Friss

Jóval több brit tinilány kerül kórházba lerészegedés miatt, mint fiú

2011. december 30. 12:09

Jóval több tinédzser korú lány kerül rohamszerű ivászat miatt kórházba Nagy-Britanniában, mint hasonló korú fiú - idézte a brit közegészségügyi miniszter, Anne Milton közlését a The Daily Telegraph című napilap online kiadása (www.telegraph.co.uk).

Tovább »

A kormány eredeti szándékaival ellentétben mégsem jön létre a NIBEK

2011. december 30. 12:02

Pintér Sándor belügyminiszter korábban benyújtott javaslatával ellentétben mégsem jön létre a Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ (NIBEK), miután az Országgyűlés pénteken elfogadta a fideszes Demeter Ervin ezt indítványozó zárószavazás előtti módosító javaslatát. A parlament előző héten Kövér László házelnök kezdeményezésére még csak arról döntött, hogy a NIBEK nem működhetne új titkosszolgálatként.

Tovább »

Állami Számvevőszék: Stabil Győr pénzügyi helyzete

2011. december 30. 11:42

Állami Számvevőszék: Stabil Győr pénzügyi helyzete

A győri önkormányzat pénzügyi helyzete az elmúlt években stabil volt, az önként vállalt faladatok nem befolyásolták a működés biztonságát, a gazdasági társaságok által ellátott feladatstruktúra pedig átlátható, az a működési kockázatot nem növelte - állapította meg pénteken nyilvánosságra hozott jelentésében az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

Tovább »

Teák mentából, gyógyító porok rozmaringból - Gyógyító hagyományok Pannonhalmán

2011. december 30. 09:30

Nincs abban semmi különös, hogy egy gyógyszerész teáját elismeri a hivatal és hozzájárul forgalmazásához. Ámde a nevezett gyógyszerész, Reisch Elek bencés szerzetes néhány év híján három évszázaddal ezelőtt vetette papírra a szívnyugtató tea receptjét félezer másik recepttel együtt.

Tovább »

Orbán: a magyar jogalkotásba senki sem szólhat bele

2011. december 30. 08:24

A tervek szerint január elején megkezdődnek a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) a tárgyalások, amelyek fontosak, de nem húsbavágóak - mondta Orbán Viktor pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A miniszterelnök az interjúban kijelentette azt is, hogy a magyar jogalkotásba senki sem szólhat bele, nincs olyan a világon, aki megmondhatná "a magyar nép választott képviselőinek, milyen jogszabályt alkothatnak és milyet nem".

Tovább »

Válás hetvenhét év házasság után

2011. december 30. 08:15

Egy fiók mélyén elrejtett és megtalált levél miatt fordult bírósághoz egy közel százéves olasz férj, akit felesége a negyvenes években csalt meg.

Tovább »

Január elsejével állami tulajdonba kerülnek a fővárosi és a megyei kórházak

2011. december 30. 07:35

Január elsejével állami tulajdonba kerülnek a fővárosi és a megyei fekvőbeteg-ellátó intézmények, majd az év folyamán a teljes egészségügyi ellátórendszer átalakul.

Tovább »

Ma a legnagyobb vihart kiváltó tervezetekről dönt az Országgyűlés

2011. december 30. 07:23

Idei utolsó ülését tartja ma az Országgyűlés, a képviselők egyebek mellett elfogadhatják az új egyház-, illetve jegybanktörvényt, továbbá átmeneti rendelkezéseket fűzhetnek a vasárnap hatályba lépő, új alaptörvényhez. Utóbbiak között szerepel az a rendelkezés is, amely lehetővé teszi a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szervezeti összevonását.

Tovább »

Kézitükör segítségével vezette le saját szülését egy brit bába

2011. december 30. 12:05

Otthonában, anyja kézitükre segítségével szülte meg kislányát egy brit szülésznő.

Tovább »

Overdorse 'dubajozni' repül

2011. december 30. 11:58

Életének első repülőútján, jövő vasárnap Dubajba utazik Overdose.

Tovább »

Az áfa-emelés miatt nő az üzemanyagok ára

2011. december 30. 09:52

Az újév első napján a 2 százalékpontos áfa-emelés miatt drágulnak az üzemanyagok: a forgalmi adó 25-ről 27-százalékra növelése 6, illetve 7 forinttal emeli a 95-ös benzin és a gázolaj átlagárát a számítások szerint.

Tovább »

Az év első meteorraja szerdán érkezik

2011. december 30. 08:39

Az év első meteorraja, a Quadrantidák január 4-én, szerdán tetőznek.

Tovább »

Kína visszavonja a külföldi autógyárak beruházásainak támogatását

2011. december 30. 08:22

Elsősorban a feltörekvő stratégiai ágazataiban való külföldi befektetést támogatja a jövőben Kína - derül ki a Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság (NDRC) csütörtökön kiadott, külföldi befektetésekre vonatkozó zöld könyvéből.

Tovább »

Idegkutatásra szánt méhsereget loptak

2011. december 30. 07:42

2011-nek is megvoltak a maga speciális bűnesetei és szakmájuk szempontjából "bűnrossz" bűnözői. Az évösszegző topcsokor:

Tovább »

Vasárnaptól életbe lép az új alaptörvény, rengeteg dolog megváltozik

2011. december 30. 07:32

Január 1-jén, vasárnap hatályba lép az ország új alaptörvénye.

Tovább »

Dickens születésének 200. évfordulóját ünnepli a világ

2011. december 29. 20:49

Dickens születésének 200. évfordulóját ünnepli a világ

Charles Dickens volt Anglia első igazi irodalmi szupersztárja. Jövőre, 200 évvel születése után az egész világ ünnepli majd a klasszikust, akinek szelleme máig ható nyomot hagyott az irodalomban, a filmen, a színházban, a zenében és a képzőművészetben. Sokak szerint a karácsony modern kultusza is neki köszönhető.

Tovább »

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×