Már kisgyermekkorban kezdődik a túlsúly kialakulása

ma, 09:06

Bár a szülők igyekeznek tudatosan táplálni gyermeküket, 1 éves kor után a kicsiknél is fellépnek ugyanazok a táplálkozási hibák, mint a felnőtteknél, ez pedig túlsúlyhoz, elhízáshoz és közvetve súlyos betegségek megjelenéséhez vezethet – derült ki a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) kutatásából.

 

Tovább »

04.30. A Duo Fortecello koncertje

ma, 08:59

Az Orosz-Magyar Egyesület szervezésében lép fel Győrben a Duo Fortecello zongora-cselló páros április 30-án (vasárnap) 19 órakor a Széchenyi István Egyetem Hangversenytermében (Kossuth u. 5.)

Tovább »

Kiterjesztenék az egészségügyi bértáblát a védőnőkre

ma, 07:57

Szükséges lenne kiterjeszteni a védőnőkre is az egészségügyi bértábla hatályát - mondta Csordás Ágnes, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

 

Tovább »

Nem éri meg dolgozniuk a raboknak

ma, 07:12

Az ellátási költségek és egyéb tartozások levonása után a legtöbb rabnak gyakorlatilag semmi pénze nem marad a börtönben keresett munkabérből, ami nagy feszültséget szül, és sokan megtagadják a munkát - írta a Magyar Nemzet.

 

Tovább »

Fogynak az eszközkezelőnek felajánlható lakások

ma, 06:24

Nemcsak a kvóta kimerülése, de a felajánlható lakások számának csökkenése is oka lehet, hogy idén az első három hónapban csak 1075 bajba jutott adós lakását ajánlottak fel vételre a Nemzeti Eszközkezelőnek (NET) - írta a Világgazdaság.

 

Tovább »

04.24. 10 nap alatt gyalog a Balaton körül

ma, 06:02

Április 24-én, hétfőn 18 órától a „Miénk a világ” előadássorozatban „10 nap alatt gyalog a Balaton körül” címmel Scherer Anna, Budavári Dóra és Rákász-Losonczy Judit tart élménybeszámolót a Bezerédj-kastélyban.

 

Tovább »

Szünetel ma az ügyfélfogadás a rendőrségen

ma, 06:02

Hétfőn szünetel az ügyfélfogadás a megyei rendőr-főkapitányságokon, a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken, mivel április 24-e, Szent György napja Magyarországon a rendőrség ünnepe és ez a hivatásos állomány számára munkaszüneti nap.

 

Tovább »

Emmanuel Macron nyerte az első fordulót a végleges adatok szerint

ma, 05:44

A végleges adatok szerint Emmanuel Macron független, centrista politikus végzett az első helyen a voksok 23,75 százalékával, Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front jelöltje lett a második a szavazatok 21,53 százalékával a francia elnökválasztás vasárnapi, első fordulójában. Ők ketten jutottak tovább a második fordulóba.

 

Tovább »

Sikeres első válogató

2017. április 23. 21:49

Húsvét előtti napokban, a Velencei tavon rendezték meg az evezősök első válogató versenyét. Az első napon kis egységekben (1x, 2-), míg másnap a nagyobb hajóegységekben (2x, 4-) mérték össze erejüket a sportolók.

Tovább »

Tehetségből nincs hiány

2017. április 23. 21:47

Nagy terveket szövöget erre a szezonra a Győri Atlétikai Club tenisz szakosztálya, amely több korosztályban, a felnőttektől az utánpótláskorig több tehetséges sportolót tud a pályára küldeni. Soós Szabolcsot a szakosztály vezetőjét kérdeztük.

Tovább »

Jackie Chan is itt van a Kínai Filmfesztiválon

2017. április 23. 19:51

A világhírű Oscar-díjas színész, harcművész Jackie Chan díszvendégségével megkezdődött a kínai filmfesztivál vasárnap a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol a filmsztár találkozott Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások miniszterével.

Tovább »

Meghalt az ukrajnai EBESZ megfigyelői misszió egyik tagja

2017. április 23. 19:00

Meghalt az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) ukrajnai különleges megfigyelő missziójának egyik amerikai tagja, két megfigyelő - egyikük német - pedig megsebesült, amikor gépkocsijuk járőrözés közben aknára hajtott a luhanszki szakadárok ellenőrzése alatt álló területen - derült ki Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter vasárnapi Twitter-bejegyzéséből.

Tovább »

Érdemes felkészülni a nyugdíjas évekre - hallgassa meg a rádióműsort!

2017. április 23. 18:23

A világ minden országában, így az öreg kontinensen, Európában is eddig nem látott változások zajlanak. A nyugdíjazás fogalma átalakulóban van. A gyors demográfiai változások elkerülhetetlenné teszik, hogy az állam fokozatosan kihátráljon a társadalombiztosítás rendszeréből, így egyre kevésbé tudja biztosítani a nyugdíjasoknak azt a védőhálót, amit a korábbi generációk élveztek.

Tovább »

Magyar Zoltán: nem számítottunk ekkora sikerre az EB-n

2017. április 23. 18:00

Magyar Zoltán elnök szerint a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) nem számított akkora sikerre, amilyet versenyzői elértek a vasárnap véget ért kolozsvári Európa-bajnokságon.

Tovább »

Több mint hatvanezer látogató a Könyvfesztiválon

2017. április 23. 17:30

Több mint hatvanezer, a tavalyinál 4-5 százalékkal több látogató vett részt a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, amelyen csaknem 300 programot tartottak - közölte az eseményt szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) vasárnap az MTI-vel.

Tovább »

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×