Friss

Elválasztó korlát épült a biztonság érdekében Szabadhegyen

2011. július 21. 10:03

Simon Róbert Balázs alpolgármester és Hajszán Gyula önkormányzati képviselő közösen kezdeményezték azt, hogy Szabadhegyen a József Attila utcai felnőttorvosi rendelő előtt az úttest és a járda közé elválasztó korlátsor kerüljön.

Tovább »

Ma hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat

2011. július 21. 07:14

Ma eldől a felsőoktatásba jelentkező csaknem 141 ezer diák sorsa, este nyolc órakor nyilvánosságra hozzák az idei felvételi ponthatárokat. A hivatalos ponthatárok elsőként a www.felvi.hu honlapon jelennek meg.

Tovább »

Megújul a magyar megyerendszer

2011. július 20. 17:35

Megújul a magyar megyerendszer

Új feladataik lesznek a megyei önkormányzatoknak. Eddig főleg intézményfenntartással foglalkoztak, a jövő év januárjától azonban a megújuló fejlesztéspolitika fontos szereplőivé válnak. A megyei intézményeket a kormányhivatalok veszik át, tudtuk meg Kara Ákos győri országgyűlési képviselőtől, aki társadalmi megbízatásban látja el megyei alelnöki feladatait.

Tovább »

Megújulnak az értelmi fogyatékosok bentlakásos intézményei

2011. július 20. 16:35

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) szerint méltatlan állapotoknak vethet véget az stratégia és a hozzá kapcsolódó európai uniós pályázati csomag, amellyel a fogyatékossággal élők bentlakásos intézményeinek átalakítását finanszírozzák.

Tovább »

Erős földrengés Kirgizisztán és Üzbegisztán határvidékén

2011. július 20. 15:47

Erős földrengés rázta meg szerda hajnalban Kirgizisztán és Üzbegisztán határvidékét, a sűrűn lakott Fergánai-medencét. A 6,2-es erősségű földmozgás hatására megremegtek az épületek a térségben, és az emberek ijedtükben kiszaladtak házukból, lakásukból.

Tovább »

Ombudsman: hiányosságok vannak a tartásdíj szabályozásában

2011. július 20. 15:03

Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint tarthatatlan korlátok és hiányosságok vannak a tartásdíj szabályozásában.

Tovább »

Hétmillió forint hátralékot fizettek be

2011. július 20. 13:16

Eredményes volt a GYŐR-SZOL Zrt. behajtási kampánya. A társaság június elején küldött fizetési felszólítást díjhátralékos ügyfeleinek. Azok kaptak utolsó lehetőséget a fizetésre, akik elmaradásban vannak a szemétszállítási díjjal, és a számla kiegyenlítésének eredeti határideje 2010 vége előtt járt le.

Tovább »

Kisebb karika jelzi a jövőben a korhatári besorolásokat a televízióban

2011. július 20. 12:17

Kisebbek lesznek a korhatári besorolást jelző televíziós piktogramok, és a jövőben minden műsorhoz tartozik majd egy jelzés, a hatévesnél fiatalabbak számára készült programokat egy kisfiú ábrája jelzi – a többi közt ezt tartalmazza a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által elfogadott klasszifikációs ajánlás.

Tovább »

Halálos áldozatokat követelt a rendkívüli hőség Amerikában

2011. július 21. 07:18

A legkevesebb 13-an életüket vesztették annak a rendkívüli hőhullámnak a következtében, amely az Egyesült Államok belsejéből terjeszkedve szerdára elérte az ország keleti partvidékét.

Tovább »

Megalakult az Újvárosi Polgárőrség

2011. július 20. 17:57

Megalakult az Újvárosi Polgárőrség

A februári tagtoborzó-felhívás után a napokban megalakult az Újvárosi Polgárőrség, amelynek létrejöttét a város támogatása is segítette. Az önkormányzattól kapott másfél millió forintot egyenruhákra és elektromos biciklikre költötték.

Tovább »

A híd, az angyalok és a spricc

2011. július 20. 17:12

A híd, az angyalok és a spricc

Turistákat, magyar és külföldi vendégeket kérdeztünk meg Győrben arról: mi tetszik nekik a városban, mit hiányolnak. Riporterünk délelőtt és késő este járta Győr utcáit, teraszait, ott beszélgetett velük.

Tovább »

Hamarosan aratják az angol levendulát Pannonhalmán

2011. július 20. 16:05

Jövő héten elkezdik aratni Pannonhalmán az angol levendulát. A Pannonhalmi Levendulahetek elnevezésű program keretében bemutatják az aratás és a lepárlás fortélyait az apátsághoz látogató vendégeknek.

Tovább »

Csapvízi körkép

2011. július 20. 15:29

A nyári vakációt belföldi utazgatással töltő győriek az ország borai és étkei mellett a különböző városok, tájegységek csapvízét is megkóstolhatják. Körképünkből megtudható, hogy a turistaszezon legkedveltebb hazai helyszínein mi folyik a csapból, ha kinyitjuk.

Tovább »

Győrött őrzik IV. Károly esküjének másolatát

2011. július 20. 15:03

Győrött őrzik IV. Károly esküjének másolatát

Egy győri magányszemély, Száraz Lajos őrzi IV. Károly királyi esküjének másolatát, amelyen Ottó, mint trónörökös is látható. A dokumentumot az utolsó magyar király és osztrák császár legidősebb fia, Habsburg Ottó kézjegyével látta el első Győrött tett látogatásakor.

Tovább »

Program indul a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásának elősegítésére

2011. július 20. 12:38

A kormány programot indít a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásának elősegítésére - jelentette be Kovács Zoltán, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón, Budapesten.

Tovább »

Új, modern játszótér Győrben

2011. július 20. 11:09

A város legújabb és legmodernebb játszóterét avatják fel csütörtökön 11 órakor az Ifjúság körúton. Az első száz gyermeket ingyen fagyival és lufival várják az eseményen.

Tovább »

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×