Friss

Randers - Audi ETO 29-23

2011. október 02. 16:35

A találkozó első félideje nem a zöld-fehéreké volt, szünetben négygólos dán előny után a második játékrészben több alkalommal is feljött két gólra csapatunk, de egyenlíteni nem sikerült. A vége 29-23 a Randersnek.

Tovább »

Férfiak írják a digitális világ történelmét: hol vannak a nők?

2011. október 02. 14:47

Egy tanulmány szerint a közösségi portálok használói között ugyan több a nő, de a férfi blogok még mindig ütősebbek.

Tovább »

Népszámlálás nélkül ellehetetlenülnének a közvélemény-kutatók

2011. október 02. 12:17

A KSH szerint ha nem lennének 10 évente összeírások, akkor a cégek nem tudnának jó népességi mintát választani a kutatásaikhoz.

Tovább »

Iszapömlés - Október végéig tartanak az utómunkálatok a térségben

2011. október 02. 10:48

A vörösiszaptól megtisztított területeken október végéig tartanak az utómunkálatok, a Marcal folyó pár kilométeres szakaszáról kikotort szennyezett anyag vár még elszállításra - mondta Szabó Csaba, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) miniszteri megbízottja az MTI-nek vasárnap.

Tovább »

Törökország nem hosszabbított meg egy gázszállítási szerződést a Gazprommal

2011. október 02. 09:23

Törökország nem hosszabbít meg egy Oroszországgal most lejáró gázszállítási szerződést. Az indoklás szerint a magas ár miatt nem vásárol több gázt a Gazpromtól az úgynevezett "nyugati útvonalon" - Ukrajnán, Románián és Bulgárián át - jelentette vasárnap hajnalban a BBC, majd rá hivatkozva több orosz hírügynökség Taner Yildiz török energetikai minisztert idézve.

Tovább »

A párlatokkal illegálisan kereskedőket keresi a NAV

2011. október 02. 09:15

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) októberben és novemberben ismét speciális ellenőrzéseket végez, hogy megakadályozza a - magánfőzés, illetve bérfőzés keretében előállított - párlatok illegális kereskedelmi forgalomba kerülését - közölte a vámhivatal vám- és jövedéki szóvivője az MTI-vel vasárnap.

Tovább »

Oroszországban a lakosság 13,8 százaléka él a létminimum alatt

2011. október 02. 07:47

Oroszországban 19,5 millió ember, vagyis a lakosság 13,8 százaléka él a létminimum alatt a Roszsztat, az állami statisztikai hivatal friss jelentése szerint, közel kétmillió emberrel több, mint tavaly ilyenkor.

Tovább »

Elsősorban a külső piaci hangulat befolyásolta a magyar piacot

2011. október 02. 07:39

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe az elmúlt héten jól szerepelt, de trendfordulóról még nem lehet beszélni. Az OTP árfolyama visszatért a 3.000 forintos lélektani határ fölé. A részvénypiacot továbbra is elsősorban az eurózóna adósságválságával kapcsolatos hírek mozgatták.

Tovább »

Elemző: az év végéig gyenge marad a forint

2011. október 02. 14:52

A nemzetközi helyzet drámai alakulása esetén a 310 forintot is meglátogathatja az euró árfolyama.

Tovább »

Célzott gyulladáscsökkentő jelenthet megoldást az idült gyulladásokra

2011. október 02. 13:40

Új típusú, célzottan a gyulladás helyén ható gyulladáscsökkentő gyógyszerhez vezethet kanadai tudósoknak az immunrendszert gátló mechanizmusáról szóló tanulmánya.

Tovább »

Angela Merkel: Még mindig nagy a különbség Németország keleti és nyugati része között

2011. október 02. 11:20

Több mint két évtizeddel a német egység helyreállítása után még mindig jelentősek a különbségek Németország keleti és nyugati fele között - hangsúlyozta videoüzenetében Angela Merkel, de arra is rámutatott, hogy a németek ennek ellenére büszkék lehetnek az eddig megtett útra.

Tovább »

Csaknem 500 közfoglalkoztatottnak ad munkát a határvonalak tisztítása

2011. október 02. 10:47

Kilenc megyében összesen csaknem 500 közfoglalkoztatott vesz részt a határvonalak tisztításában - tájékoztatta a közfoglalkoztatási program kommunikációs felelőse az MTI-t vasárnap.

Tovább »

Hogyan változtatta meg a gazdasági válság a britek lakberendezési ízlését?

2011. október 02. 09:18

Környezetbarát módon és a korábbi fellengzősséget szinte teljesen nélkülöző tudatossággal, valamint egyre kifinomultabb ízléssel rendezik be, illetve csinosítgatják otthonaikat a britek a gazdasági válságtól sújtott évek hatására.

Tovább »

Vajda Attila a maratont is jól bírja

2011. október 02. 07:49

A kenus Nagy Péter, a kajakos Noé Milán és a Csay Renáta, Farkasdi Ramóna kajakpáros győzelmével zárult a győri, maratoni világbajnoki válogató első, szombati napja.

Tovább »

Decemberre kész a legélhetőbb magyar városok listája

2011. október 02. 07:42

Decemberben hirdeti ki a 20 ezer lakosúnál nagyobb, legélhetőbb magyar városok listáját a CSR Hungary - közölte a társadalmi felelősségvállalási fórumot szervező Atlantis Press Kft. az MTI-vel.

Tovább »

Beszámíthatatlansága miatt nem bűnös az amerikai katona, aki Irakban lelőtt egy magyart

2011. október 01. 22:31

Beszámíthatatlansága miatt nem találta bűnösnek a hadbíróság azt az amerikai katonát, aki Irakban 2009-ben lelőtt egy magyart szanitermunkást - értesítette szombaton a tárgyalás helyszínéül szolgáló texasi Fort Hood katonai bázis sajtószolgálata az MTI-t.

Tovább »

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×