Friss

Bundabotrány - Elrendelték K. Zsolt előzetes letartóztatását

2011. november 19. 14:54

A Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte a kedden őrizetbe vett FIFA-licences labdarúgó játékosügynök, K. Zsolt gyanúsított előzetes letartóztatását - olvasható a Fővárosi Bíróság honlapján.

Tovább »

Gyermekbarát meghallgatószobák lesznek a rendőrségeken

2011. november 19. 12:26

Két éven belül minden rendőr-főkapitányságnak ki kell alakítania a megyében legalább egy olyan helyiséget, amelyben a gyermekeket életkori sajátosságaiknak megfelelő, speciális körülmények között lehet meghallgatni elszenvedett sérelmükről - közölte Navracsics Tibor szombaton az V. kerületi kapitányság előtt tartott sajtótájékoztatón; a belvárosi épületben már kialakítottak egy ilyen szobát.

Tovább »

Holttestet találtak a szerecsenyi bányatóban

2011. november 19. 11:36

Egy nő holttestére bukkantak az éjjel a Győr-Moson-Sopron megyei Szerecsenyen, a bányatóban – tudtuk meg szombat délelőtt a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

Tovább »

Kigyulladt egy erdőkertesi fűrészáru üzem

2011. november 19. 10:00

Kigyulladt a Pest megyei Erdőkertes külterületén egy fűrészáru üzem szombatra virradó éjjel; személyi sérülés nem történt – közölte a megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese az MTI-vel.

Tovább »

Felújították a bőnyi Bothmer kúriát

2011. november 19. 07:53

Felújították és szombaton adják át a Győr megyei Bőnyben a helyi védettség alatt álló volt Bothmer kúriát, amely a községházán és a postán kívül mostantól a helytörténeti gyűjteménynek is otthont ad.

Tovább »

Tévésikoly miatt betörő rendőrök

2011. november 19. 07:24

Tévéből hallatszó sikoly miatt törtek be rendőrök egy házba Nagy-Britanniában, az ott tévéző bakfis pedig rögvest a rendőrséget hívta segítségül, mert betörőknek vélte őket.

Tovább »

Regionális Állásbörze Győrött

2011. november 18. 21:56

A Regionális Állásbörze a győri Széchenyi István Egyetem hagyományos novemberi rendezvénye, amely 6 éves múltra tekint vissza, s Alumni, Karrier és Információs Központ szervezi.

Tovább »

Pannonhalmán egy evangélikus püspök kapta a Szent Márton-díjat VIDEÓVAL

2011. november 18. 21:26

Pannonhalmán egy evangélikus püspök kapta a Szent Márton-díjat VIDEÓVAL

Márton-napi találkozásaink olyan kiegyensúlyozott légkört teremtettek az elmúlt évtizedben,  amely példaértékű lehet feszültségeket, szakadásokat hordozó és azt újra generáló, időnként elmélyítő hazai környezetünkben - így fogalmazott Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát pénteken este a monostor könyvtárában, ahol Ittzés János evangélikus püspöknek adták át a Szent Márton-díjat.

 

Tovább »

Kovács Tamást választották az MSZP Győr megyei elnökévé

2011. november 19. 12:45

Kovács Tamást választotta elnökévé az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei szervezete - tudatta a szocialista párt a szombati küldöttgyűlésről kiadott közleményben.

Tovább »

Eredménytelen a cukros üdítőitalok kitiltása az amerikai iskolákból

2011. november 19. 11:39

Nem csökkent a gyerekek napi cukros üdítőital fogyasztása az Egyesült Államokban, annak ellenére, hogy ezek árusítása sok amerikai iskola büféjében vagy italautomatáiban tilos - derítette ki egy vizsgálat.

Tovább »

Navracsics Tibor: Közös cél a tudománnyal való párbeszéd fenntartása

2011. november 19. 10:39

Közös célnak nevezte a tudománnyal való párbeszéd fenntartását a globális problémák leküzdése érdekében Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Tudomány Világfórumának (WSF) szombati zárónapján a parlamentben.

Tovább »

Postai küldeményekben talált kábítószergyanús anyagokat a NAV

2011. november 19. 09:54

Postai csomagokban találtak kábítószergyanús anyagokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az elmúlt napokban; a NAV mindhárom esetben feljelentést tett a rendőrségen.

Tovább »

Gyakoriak a vadelütéssel járó közúti balesetek Vas megyében

2011. november 19. 07:27

Jelentősen nőtt az utóbbi hetekben a vadelütéssel járó balesetek száma Vas megyében; a szakemberek az idei esetek számát legalább kétszázra becsülik, s egyetértenek abban, hogy azokat szinte lehetetlen megelőzni, csak a fokozott figyelem jelenthet némi védelmet a közlekedők számára.

Tovább »

Megszűnik a forgalomkorlátozás Budapesten, tájékoztatási fokozatban a szmogriadó

2011. november 19. 07:21

Szombaton reggel 6 órától megszűnik a szálló por koncentrációja miatt elrendelt forgalomkorlátozás, mert Tarlós István főpolgármester a szmogriadó riasztási fokozata helyett tájékoztatási fokozatot rendelt el - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szombatra virradóan az MTI-vel.

Tovább »

Milliárdokat költenek a kínai Nagy Fal egy szakaszának felújítására

2011. november 18. 21:40

Kétmilliárd jüanos (közel 71 milliárd forint) költségvetéssel megindulhat a kínai Nagy Fal nyugati záró szakaszának javítása, felújítása - jelentették az északnyugat-kínai Kanszu (Gansu) tartomány Csiajükuan (Jiayuguan) városából pénteken.

Tovább »

Először utasította a bíróság a francia katolikus egyházat egy megkeresztelés visszavonására

2011. november 18. 20:36

Először utasította egy bíróság Franciaországban a katolikus egyházat arra, hogy véglegesen törölje egy 71 éves nyugdíjas megkeresztelésének adatait. Az "elfogadhatatlan" ítélet ellen az illetékes püspök fellebbezést nyújtott be - adták hírül pénteken a francia tömegtájékoztatási eszközök.

Tovább »

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×