Friss

Ismét 302 forint fölött az euró árfolyama

2011. október 27. 13:26

A reggeli átmeneti erősödés után az euró jegyzése csütörtökön kora délutánra ismét 302 forint fölé emelkedett. Legutóbb 2009. április 1-én járt 302 felett az euró forint árfolyama.

Tovább »

Kobayashi, harmadszor

2011. október 27. 11:55

Kobayashi, harmadszor

Kobayashi Ken-Ichiro vezényli a Győri Filharmonikus Zenekart október utolsó szombatján a Richter teremben, majd november elsején a Művészetek Palotájában. A hetvenegy éves, világhírű karmester a győri koncert előtt adott interjút lapunknak.

Tovább »

Öt év fegyházra ítélték jogerősen a kocsmában késelő férfit

2011. október 27. 10:52

Jogerősen öt év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy szanki férfit, aki egy kocsmában tavaly nyáron bicskával megszúrt egy vendéget.

Tovább »

A hétvégén Szeged-Veszprém és Metz-Győr 'kézicsemege'

2011. október 27. 10:49

Szombaton a Szeged-Veszprém rangadóval folytatódik a férfi kézilabda NB I, míg vasárnap a Győr játszik roppant fontos mérkőzést Metzben a női Bajnokok Ligájában.

Tovább »

Ítélet született a vereckei honfoglalási emlékmű felgyújtása ügyében

2011. október 27. 10:37

Ítéletet hirdetett a vereckei honfoglalási emlékmű idén februári megrongálása ügyében a helyileg illetékes Volóci Járási Bíróság, amely bűnösnek találta az elkövetőket, a nacionalista Szvoboda (Szabadság) párt Kárpátalja megyei vezetőit – adta hírül csütörtökön megjelent számában a beregszászi Kárpátalja című hetilap.

Tovább »

KSH-szóvivő: egyre több eddig nem jelentkező szolgáltat adatot

2011. október 27. 09:13

Talán a kilátásba helyezett bírság hatására, a még öt napig tartó népszámláláson egyre többen szolgáltatnak adatot azok közül, akik ezt eddig nem tették meg; több egyetemi városban sok ott tanuló külföldi diák jelentkezik összeírásra - számolt be a legújabb fejleményekről Virágh Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálási szóvivője az MTI-nek.

Tovább »

Változik a forgalmi rend a belvárosban - VIDEÓVAL!

2011. október 27. 08:08

 Változik a forgalmi rend a belvárosban - VIDEÓVAL!

A Dunakapu tér alsó rakpart kialakításához kapcsolódóan már mától változik a forgalmi rend a városban. Ettől függetlenül november 7-től indulhat meg a forgalom az alsó rakparton, illetve a Kossuth hídon, így az alsó rakparton meginduló forgalom már az új közlekedési rendbe fog becsatlakozni – tájékoztatta lapunkat Máthé-Tóth Péter, az Útkezelő Szervezet műszaki vezetője.

Tovább »

Női Euroliga - Kikapott Bourges-ban a Győr

2011. október 27. 07:54

Az újonc Győr 87-68-as vereséget szenvedett a francia Bourges vendégeként szerdán a női kosárlabda Euroliga harmadik fordulójában.

Tovább »

Bővíti gyárát a Continental Veszprémben

2011. október 27. 12:02

Bővíti gyárát a Continental Veszprémben

Közel háromezer négyzetméterrel, összesen 3,8 milliárd forintos beruházással bővíti veszprémi gyárát a Continental Teves Magyarország Kft., az autóalkatrész gyártással foglalkozó cég a projekthez uniós pályázaton 889 millió forintot nyert.

Tovább »

Elrendelték a szamurájkarddal támadó férfi kényszergyógykezelését

2011. október 27. 11:53

Jogerősen kényszergyógykezelést rendelt el a Győri Ítélőtábla csütörtökön azzal a férfival szemben, aki szamurájkarddal támadt élettársára Győr egyik külső kerületében.

Tovább »

A mozgásra, mint életformára tekintsünk

2011. október 27. 10:51

Alakformáló, erősítő, zsírégető – ma már számos aerobik edzésforma közül választhat az, aki a sportos életmódra szavaz és hajlandó edzeni is az áhított alakért, valamint az egészsége megőrzéséért.

Tovább »

Kötelező lesz a zöldkártya a lakás bérbeadáskor is

2011. október 27. 10:45

Szakemberek szerint a néhány tízezer forintos spórolási lehetőség miatt sokan megkerülik majd a törvényt.

Tovább »

A szoláriumozás emeli a bőrrák kockázatát

2011. október 27. 10:26

A szoláriumozás növeli három gyakori bőrráktípus megjelenésének kockázatát - idézte amerikai kutatók megállapítását a ScienceDaily című ismeretterjesztő portál (http://www.sciencedaily.com).

Tovább »

Nyomkövető kutyával keresték az eltűnt beteg férfit

2011. október 27. 08:58

Rendőrök, határrendészek, nyomozók valamint egy nyomkövető kutyával keresték azt a 61 éves, skizofréniában és cukorbetegségben szenvedő férfit, aki szerda délelőtt tűnt el otthonról.

Tovább »

A bélrendszernek szüksége van a káposztafélékre

2011. október 27. 07:57

A káposztafélék családja, beleértve a brokkolit is, fontos szerepet játszik abban, hogy a bélrendszer és ezáltal az egész szervezet egészséges legyen. Ezek a zöldségek a belek falának immunrendszeréhez szükségesek - írja egy nemzetközi kutatócsoport a Cell című szaklap legújabb számában.

Tovább »

Színház és forradalom

2011. október 26. 21:36

Színház és forradalom

Egy tiszta szellemű győri rendező emlékére

 

Földes Gábor színházrendezőre, a „győri Nagy Imre pernek” nevezett koncepciós eljárás fiatal áldozatára nagyhatású dokumentumjátékkal emlékezett a Vígszínház. A bemutató okán készült összeállításunkban megszólal Hegedűs D. Géza színművész, Kovács Krisztina dramaturg, az előadás összeállítója, s részleteket közlünk a Mészáros Márta által rendezett bemutató forgatókönyvéből is. Ezzel emlékezünk az 1956. október 26-i mosonmagyaróvári sortűz áldozataira is.

 

Tovább »

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×