Friss

A szülők fele helyesli a testi fenyítést - Yoda jó lenne tanárnak

2011. szeptember 16. 14:23

A brit szülők fele helyesli a testi fenyítést és újra bevezetné a nádpálcát az iskolákban, sok diák a Csillagok háborújának Yoda mesterét szeretné tanárjának - derítette ki egy szigetországi felmérés.

Tovább »

A hatósági árnál magasabbat szerződésben nem lehet kikötni a távhőszolgáltatásban

2011. szeptember 16. 14:11

Egy új, hőoldali támogatási rendszer bevezetése a célja annak a törvényjavaslatnak, amelyet pénteken nyújtott be az Országgyűlésnek Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter.

Tovább »

Közösen a jövő labdarúgásáért

2011. szeptember 16. 13:07

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy együttműködési megállapodást kötött a Győri ETO FC és a Veszprémi Focicentrum USE csapata. Az együttműködés hátterét és tartalmát Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC elnöke, Klement Tibor, a zöld-fehérek ügyvezető igazgatója és Irmes Zsolt, a Veszprémi Focicentrum USE elnöke ismertette.

Tovább »

Megszűnik a Győr megyei alternatív kulturális közalapítvány

2011. szeptember 16. 11:38

Két héttel a győri alternatív kulturális központ bezárása után a megyei önkormányzat megszavazta az azt működtető Rómer Ház Közalapítvány megszüntetését is, a lépést korábban a kuratórium elnöke kezdeményezte.

Tovább »

Lengyelországban jelentősen visszaesett a születések száma

2011. szeptember 16. 11:27

Lengyelországban az idei első félévben csaknem 16 ezerrel kevesebb gyerek született mint egy évvel korábban - jelentette a Dziennik Gazeta Prawna című újság a lengyel statisztikai hivatal (GUS) adataira hivatkozva.

Tovább »

Hetven fős a magyar olimpiai csapat

2011. szeptember 16. 11:00

Sastin Mariann szerdai remek teljesítményével újabb kvótát szerzett a magyar olimpiai csapat számára. Sastin ezüstérmes lett a 63 kilogrammosok mezőnyében a birkózó világbajnokságon.

Tovább »

Igazgatásrendészeti ügyintézés megújult épületben

2011. szeptember 16. 10:41

A Győri Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztály Rendészeti Alosztálya új ügyfélfogadó helyiségben várja keddtől ügyfeleit a Zrínyi utcában.

Tovább »

Szent-Györgyi Albertre emlékezik a Google

2011. szeptember 16. 09:41

Szent-Györgyi Albert születésének 118. évfordulójára emlékezik pénteken világszerte a Google keresőportál.

Tovább »

Kozmikus karambol során szerezte a Tejútrendszer spirálkarjait

2011. szeptember 16. 14:14

Kozmikus karambol során szerezte spirálkarjait a Tejútrendszer - vélik komputeres szimulációk alapján a Pittsburghi Egyetem kutatói.

Tovább »

A matektól tart leginkább a 78 éves kiselsős

2011. szeptember 16. 13:13

A bolgár faluban élő idős férfi hat-hétéves kisdiákokkal kezdte meg idén az első osztályt Gabrovóban.

Tovább »

Széchenyis diákok készítenek javaslatokat Adyváros megújítására

2011. szeptember 16. 12:38

Decemberre kell elkészíteniük Széchenyis diákoknak a műszaki és gazdasági javaslatukat Adyváros parkolási, kerékpáros közlekedési és környezeti állapotának javítására, különös tekintettel a Szigethy Attila út menti lakóingatlanok zaj- és rezgésvédelmére.

Tovább »

A fehér húsú gyümölcsök védhetnek a szélütéstől

2011. szeptember 16. 11:36

A sok fehérhúsú gyümölcs és zöldség fogyasztása védhet a szélütés ellen - idézte holland kutatók megállapítását pénteken a BBC hírportálja (http://www.bbc.co.uk).

Tovább »

Az euróval együtt gyengül a forint

2011. szeptember 16. 11:24

A központi bankok csütörtökön bejelentett összehangolt akciója csak átmeneti segítséget nyújtott az eurónak a dollárral szemben, pénteken kora délelőttre az euró határozottan gyengült, ezzel együtt esett a forint árfolyama is valamennyi főbb devizához képest.

Tovább »

A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum kitüntetettjei

2011. szeptember 16. 10:47

Az elismeréseket a 2011. szeptember 16-i KEF ülésen dr. Somogyi Tivadar, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere, a Győr Városi KEF elnöke adta át.

Tovább »

Álmok üzenete - Iránytű egy titokzatos világban

2011. szeptember 16. 09:51

Álmok üzenete - Iránytű egy titokzatos világban

Olyan szépet álmodtam! Jaj, olyan rosszat álmodtam! - mindkét mondat szinte naponta elhangzik, többször is. Mert az álmok közt van ilyen is, olyan is, egyiket sajnáljuk, ha véget ér az ébredéssel, másik után felsóhajtunk megkönnyebbülten: de jó, hogy felébredtem. Az álmok titokzatos világa minden korban érdekelte az embereket, és nem csak a köznapiakat: mesék, mondák gyakori témája, babonák, néphitek alkotóeleme. Elődeink hittek prófétikus jelentésében, földöntúli erők útmutatásaként tisztelték. Egykori pszichológusok, a 19. században Sigmund Freud, majd fiatalabb és modernebb szemléletű követője, Carl Gustav Jung is sokat foglalkozott az álmok misztériumával.

Tovább »

Többen vesznek autót, de még nem tért észhez a piac

2011. szeptember 16. 09:25

Többen vesznek autót, de még nem tért észhez a piac

Az idei évben Magyarországon eddig több autót adtak el a tervezettnél. A Porsche Győr mintegy 400 új, és 300 használt autót szeretne értékesíteni 2011-ben. Városunkban új Hyundai szalon is nyílik.

Tovább »

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×