Friss

Negyvennyolc serpenyővel sütött palacsintát a zsombói plébános

2011. szeptember 27. 16:24

Negyvennyolc serpenyővel sütött egyszerre palacsintát Gyenes Csaba zsombói római katolikus plébános, ezzel új magyar rekordot állított föl kedden a Csongrád megyei községben.

Tovább »

OKF: biztonságosabbak a szórakozóhelyek

2011. szeptember 27. 16:11

A nyár végére tűzvédelmi szempontból biztonságosabbak lettek a zenés szórakozóhelyek - olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) keddi közleményében.

Tovább »

Vigyázzon a babbal, mérgezett lehet

2011. szeptember 27. 15:09

Egy Kazálon élő idős nő tett bejelentést a rendőrségen, hogy több mint 25 kiló babja tűnt el, amit mérgező szerrel kezelt.

Tovább »

Egymásba rohant két metrószerelvény Sanghajban, kétszáznál több sérült

2011. szeptember 27. 15:03

Egymásba rohant a sanghaji metró két szerelvénye kedd délután, a balesetben 262 utas sérült meg, húsz ember súlyosabban.

Tovább »

A szomszéd főztje

2011. szeptember 27. 14:11

Séfünk ezen a hétvégén Adán főz, a vajdasági kisváros közönsége egyebek mellett füstölt kacsamellet, gyöngytyúklevest és harcsás rétest kóstolhat. A vendégszereplés előzményeiről annyit érdemes tudni, hogy Benkő József munkahelye, a Sokoró Fogadó testvéréttermi kapcsolatokat ápol Adán, nemrégiben a szerbiai szakácsok sütöttek-főztek szerb különlegességeket a Bakonyalján.

Tovább »

Duplán is megbírságolhatják azt, aki vonaton dohányzik

2011. szeptember 27. 13:49

Duplán is megbírságolhatják azt, akit vonaton érnek dohányzáson a MÁV és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) ellenőrei.

Tovább »

Balla Irma-gyilkosság - Iratismertetéssel és a vádlott meghallgatásával kezdődött meg a megismételt első fokú eljárás

2011. szeptember 27. 13:09

Új összetételű büntetőtanács előtt iratismertetéssel kezdődött és a vádlott meghallgatásával folytatódott kedden Debrecenben a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon a Balla Irma-gyilkosság megismételt első fokú eljárása.

Tovább »

Felgyújtotta élettársát, Győrben ítélték el emberölésért

2011. szeptember 27. 12:34

Felgyújtotta élettársát, Győrben ítélték el emberölésért

Megverte és ezt követően felgyújtotta az élettársát, ezért különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt jogerősen 11 év fegyházbüntetésre ítélte kedden a Győri Ítélőtábla Horváth Ferenc Lászlót.

Tovább »

Az év végéig mindenki megkapja a nyugdíjkompenzációt

2011. szeptember 27. 16:20

A kiegészítésről szóló javaslat már készül - mondta Soltész Miklós államtitkár.

Tovább »

Nagyot nőtt a GYSEV forgalma

2011. szeptember 27. 15:43

A cég közleménye szerint tavaly januártól augusztusig 2 millió 68 ezer, idén viszont már 2 millió 189 ezer utast szállított.

Tovább »

A túlsúlyos anyák újszülöttjei is kövérebbek

2011. szeptember 27. 15:04

A gyerekkori elhízás az anyaméhben kezdődhet - idézte egy MRI-felvételeket elemző kutatócsoport megállapítását a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása (http://www.telegraph.co.uk).

Tovább »

A maracsalád titkai

2011. szeptember 27. 14:12

A maracsalád titkai

A párkapcsolatok az állatvilágban is sokfélék, a futó kalandtól az örök hűségig mindenre találunk példát. A győri állatkertben két olyan faj el, melynél a párválasztás egész életre szól.

Tovább »

A jó bőr titkai!

2011. szeptember 27. 14:10

Mindenki azt szeretné, ha az idő múlásával bőre még mindig olyan maradna, amilyen fiatalkorában volt. Sajnos a biológiai óra akkor is ketyeg. Azonban lassítani lehet bőrünk öregedését.

Tovább »

Derűs napok várnak ránk

2011. szeptember 27. 13:27

Ma túlnyomóan derült, száraz idő várható. Holnap napközben a sok napsütés mellett elsősorban északon és keleten, főként a délutáni, esti órákban időnként több lesz a felhő, de legfeljebb az Északi-középhegység térségében lehet egy-egy jelentéktelen zápor.

Tovább »

Újabb romatelepet számolt fel a francia rendőrség Marseille-ben

2011. szeptember 27. 12:49

Újabb illegális cigánytelepet számolt fel kedden a francia rendőrség Marseille-ben: a táborban mintegy kétszáz romániai roma élt.

Tovább »

Elhunyt Makovecz Imre Kossuth-díjas építész

2011. szeptember 27. 11:21

Elhunyt Makovecz Imre Kossuth-díjas építész

Makovecz Imre nemzetközi hírű építész, a magyar organikus építészet Kossuth-díjas, Corvin-lánccal kitüntetett stílusteremtő alakja volt. Ő tervezte a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium tetején álló két, diákokat szemmel tartó angyalt is.

Tovább »

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×