Friss

A hímek dala a nőstény muslica érzékszerveit élesíti párzás előtt

2011. október 05. 18:15

A hímek dala a nőstény muslica érzékszerveit élesíti párzás előtt

A hím ecetmuslica udvarló szárnyrezgetése olyannyira izgalmas hanghatás a nőstény számára, hogy nemcsak érzékszerveit élesíti a párzás előtt, hanem immunrendszerére is hat - idézte brit kutatók megállapítását a BBC hírportálja (www.bbc.co.uk).

Tovább »

Magyarországon minden harmadik fiatal párkapcsolatban él

2011. október 05. 18:02

Ma Magyarországon minden harmadik fiatal párkapcsolatban él - derül ki az IPSOS legújabb felmérésének összefoglalójából, amely a kapcsolatokon kívül a gyorséttermekről és az üdítőkről is kérdezte a fiatalokat.

Tovább »

Polgármesteri találkozó Sashegyen

2011. október 05. 17:30

Polgármesteri találkozó Sashegyen

A nagytérségi hulladékgazdálkodási rendszert bemutató szakmai találkozót szervezett a Sashegyi Hulladékkezelő Központban a Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt., valamint a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás. A rendezvény célja az volt, hogy a társuláshoz tartozó 112 település polgármesterei, jegyzői, önkormányzati tisztségviselői számára áttekintést nyújtson a hulladékgazdálkodási rendszer egészének működéséről, a résztvevők közvetlenül is tapasztalatot szerezzenek a hulladékkezelő központ tevékenységről. A rendezvény apropóján kapott nyilvánosságot a hír: a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás nyerte el idén az Arany Hangya Díjat.

Tovább »

Jelentős változások történtek a Munka Törvénykönyve munkaanyagában

2011. október 05. 17:19

Jelentős változások történtek a Munka Törvénykönyve munkaanyagában

Több ponton is közeledett egymáshoz a felek álláspontja az új Munka Törvénykönyve munkaanyagával kapcsolatban. A nemzetgazdasági tárca, a munkaadók és a munkavállalók képviseletei Győrben tanácskoztak a tervezetről, ami majd a jövőben kerül a kormány elé.

Tovább »

A szúnyogok áldozataikat a kilélegzett szén-dioxid alapján választják

2011. október 05. 17:03

Az ember által kilélegzett szén-dioxid, valamint a bőr kipárolgása alapján választják ki potenciális áldozataikat a nőstényszúnyogok, a malária, a dengue-láz és a sárgaláz terjesztői - derítették ki amerikai kutatók, akik tanulmányukat a Journal of Experimental Biology című folyóiratban jelentetik meg.

Tovább »

Tájvédelmi körzetbe rakták le a szemetet

2011. október 05. 13:42

Kunsziget határában, a Natura 2000 tájvédelmi körzetbe szeméthalmot pakolt le ismeretlen elkövető szombaton. A kupac tulajdonosáról egy ott „felejtett” dokumentum „árulkodott”, így a rendőröknek sikerült azonosítani az elkövetőt.

Tovább »

Műkincsekről délidőben

2011. október 05. 12:01

Egy-egy különlegesen értékes műtárgyat mutat be az Egyházmegyei Kincstár Könyvtár az érdeklődőknek, akik ebédidejükben a kultúrára éhesek.

Tovább »

Megkezdte büntetése letöltését Stohl András

2011. október 05. 11:35

Megkezdte büntetése letöltését Stohl András

Megkezdte tíz hónapos börtönbüntetését Stohl András szerda reggel. A színésznek a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetben kellett jelentkeznie.

Tovább »

Bombafenyegetés miatt kiürítették a frankfurti tőzsdét

2011. október 05. 18:04

Bombafenyegetés miatt szerda késő délután kiürítették a frankfurti tőzsdét.

Tovább »

Magyar lányból lett hercegnő az angol palotában

2011. október 05. 17:31

Fekete Flórának hívják, mindösze hét éves és hercegnő. Hogy került a miskolci kislány a Kensington palotába?

Tovább »

Erősödött a forint

2011. október 05. 17:21

Átmeneti gyengülés után szerda délutánra már keddi árfolyamánál erősebb szintre áll be a forint.

Tovább »

Magyarország Kína számára közép-kelet-európai regionális központ lehetne

2011. október 05. 17:15

Magyarország Kína közép-kelet-európai regionális központja lehetne, elsősorban a kereskedelem és a logisztika területén - mondta Pető Ernő, a Magyar-Kínai Gazdasági Kamara (ChinaCham Hungary) elnöke szerdán Budapesten, egy a magyar-kínai gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok lehetőségeiről tartott szakmai tanácskozáson.

Tovább »

A suszter álmában semmi sem elképzelhetetlen

2011. október 05. 15:29

Újra játssza a Vaskakas Bábszínház A suszter álma című báb- és táncszínházi előadást, amely közös produkció a Fitos Dezső Társulattal. A darabot gyerekeknek szánták eredetileg, de a felnőtteket is elvarázsolta, bármerre is mutatták be.

Tovább »

Daniel Shechtman kapta a kémiai Nobel-díjat

2011. október 05. 12:46

Daniel Shechtman (Sehtman) izraeli tudósnak ítélték oda az idei kémiai Nobel-díjat - jelentették be szerdán a Svéd Királyi Tudományos Akadémián Stockholmban.

Tovább »

Áramütés Dabroncon - Győrben ápolt sérültek egyikét hazaengedik

2011. október 05. 11:40

Nem nyerte vissza az eszméletét az egy héttel ezelőtti dabronci baleset legsúlyosabb sérültje; a Győrben ápolt sérültek egyikét szerdán hazaengedik, a 20 ezer voltos áramütés következtében égési sérülést szenvedett másik két férfit várhatóan csütörtökön megműtik - közölték a kórházak az MTI érdeklődésére.

Tovább »

Liszt-év - Mexikóban is megemlékeznek a művészről

2011. október 05. 11:30

Liszt Ferenc születésének kétszázadik évfordulója jegyében telik a mexikói Cancúnban a hatodik magyar kulturális fesztivál, amely péntekig tart.

Tovább »

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×