Friss

Lengyelországban átadták az A2-es autópálya német határig érő szakaszát

2011. november 30. 20:35

Bronislaw Komorowski lengyel államfő átadta szerdán az A2-es autópálya Nowy Tomyslból (nagy-lengyelországi vajdaság) a német-lengyel határon fekvő Swieckóba (Lubuskie vajdaság) vezető 105,6 kilométeres szakaszát.

Tovább »

Kormányszóvivői iroda: a kabinet folytatja a nyugdíjak emelését

2011. november 30. 20:12

A kormány a nyugdíjas társadalomnak tett ígéretét betartva 2012-ben is folytatja a nyugdíjak emelését, miközben Európa-szerte befagyasztják, vagy csökkentik a nyugdíjakat - közölte a kormányszóvivői iroda szerdán, az MTI-vel.

Tovább »

Győrben is bővül a postai nyitva tartás

2011. november 30. 19:45

Tizennyolc nagyvárosi postánál bevezették a szombati nyitva tartást december 1-jével - közölte a Magyar Posta szerdán.

Tovább »

Anyja szerint Breivik már öt évvel ezelőtt is őrült volt

2011. november 30. 18:50

A 77 ember meggyilkolásával vádolt norvég szélsőjobboldali Anders Behring Breivik már 2006-ban paranoid téveszmékkel küzdött - derült ki anyjának, Wenche Behringnek a beszámolójából, amely eljutott a Verdens Gang című norvég napilaphoz.

Tovább »

Káoszveszély a szlovákiai gyógyszertárakban - figyelmeztetnek a gyógyszerészek

2011. november 30. 18:06

Káosz kialakulásának veszélye fenyeget a szlovákiai gyógyszertárakban, miután csütörtökön életbe lép a gyógyszerekről és segédeszközökről rendelkező új törvény, amely szerint a jövőben az orvosok már nem gyógyszereket, hanem csak hatóanyagokat fognak felírni a vényekre, s a patikusok dolga lesz eldönteni, milyen gyógyszert adnak a betegnek - állítja a Szlovák Gyógyszerészeti Kamara (SLeK) szerdai nyilatkozatában.

Tovább »

Nyolcvan tonna élelmiszert gyűjtött a Magyar Élelmiszerbank Egyesület

2011. november 30. 17:37

Összesen nyolcvan tonna élelmiszert gyűjtött össze a Magyar Élelmiszerbank Egyesület a rászoruló családok megsegítésére az Országos Élelmiszergyűjtő Napokon.

Tovább »

Ausztriáig üldözték a szerb embercsempészeket

2011. november 30. 17:06

Ausztriában fogtak el egy embercsempészt a magyar rendőrök szerda délelőtt; bűntársát még magyar területen megállították – közölte Szűcs Róbert, a Győr-Moson-Sopron megyei határrendészeti osztály vezetője az MTI-vel.

Tovább »

KSH: a jövő évtől fokozatosan áttérnek az elektronikus adatgyűjtésre

2011. november 30. 16:09

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) bemutatott egy informatikai újdonságot, amelynek a segítségével a jövő év elejétől kezdődően fokozatosan áttér az adatok elektronikus úton történő gyűjtésére - közölte a KSH szerdán az MTI-vel.

Tovább »

Véget ért Gera szezonja

2011. november 30. 20:23

Ebben szezonban már nem léphet pályára Gera Zoltán, a West Bromwich Albion magyar válogatott labdarúgója.

Tovább »

Tömegverekedés tört ki Gyöngyöspatán

2011. november 30. 19:54

Összeszólalkozott, majd kézi szerszámokkal felfegyverkezve egymásnak esett két csoport szerda délután Gyöngyöspatán; a tömegverekedésben hárman könnyebben megsérültek - közölte Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

Tovább »

Helyesbítik a Magyar Közlönyt, egyetlen adó sem lép korábban hatályba

2011. november 30. 18:58

Haladéktalanul helyesbítik a Magyar Közlöny elektronikus változatát, amelyben egy tördelési hiba miatt került kötőjel helyett vessző a jövő évi adótörvények módosításáról szóló jogszabály kihirdetésébe. A Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó tájékoztatása szerint van jogi lehetőség az elektronikus tájékoztatás javítására, vagyis a hiba folytán egyetlen érintett rendelkezés sem lép hatályba 2012. január 1-je előtt.

Tovább »

Tovább erősödött a forint estére

2011. november 30. 18:27

Tovább erősödött a forint szerdán este a főbb devizákkal szemben, az euró 303, a svájci frank 248 forint körül alakult. A forint erősödése már szerda délután megindult, miután a legnagyobb jegybankok összehangolt likviditásnövelő intézkedést jelentettek be.

Tovább »

A Tejútrendszer felfalja szomszédjait

2011. november 30. 17:49

A Tejútrendszer továbbra is igyekszik felfalni szomszédjait, legújabb áldozata a Sagittarius törpegalaxis - a kozmikus kannibalizmus bizonyítékait a Cambridge-i Egyetem csillagászai kutatták.

Tovább »

A kormány támogatni kívánja a Rábát új piacok szerzésében

2011. november 30. 17:10

A kormány támogatni kívánja a Rábát új piacok szerzésében

A kormány célja, hogy a Rába által eddig elért eredményekre és a megkezdett programokra támaszkodva erősítse, támogassa a járműipari társaság működését új piacok szerzésében, a fejlesztésekben, a munkahelyek megtartásában és bővítésében - olvasható a nemzeti fejlesztési miniszter képviselői kérdésre adott válaszában.

Tovább »

Mentesítő vonat közlekedik szombaton Budapest és Bécs között - A szerelvényt az Aranycsapat-mozdony vontatja

2011. november 30. 16:42

A várhatóan megnövekvő utasforgalomhoz igazodva mentesítő vonatot közlekedtet a MÁV-START Zrt. december 3-án, szombaton Budapest-Keleti pályaudvar és Bécs Westbahnhof között.

Tovább »

Befejezés előtt az új turisztikai attrakciók kialakítása a győri Káptalandombon és Lébényben

2011. november 30. 16:07

Elkészültek a kiállítóterek a győri Püspökvár tornyában és a szomszédságában lévő bazilikában, megújult a lébényi román kori monostortemplom díszes homlokzata és tetőszerkezete, a győri Múzeumház földszinti teázója pedig december elejétől várja a vendégeket.

Tovább »

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×