Friss

Postai küldeményekben talált kábítószergyanús anyagokat a NAV

2011. november 19. 09:54

Postai csomagokban találtak kábítószergyanús anyagokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az elmúlt napokban; a NAV mindhárom esetben feljelentést tett a rendőrségen.

Tovább »

Gyakoriak a vadelütéssel járó közúti balesetek Vas megyében

2011. november 19. 07:27

Jelentősen nőtt az utóbbi hetekben a vadelütéssel járó balesetek száma Vas megyében; a szakemberek az idei esetek számát legalább kétszázra becsülik, s egyetértenek abban, hogy azokat szinte lehetetlen megelőzni, csak a fokozott figyelem jelenthet némi védelmet a közlekedők számára.

Tovább »

Megszűnik a forgalomkorlátozás Budapesten, tájékoztatási fokozatban a szmogriadó

2011. november 19. 07:21

Szombaton reggel 6 órától megszűnik a szálló por koncentrációja miatt elrendelt forgalomkorlátozás, mert Tarlós István főpolgármester a szmogriadó riasztási fokozata helyett tájékoztatási fokozatot rendelt el - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szombatra virradóan az MTI-vel.

Tovább »

Milliárdokat költenek a kínai Nagy Fal egy szakaszának felújítására

2011. november 18. 21:40

Kétmilliárd jüanos (közel 71 milliárd forint) költségvetéssel megindulhat a kínai Nagy Fal nyugati záró szakaszának javítása, felújítása - jelentették az északnyugat-kínai Kanszu (Gansu) tartomány Csiajükuan (Jiayuguan) városából pénteken.

Tovább »

Először utasította a bíróság a francia katolikus egyházat egy megkeresztelés visszavonására

2011. november 18. 20:36

Először utasította egy bíróság Franciaországban a katolikus egyházat arra, hogy véglegesen törölje egy 71 éves nyugdíjas megkeresztelésének adatait. Az "elfogadhatatlan" ítélet ellen az illetékes püspök fellebbezést nyújtott be - adták hírül pénteken a francia tömegtájékoztatási eszközök.

Tovább »

Ne spóroljunk a téli gumin: hiánycikknek számítanak egyes típusok

2011. november 18. 19:09

A győri kereskedők előrejelzése szerint 30 százalékkal is visszaeshet idén a téli gumik iránti kereslet, mivel az autósok, de a cégek egy része is megpróbálja megspórolni a kerékcserét, vagy használt abroncsokkal átvészelni a telet. Ráadásul a legtöbb szerviz, készülve az alacsonyabb érdeklődésre, nem is rendelte meg időben az új gumikat, így több műhelyben hiánycikknek számítanak egyes típusok. Téli gumit interneten is lehet rendelni, de sokszor a beszerzés így sem megy hamarabb, mint a kereskedésekben.

Tovább »

Új lehetőségek a pacemaker terápiában

2011. november 18. 17:53

Új lehetőségek a pacemaker terápiában

A technikai eszközök és az informatika fejlődése közvetlen hatással van az orvosi, gyógyító eszközök fejlődésére. A ritmuszavarok gyógyításában szerepet játszó pacemakerek által nyújtott technikai lehetőségek az elmúlt 10 évben robbanásszerű változásokat mutatnak. Kezdve a diagnosztikai lehetőségektől, a terápiás megoldásokon át a beteg-utánkövetés eszközéig.

Tovább »

Néhány szó a lazacról

2011. november 18. 17:31

Mi, magyarok negyedannyi halat eszünk, mint általában az európaiak, s bár erről nem szól a statisztika, fejenkénti négykilós éves fogyasztásunk töredéke az igazán nemes és értékes hal, például a lazac. Arról szó sincs, hogy a dunai pontyhalászlé vagy a rántott márnaderékból savanyított szigetközi ecetes hal helyét a skandinávok pácolt, meg a japánok nyersen tálalt lazacának kellene átvennie a hazai étkezőasztalokon, de vannak olyan alkalmak, amelyeket illő megtisztelnünk a halas műfaj különleges, emlékezetes fogásaival.

Tovább »

Felújították a bőnyi Bothmer kúriát

2011. november 19. 07:53

Felújították és szombaton adják át a Győr megyei Bőnyben a helyi védettség alatt álló volt Bothmer kúriát, amely a községházán és a postán kívül mostantól a helytörténeti gyűjteménynek is otthont ad.

Tovább »

Tévésikoly miatt betörő rendőrök

2011. november 19. 07:24

Tévéből hallatszó sikoly miatt törtek be rendőrök egy házba Nagy-Britanniában, az ott tévéző bakfis pedig rögvest a rendőrséget hívta segítségül, mert betörőknek vélte őket.

Tovább »

Regionális Állásbörze Győrött

2011. november 18. 21:56

A Regionális Állásbörze a győri Széchenyi István Egyetem hagyományos novemberi rendezvénye, amely 6 éves múltra tekint vissza, s Alumni, Karrier és Információs Központ szervezi.

Tovább »

Pannonhalmán egy evangélikus püspök kapta a Szent Márton-díjat VIDEÓVAL

2011. november 18. 21:26

Pannonhalmán egy evangélikus püspök kapta a Szent Márton-díjat VIDEÓVAL

Márton-napi találkozásaink olyan kiegyensúlyozott légkört teremtettek az elmúlt évtizedben,  amely példaértékű lehet feszültségeket, szakadásokat hordozó és azt újra generáló, időnként elmélyítő hazai környezetünkben - így fogalmazott Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát pénteken este a monostor könyvtárában, ahol Ittzés János evangélikus püspöknek adták át a Szent Márton-díjat.

 

Tovább »

Kárpát Kupa - Legyőzte a románokat a női kézilabda-válogatott

2011. november 18. 19:37

A magyar női kézilabda-válogatott két góllal nyert a házigazda román csapat ellen a szörényvári Kárpát Kupa pénteki, első fordulójában.

Tovább »

Értékes Emil Filla-olajfestményeket loptak el Csehországban

2011. november 18. 18:35

Ellopták Emil Filla (1882-1953), a világhírű cseh kubista művész négy olajfestményét pénteken reggel Csehországban.

Tovább »

Népszámlálás - Utóvizsgálattal ellenőrzik az összeírást

2011. november 18. 17:39

Népszámlálási utóvizsgálatot tart a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) december 1-jétől 15-ig az ország 134 településén, ennek során azt ellenőrzik, hogy a népszámlálás mennyire volt pontos, előfordulhatott-e, hogy több vagy kevesebb lakót írtak össze a valóságosnál - közölte Virágh Eszter, a KSH népszámlálási szóvivője pénteken az MTI-vel.

Tovább »

Rutinos nehézbombázó

2011. november 18. 17:06

Rutinos nehézbombázó

A SZESE Győr férfi kézilabdacsapatában számos tehetség bontogatja szárnyait, akik olyan tapasztalt társaktól leshetik el a különböző fortélyokat, mint Hoffmann Ákos, Kányai Róbert vagy Décsi Gábor. Utóbbi nem csak játékosként, klubigazgatóként is segíti az egyesület munkáját.

Tovább »

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×