Friss

Javult a helyzet: az időjárástól is függ, jobb vagy rosszabb lesz-e Győr levegője

2011. november 18. 16:38

A szálló por magas koncentrációja miatt egyre több település levegőjét minősíti veszélyesnek az Országos Környezet-egészségügyi Intézet. Győrben először kedden kellett elrendelni a riasztási fokozatot, a következő napokban kismértékű javulás és romlás is elképzelhető.

Tovább »

Hamarosan nyílik a látogatóközpont

2011. november 18. 15:50

Lezárult az a turizmusfejlesztési projekt a győri kistérség településein, amelynek keretében tíz településen többek között turistautakat, madárfigyelőket, kirándulóhelyeket alakítottak ki, a közeljövőben pedig a győri látogatóközpont is megnyitja kapuit.

Tovább »

Országos akcióterv készült az antibiotikumok hatékonyságának megőrzésére

2011. november 18. 15:30

Országos stratégia és akcióterv készült az antibiotikumok hatékonyságának megőrzéséért - jelentette be Melles Márta, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) főigazgatója Budapesten.

Tovább »

Győri összefogás egy nyugdíjas pedagógusért

2011. november 18. 14:06

Győri összefogás egy  nyugdíjas pedagógusért

Egy 75 éves győrszentiváni asszony azzal kereste fel a körzeti megbízottat, hogy ellopták a pénzét. A macskáival együtt, elhanyagol környezetben élő nyugdíjas pedagógus érdekében sokan összefogtak a városban.

Tovább »

Az M1-es a legveszélyesebb

2011. november 18. 13:20

Jelentősen visszaesett a halálos és a súlyos sérüléssel járó, illetve az ittasan okozott balesetek száma.

Tovább »

Jövő szerdáig dől el, ki lesz a Győr vezetőedzője

2011. november 18. 12:28

Jövő szerdáig eldől, ki lesz a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé bejutott Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának új edzője a két napja felmentett Konkoly Csaba helyett.

Tovább »

Ismerjük meg együtt a modern közigazgatást!

2011. november 18. 11:41

„Ismerjük meg együtt a modern közigazgatást!” címmel szervez tanulmányi versenyt középiskolások részére a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógia Intézet és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal.

Tovább »

Napkollektorok a téti kistérségben uniós támogatással

2011. november 18. 10:57

Napkollektorokat szerelnek fel a téti kistérség több középületére, köztük iskolákra, sportöltözőkre, óvodai konyhákra 311 ezer eurós beruházás keretében, amelynek 85 százalékát európai uniós támogatás teszi ki.

A támogatást a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében nyerték el - mondta Kukorelli László, a kistérségi társulás elnöke, téti polgármester pénteken az MTI- nek.

Tovább »

Diákok és tanárok is sikítanak az elektromos rolleren és biciklin

2011. november 18. 16:23

Fizika roadshow-n ismerhetik meg a diákok a fenntartható közlekedés összefüggéseit. A programsorozat 25 győri általános és középiskolába látogat el a tanév őszi félévében.

Tovább »

Győri kórházfejlesztés: kész a helikopter-leszállópálya

2011. november 18. 15:32

Győri kórházfejlesztés: kész a helikopter-leszállópálya

Elkészült a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház egyik épületének tetejére tervezett helikopter-leszállópálya, és várhatóan a jövő hónap közepétől üzemelhet - tájékoztatta a megyei önkormányzat sajtófőnöke pénteken az MTI-t.

Tovább »

Ma pénzküldő szolgáltatás indult a Facebookon

2011. november 18. 14:26

A PayPal csütörtökön elindította azt a Facebook-alkalmazást, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók pénzt küldhessenek barátaiknak.

Tovább »

A kisebbségek kultúrájától gazdagodtak a Krúdy-iskolában

2011. november 18. 13:57

A kisebbségek kultúrájától gazdagodtak a Krúdy-iskolában

Egyszer többségben vagyunk, máskor kisebbségben – ez volt a Krúdy Szalon idei programsorozatának gondolatébresztő jelmondata az íróról elnevezett középiskolában.

Tovább »

A vonuló madaraknak nem kell előre edzeniük

2011. november 18. 13:00

Egy nemzetközi kutatás során kiderítették, hogy a vonuló madaraknak nem kell előre felépíteniük kondíciójukat.

Tovább »

Országos katasztrófavédelmi gyakorlat

2011. november 18. 12:15

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal együttműködve november 21-én országos katasztrófariasztási gyakorlatot tart, melynek egyik fázisa a lakosság országos riasztása és tájékoztatása.

Tovább »

Ifjúsági olimpia házigazdája lehet Győr - Interjú Borkai Zsolttal

2011. november 18. 11:37

Ifjúsági olimpia házigazdája lehet Győr - Interjú Borkai Zsolttal

Kijelenthetjük, nem csak a gazdaság, de a sport vonatkozásában is Győr a jövő városa. A kormány – összhangban a Nemzeti Együttműködés Programjával, amelyben kiemelt stratégiai ágazatként határozta meg a sportot, mint az egyetemes és a magyar kultúra részét – egybehangzó támogatásáról biztosította Győr pályázatát a 2017-es, 14. alkalommal megrendezésre kerülő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) szervezésére.

Tovább »

Megyei rangadó vasárnap

2011. november 18. 10:11

Az UNI SEAT Győr a címvédő Uniqa Euroleasing Sopront fogadja vasárnap 15.45 órakor a női kosárlabda-bajnokságban.

Tovább »

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×