európai ország egy-egy régiója, a projekt eredményeként akciótervek készültek azon módszerek felhasználásával, amelyeket a partnerek a közös munka során megosztottak egymás között - mondta a programzáró nemzetközi tanácskozás szünetében Breznovits István, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója kedden Győrött az MTI-nek.

Tovább »

Hurghadai baleset - Este újabb 9 sérült érkezhet Budapestre

2011. november 08. 17:10

Kedd este érkezhet Budapestre a vasárnapi hurghadai buszbaleset sérültjeinek újabb csoportja.

Tovább »

A Rába teljes megvásárlására az MNV-nél rendelkezésre áll a forrás

2011. november 08. 16:54

A Rába-részvények 100 százalékának megvásárlása a társaság saját tulajdonában lévő részvények nélkül körülbelül 10,1 milliárd forintba kerülne, a szükséges forrás a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. rendelkezésére áll – közölte Polacsek Csaba, az MNV társasági portfólióért felelős főigazgatója kedden, a kormányszóvivői tájékoztatón Budapesten.

Tovább »

Szerb embercsempész szállított afgán illegális migránsokat

2011. november 08. 16:48

Szerb embercsempészt és általa szállított négy afgán illegális migránst fogtak el a rendőrök a hegyeshalmi határátkelőnél - közölte Kálmán Gabriella, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-vel.

Tovább »

A hajléktalanoknak gyűjt a Pannonhalmi Bencés Gimnázium és Kollégium

2011. november 08. 16:28

A Pannonhalmi Főapátság védőszentjének ünnepén, november 10-11-én, Szent Márton napján a gimnázium hagyományosan egy adott téma jegyében egész napos programokat, és ezekhez kapcsolódóan jótékonysági gyűjtést szervez. A gyűjtés apropója az a mozzanat, amelyről a szent legendája beszámol: Márton lehajol a ruhátlan koldushoz, és fél köpenyét odaadja neki.

Tovább »

A könyvszalon vendégei lesznek: Zalán Tibor

2011. november 08. 16:23

Zalán Tiborral folytatjuk a könyvszalon vendégeinek bemutatását. A konszolidáció nemzedéke című hangaanyaggal érkezik Győrbe Huzella Péterrel. Pénteken 19 órától az alkotópáros közös és külön útjai állnak a középpontban: a verseskötetek, a lemezek, az együtt írt nóták – és a reménység, hogy van még fül és lélek ezek befogadására.

Tovább »

Diszkótragédia - Megkezdődött a West Balkán-ügy tárgyalása

2011. november 08. 15:14

A vádlottak meghallgatásával kezdődött meg a West Balkán-ügy tárgyalása kedden a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB); a január 15-én éjjel három fiatal halálát és többek sérülését okozó tragédiával összefüggésben az ügyészség négy embert gyanúsít.

Tovább »

Égi, földi angyalok

2011. november 08. 14:40

Péreli Zsuzsa gyűjteményes életmű kiállítása szombaton este hat órakor nyílik meg az Esterházy-palota közönsége előtt. A képzőművésznő és zenész férje, Tolcsvay László az egész hetet Győrben, a tárlat anyagának rendezésével tölti. A nagy munka közepén, a palota tizenkét termében sétálva beszélgettünk.

Tovább »

17 év fegyház a baltás gyilkosnak

2011. november 08. 14:29

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a Zala Megyei Bíróság első fokú ítéletét: 17 év fegyházbüntetést kapott az a zalai férfi, aki ittas állapotban, fejszével oltotta ki társa életét.

Tovább »

Hurghadai baleset - Megérkezett Budapestre a sérültek első csoportja

2011. november 08. 14:20

Leszállt a vasárnapi hurghadai buszbaleset sérültjeit szállító első repülőgép Budapesten kedden kora délután - erősítette meg az MTI értesülését Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője. A sérülteket három mentőautóval szállították kórházba.

Tovább »

Fedezd fel Győrt! - Újra a téren

2011. november 08. 13:35

Győrben élünk, nap mint nap elsétálunk gyönyörű műemlékeink előtt, és közben nem is sejtjük, micsoda értékek birtokában vagyunk, milyen kalandos történeteket, hihetetlen legendákat rejt egy-egy belvárosi ház, szobor vagy festmény. Izgalmas túrára hívom hát az olvasót, tartson velem, fedezzük fel együtt Győr szépségeit! Sétánkhoz Jakab Petrát, a Győri Polgármesteri Hivatal idegenforgalmi referensét kértem fel, kalauzoljon minket, mutassa meg nekünk Győr csodás titkait.

Tovább »

Civil szervezetek a roma integráció szolgálatában

2011. november 08. 13:04

Az Európai Unió által támogatott programban közel negyven civil szervezet vesz részt. Cél a szegregáció csökkentése és a cigány szervezetek fejlesztése, hálózatba szervezése a Dunántúl kistérségeiben.

Tovább »

Beruházás a Szent-Györgyi Albert iskolában

2011. november 08. 12:56

Nagyszabású beruházás első részét adták át a Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakképző Iskolában. Mintegy 14 millió forintból két demonstrációs termet, valamint szakkönyvtárat alakítottak ki az intézményben.

Tovább »

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×