Friss

Az elhízott nőknél rosszabb a mellrák kimenetele

2011. december 08. 09:18

Az emlőrák korai stádiumában lévő nők közül az elhízottaknak rosszabbak a túlélési esélyei, mint normál testsúlyú társaiknak - idézte amerikai kutatók megállapítását a HealthDay című ismeretterjesztő portál (www.healthday.com).

Tovább »

Támogassuk az ifjú tehetségeket!

2011. december 08. 09:02

Kézművesek mellett diákok készítette különleges ajándéktárgyakat mutat be a nyílt napja keretében a győri iparkamara.

Tovább »

Igazolták a fehér tea, a csodamogyoró és a rózsa gyógyhatását

2011. december 08. 07:56

Igazolták a fehér tea, a csodamogyoró és a rózsa gyógyhatását

A népi gyógyászatban évezredek óta alkalmazott növények antioxidáns hatását vizsgálva brit kutatók megállapították, hogy a fehér tea, a csodamogyoró és a rózsa valóban sok gyulladáscsökkentő, antioxidáns összetevőt tartalmaz.

Tovább »

Tanúsítvány alapján alakítják a legélhetőbb magyar városok toplistáját

2011. december 08. 07:01

Tanúsított rangsorolást kapnak a legélhetőbb magyar városok a CSR Hungary és a TÜV Reinland Intercert megállapodásának eredményeként - tájékoztatta Takács Júlia, a CSR Hungary ügyvezetője szerdán az MTI-t.

Tovább »

Jövő héten kezdődik a jelentkezés a felsőoktatási felvételire

2011. december 08. 06:58

Jövő héten, december 15-ével kezdődik a 2012 szeptemberében induló képzések jelentkezési időszaka, a felvételizőknek két hónapjuk lesz eldönteni, melyik egyetemet, főiskolát választanák.

Tovább »

Lezárult a 2011-es mellrák elleni figyelemfelhívó rendezvénysorozat

2011. december 07. 20:36

Tizenhat cég csatlakozott az Egészség Hídja Partnerlánchoz, így 10 ezer dolgozóhoz juthatott el az egészséges életmód üzenete - hangoztatta Körtvélyes Éva, az egyesület elnöke a 2011-es mellrák elleni figyelemfelhívó rendezvénysorozat és az idei Egészség Hídja Partnerlánc dolgozói egészségkampány zárórendezvényén Budapesten.

Tovább »

Amikor püspökök és bíborosok tweetelnek

2011. december 07. 18:19

Új csoport jelentkezett az utóbbi időben a Twitter közösségi mikroblogportálon: egyre több pap, püspök, sőt még bíboros is "tweetelni" kezdett, hogy ne maradjanak le erről az egyetemes és azonnali kommunikációs eszközről.

Tovább »

Januártól emelkednek az e-matricák díjai, megszűnik a személygépkocsira váltható négynapos matrica

2011. december 07. 17:30

A tervek szerint január elsejével az euró/forint árfolyam változásához igazodva átlagosan 7,5 százalékkal emelkedik az autópálya e-matricák díja; a díjstruktúra legfontosabb újdonsága, hogy a heti (10 napos) matrica fenntartása mellett megszűnik a 4 napos jogosultság a D1 kategóriában - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel szerdán.

Tovább »

KSH: tovább nőtt az internet előfizetések száma

2011. december 08. 09:09

A harmadik negyedévben tovább folytatódott az internet piac bővülése Magyarországon, az internet előfizetők száma szeptember végén megközelítette a 4 milliót, amely több mint negyedével meghaladja a 2010 azonos időpontjában mért szintet - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

Tovább »

Módosult meccsidőpontok

2011. december 08. 08:51

Hivatalossá vált a Vác elleni bajnoki időpontja, valamint az Érd elleni Magyar Kupa meccsnek is új időpontja van. A Váccal december 16-án, az Érd ellen pedig 29-én lép az Audi ETO pályára.

Tovább »

Februárban elkészülhet az egészségügy térségi felosztása

2011. december 08. 07:04

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetnek (GYEMSZI) 2012. február 20-ig el kell készítenie a fekvőbeteg-szakellátási kapacitások és az azokhoz tartozó ellátási területek felosztására irányuló teljes javaslatot - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányrendeletben.

Tovább »

A tél közel öt évvel öregíti a nők szemét

2011. december 08. 06:59

A tél négy évvel és nyolc hónappal láttatja öregebbnek a nők szemét - idézte szépségipari kutatók megállapítását a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása (www.telegraph.co.uk).

Tovább »

Nemzetközi betlehemes találkozó a hétvégén Győrött

2011. december 08. 06:55

Az adventi ünnepkör kiemelkedő eseményét, a betlehemezés tradícióját elevenítik fel játékukkal a nemzetközi betlehemes találkozó résztvevői a hétvégén Győrött.

Tovább »

Nagy-Britannia: a rákos esetek kétötöde az életmóddal függ össze

2011. december 07. 18:44

A Nagy-Britanniában évente diagnosztizált 134 ezer rákos megbetegedés 40 százalékát elkerülhető életmódbeli választások okozzák, például a dohányzás, az italozás vagy a helytelen táplálkozás - idézett egy friss jelentést a BBC hírportálja (www.bbc.co.uk).

Tovább »

Több mint kétszáz kilós Magyarország legnagyobb szaloncukra

2011. december 07. 17:52

Több mint kétszáz kilogrammot nyom Magyarország és egyben a világ legnagyobb szaloncukra, amely a Bonbonetti Choco Kft. mestereinek keze munkáját dicséri.

Tovább »

Egyre többen az olcsó pékárut veszik, szaporodnak az albán pékségek

2011. december 07. 17:17

Átrendeződik a magyarországi sütőipari piac: a lakosság egyre nagyobb része keresi az olcsóbb pékárut, miközben szűkül azok köre, akik a középkategóriás, illetve a prémiumtermékeket meg tudják fizetni - mondta Kurdi András, a Magyar Pékszövetség elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Tovább »

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×