Sok hallgató magas pontszámmal a Széchenyi egyetemen

2011. július 22. 12:27

Az előző évekhez hasonlóan sokan szeretnék felsőfokú tanulmányaikat a győri Széchenyi István Egyetemen elkezdeni, ennek megfelelően a bekerüléshez szükséges pontszámok is magasak.

Tovább »

A felvett diákok 75 százaléka államilag támogatott képzésben tanulhat

2011. július 22. 12:15

A felsőoktatási intézményekbe jelentkezők kétharmadát felvették az idén, az egyetemre, főiskolára bekerült csaknem 98 ezer diák 75 százaléka államilag támogatott, míg 25 százaléka költségtérítéses képzésben tanulhat majd - közölték a jelentkezéseket értékelő pénteki, budapesti sajtótájékoztatón.

Tovább »

Negyeddöntős a férfi vízilabda-válogatott

2011. július 22. 12:09

A magyar férfi vízlabda-válogatott 12-11-re legyőzte Spanyolországot a sanghaji vízilabda-világbajnokságon, és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

Tovább »

Tragédia a vasúti átjáróban Szentes külterületén

2011. július 22. 12:05

A tilos jelzés ellenére hajtott a vasúti sínekre egy idős nő pénteken délelőtt a Szentes külterületén lévő hékédi vasúti átjáróban.

Tovább »

Bélészsákok kerülnek a barna kukákba

2011. július 22. 11:50

A közegészségügyi hatóság kifogást emelt a barna kukák oldalának perforált volta ellen, ezért a GYŐR-SZOL, mint a hulladékgazdálkodási rendszer üzemeltetője, az elvárásoknak megfelelően intézkedett, első lépéseként műanyag zsákok kiosztása mellett döntött.

Tovább »

Halászléfőző világrekord-kísérlet új receptúrával Balatonlellén

2011. július 22. 11:42

Levédett receptúrával, a "Balatoni halászlé" hivatalos megszületésével tartanak halászléfőző világrekord-kísérletet szombaton a Balatonlellén, a hagyományos Balatoni Folklór Találkozón. Egy 4251 literes rekorder bográcsban 7500 adag halászlét főz egyszerre egy mesterszakácsgárda.

Tovább »

Ifjú evezőseink az országos bajnokságon

2011. július 22. 10:58

A közelmúltban evezős utánpótlás és masters országos bajnokságot rendeztek a Velence-tavi versenypályán. Győrt a 130 éves múltra visszatekintő Vízügy-Spartacus Evezős Klub és a pár hónapja alakult Arrabona Evezős Klub fiataljai képviselték.

Tovább »

A Benkó Dixieland Band Győrben
– világhírű magyarjaink a víziszínpadon

2011. július 22. 10:35

In Memoriam Louis Armstrong” című emlékkoncerttel érkezik Győrbe a világhírű Benkó Dixieland Band július 28-án. Egy olyan együttest láthatunk vendégül a víziszínpadon este 8 órától, melyet két amerikai elnök is kitüntetett. Az alapító, Benkó Sándor neve mára fogalommá vált. Vele beszélgettünk.

Tovább »

Ahol jövőt is adnak a diplomához

2011. július 22. 10:35

Gyors elhelyezkedés, jó fizetés, hasznos tanulmányok – így összegezhető a Széchenyi István Egyetem 2007 óta végzett, úgynevezett frissdiplomás öregdiákjainak tapasztalata egy friss felmérés szerint.

Tovább »

A napozás káros hatásai

2011. július 22. 10:18

Nyáron mindenki a barna bőrre vágyik, de a túlzott napozásnak káros hatásai lehetnek – tudtuk meg Dr. Wentzely Edit bőrgyógyász főorvostól. Bőrtípusunknak megfelelően védekezzünk, ugyanis vannak, akik károsan leégnek, s nem barna lesz a bőrük, hanem vörös.

Tovább »

Útvonalengedély nélkül közlekedhetnek a széles járművek

2011. július 22. 09:53

Péntektől útvonalengedély nélkül használhatják az országos és helyi közutakat a túlméretes, 2,55 méternél szélesebb mezőgazdasági járművek - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium pénteken.

Tovább »

Előzetes letartóztatásba helyezték a gyermekeit megmérgező asszonyt

2011. július 22. 09:19

Kiengedték a kórházból és a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a 47 éves asszonyt, aki gyógyszerrel megmérgezte három gyermekét hétfőn Baján; a gyerekek közül egy 10 éves kislány meghalt - közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel.

Tovább »

Zenés esték a víziszínpadon

2011. július 22. 09:18

A győri Rába part múlt században elbontott víziszinpadát három évvel ezelőtt építették újjá, hogy helyet adhasson a nyári zenés programoknak. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott kulturális esemény elnyerte a közönség tetszését, minden idényben tízezrek kíváncsiak a páratlan helyszínen zajló előadásokra, koncertekre.

Tovább »

A madárpók nem háziállat!

2011. július 22. 09:06

Viperát, skorpiót és madárpókokat tartott lakásán az a kispesti férfi, akit természetkárosítás bűncselekményének elkövetésével gyanúsítottak meg. Győrben és a megyében is többen laknak együtt hasonló állatokkal, bár kevesen beszélnek róla.

Tovább »

Lezuhant egy helikopter Sydney közelében

2011. július 22. 08:47

Két ember meghalt, amikor lezuhant egy helikopter az ausztráliai Sydney közelében egy bozótos területen - jelentette pénteken a helyi sajtó.

Tovább »

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×