Csődbe ment Csehországban a magyar tulajdonú Jeans Club

2011. július 21. 10:43

Csődbe ment Csehországban az olcsóbb férfi és női divatot áruló Jeans Club magyar kereskedelmi társaság.

Tovább »

Különös évfordulón mondja ki az igent a Barokk Esküvő párja

2011. július 21. 10:31

Minden évben megrendezik Győrben a Barokk Varázsa című eseménysorozatot, melynek fénypontja a Barokk Esküvő. Csak egy pár mondhatja ki e különleges házasságkötési szertartáson a boldogító igent.

Tovább »

Halálos motorosbaleset Szegeden

2011. július 21. 10:26

A Belvárosi híd tartóoszlopának csapódott motorjával és meghalt egy 17 esztendős fiatal Szegeden – tájékoztatta a rendőrség csütörtökön az MTI-t.

Tovább »

Felújítják a Virágpiac teret

2011. július 21. 10:25

Javítják a Virágpiac teret húsz millió forintból – jelentette be ma délelőtti sajtótájékoztatóján Fekete Dávid önkormányzati képviselő és Prédl Antal, a győri Útkezelő Szervezet megbízott intézményvezetője.

Tovább »

Elválasztó korlát épült a biztonság érdekében Szabadhegyen

2011. július 21. 10:03

Simon Róbert Balázs alpolgármester és Hajszán Gyula önkormányzati képviselő közösen kezdeményezték azt, hogy Szabadhegyen a József Attila utcai felnőttorvosi rendelő előtt az úttest és a járda közé elválasztó korlátsor kerüljön.

Tovább »

Halálos áldozatokat követelt a rendkívüli hőség Amerikában

2011. július 21. 07:18

A legkevesebb 13-an életüket vesztették annak a rendkívüli hőhullámnak a következtében, amely az Egyesült Államok belsejéből terjeszkedve szerdára elérte az ország keleti partvidékét.

Tovább »

Ma hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat

2011. július 21. 07:14

Ma eldől a felsőoktatásba jelentkező csaknem 141 ezer diák sorsa, este nyolc órakor nyilvánosságra hozzák az idei felvételi ponthatárokat. A hivatalos ponthatárok elsőként a www.felvi.hu honlapon jelennek meg.

Tovább »

Megalakult az Újvárosi Polgárőrség

2011. július 20. 17:57

A februári tagtoborzó-felhívás után a napokban megalakult az Újvárosi Polgárőrség, amelynek létrejöttét a város támogatása is segítette. Az önkormányzattól kapott másfél millió forintot egyenruhákra és elektromos biciklikre költötték.

Tovább »

Megújul a magyar megyerendszer

2011. július 20. 17:35

Új feladataik lesznek a megyei önkormányzatoknak. Eddig főleg intézményfenntartással foglalkoztak, a jövő év januárjától azonban a megújuló fejlesztéspolitika fontos szereplőivé válnak. A megyei intézményeket a kormányhivatalok veszik át, tudtuk meg Kara Ákos győri országgyűlési képviselőtől, aki társadalmi megbízatásban látja el megyei alelnöki feladatait.

Tovább »

A híd, az angyalok és a spricc

2011. július 20. 17:12

Turistákat, magyar és külföldi vendégeket kérdeztünk meg Győrben arról: mi tetszik nekik a városban, mit hiányolnak. Riporterünk délelőtt és késő este járta Győr utcáit, teraszait, ott beszélgetett velük.

Tovább »

Megújulnak az értelmi fogyatékosok bentlakásos intézményei

2011. július 20. 16:35

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) szerint méltatlan állapotoknak vethet véget az stratégia és a hozzá kapcsolódó európai uniós pályázati csomag, amellyel a fogyatékossággal élők bentlakásos intézményeinek átalakítását finanszírozzák.

Tovább »

Hamarosan aratják az angol levendulát Pannonhalmán

2011. július 20. 16:05

Jövő héten elkezdik aratni Pannonhalmán az angol levendulát. A Pannonhalmi Levendulahetek elnevezésű program keretében bemutatják az aratás és a lepárlás fortélyait az apátsághoz látogató vendégeknek.

Tovább »

Erős földrengés Kirgizisztán és Üzbegisztán határvidékén

2011. július 20. 15:47

Erős földrengés rázta meg szerda hajnalban Kirgizisztán és Üzbegisztán határvidékét, a sűrűn lakott Fergánai-medencét. A 6,2-es erősségű földmozgás hatására megremegtek az épületek a térségben, és az emberek ijedtükben kiszaladtak házukból, lakásukból.

Tovább »

Csapvízi körkép

2011. július 20. 15:29

A nyári vakációt belföldi utazgatással töltő győriek az ország borai és étkei mellett a különböző városok, tájegységek csapvízét is megkóstolhatják. Körképünkből megtudható, hogy a turistaszezon legkedveltebb hazai helyszínein mi folyik a csapból, ha kinyitjuk.

Tovább »

Ombudsman: hiányosságok vannak a tartásdíj szabályozásában

2011. július 20. 15:03

Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint tarthatatlan korlátok és hiányosságok vannak a tartásdíj szabályozásában.

Tovább »

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×