Friss

A győri turizmus fellegvára lesz: szeptemberre elkészül a Baross úti látogatóközpont

2011. június 28. 08:40

Még a fotelok alakjáról is Győrre lehet majd asszociálni abban a látogatóközpontban, amely a Rába parti város és kistérségének turisztikai értékeit lesz hivatott bemutatni amellett, hogy látnivalókat, programokat kínál az ide érkező turistáknak. A kétszintes épületben helyet kap a Tourinform Iroda, egy ajándékbolt, pénzváltó, de még a Mosoni-Duna elnevezésű konferencia terem is.

 

Tovább »

Balogh László: a nehéz időszakban sem torpant meg az ipari park gyarapodása

2011. június 27. 16:31

A századik betelepülő cég sikerére koccintottak a közelmúltban a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. központjában. Az ideális fekvésű terület közel két évtizede igazi sikertörténet: a 90-es évek befektetői kedvét a csendesebb időszakokra is sikerült átmenteni, a kedvező körülmények mellett az infrastruktúra folyamatos fejlesztésével kínáltak vonzó lehetőséget a vállalkozásoknak. A 1992-es alapítás óta négyszer bővítették a park területét, legutóbb 2008-ban alakítottak ki telephelyeket.

 

Tovább »

Dunakapu tér: zöld utat kapott a találkozások tere

2011. június 27. 12:48

Dunakapu tér: zöld utat kapott a találkozások tere

A nyári szünet előtti utolsó ülésén minden bizonnyal módosítja a város közgyűlése a rendezési tervet, ezzel megteremtve lehetőséget, hogy megkezdődjenek a Dunakapu tér felújításának munkálatai. A döntés azért is időszerű, mert a napokban aláírták a tervezési szerződést az IN-GA Konzorciummal, akik a látványtervek alapján a közbeszerzési eljárás keretében elnyerték a jogot, hogy a tér felújításán dolgozzanak.

Tovább »

Két magyar érem az ifjúsági evezős Eb-n

2011. június 27. 09:28

A szlovák webnoviny.sk honlap értesülései szerint a labdarúgó NB I-ben érdekelt Győri ETO FC leigazolja Marek Strestík, az FC Zbrojovka Brno cseh válogatott játékosát.

 

Tovább »

Garnélasaláta zöldcitrommal és nyári kukoricával és gyümölcsös gazpacho mandulás túrógombóccal

2011. június 24. 16:25

Ülünk a Tio Pepe mediterrán teraszán, s az új, éppen nyomdába adott étlapról beszélgetünk. Egy étterem kínálatának átírása nem tartozik a különleges események közé, ám ezúttal többről van szó egy szokásos, szezonnyitó fazonigazításnál. Suga Péter céget alapított és szőröstől-bőröstől átvette a nádorvárosi spanyol étterem üzemeltetését. Az örökös konyhafőnök, a világbajnok mesterszakács először alkotott étlapot ügyvezető cégtulajdonosként a saját szakállára.

Tovább »

Ferdinand Martinengo-díjat kapott Borkai Zsolt

2011. június 24. 12:56

Ferdinand Martinengo-díjat kapott pénteken Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Győr polgármestere.

Tovább »

Klement: Csak a teljes felmentést tartjuk elfogadhatónak

2011. június 24. 11:04

A Győri ETO FC csak a teljes felmentő határozatot tartja elfogadhatónak az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) által kiszabott 50 ezer eurós pénzbüntetés és a nemzetközi kupákból való három évre szóló kizárás ügyében.

Ezt Klement Tibor, a klub ügyvezető elnöke jelentette be a Digi Sport pénteki Reggeli Start című műsorában. A sportvezető azt is hozzátette, hogy ha ez nem történik meg, minden lehetséges fellebbezési lehetőséggel élni fognak.

 

Tovább »

Példát mutató kiadvány

2011. június 24. 10:57

A Széchenyi István Egyetem számos példaértékű kezdeményezéssel járul hozzá a hazai felsőoktatás fejlődéséhez. Különösen igaz ez a hallgatói szolgáltatásokra, a mentorprogramtól a tudatos karrierépítés támogatásán túl az öregdiák-találkozók megszervezéséig megannyi segítséget nyújtva a jelenlegi és végzett hallgatóknak.

Tovább »

Lázcsillapítás: Új szakmai irányelvek

2011. június 28. 07:55

Új szakmai útmutatót készített a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégium a gyermekkori lázcsillapításról, mely csak 39 Celsius-fok esetén, vagy afölött javasolja a gyerekek lázának kíméletes csillapítását.

Tovább »

Ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést a GYŐR-SZOL a sashegyi tűz ügyében

2011. június 27. 13:17

A vizsgálat jelenlegi szakaszában még nem zárható ki az idegenkezűség- olvasható a GYŐR-SZOL Zrt. közleményében, amit a cég a vasárnap késő este sashegyi hulladéklerakóban keletkezett tűz kapcsán adtak ki.

 

Tovább »

Szünidei étkeztetés 400 győri gyermeknek

2011. június 27. 12:29

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a települési önkormányzatok összefogásával csak Győr-Moson-Sopron megyében közel 10 ezer rászoruló gyermek kaphatja ingyen az ebédet a szünidőben.

Tovább »

Beiktatták az új dunántúli evangélikus püspököt

2011. június 26. 12:30

Beiktatták a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület új püspökét, Szemerei Jánost szombaton a győri Öregtemplomban.

Tovább »

Győr pályázik a 2017-es nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogára

2011. június 24. 13:34

Egyhangúlag támogatták a képviselők a nyári szünet előtti utolsó közgyűlésen, hogy Győr pályázzon a 2017-es nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezésének jogára. A pályázatot a Magyar Olimpiai Bizottsággal közösen nyújtja be a város.

 

Tovább »

Rászoruló családok kaptak tartós élelmiszer csomagot Győrben

2011. június 24. 12:33

Száz rászoruló győri család kapott tartós élelmiszer csomagot a Gyermekétkeztetési Alapítvány. A jótékonysági akcióba a Győri Nemzeti Színház és a Győri Balett művészei is besegítettek, a Baross úton gyűjtöttek hozzájárulásokat a nemes célhoz.

Tovább »

Legendák és misztériumok Szent László királyunk körül

2011. június 24. 11:03

Szent László királyunk korát felidéző fesztiváli kavalkád kezdődik városunkban ma, s tart egészen hétfőig. Egykori uralkodónk élete a XXI. századi ember számára is üzenetet közvetít. Nemcsak egyházi szempontból jelentős, hogy emlékezzünk történelmünk kiemelkedő alakjára, hanem a nemzeti összetartáshoz elengedhetetlen a közös múlt kiugró személyiségeinek felidézése, a hagyományok őrzése.

Tovább »

Balaton, a magyar tenger

2011. június 24. 09:28

A Balaton északi partja mind műemlékekben, múzeumokban, mind természeti értékekben különösen gazdag vidék. A táj a kulturális kincsek mellett szép fekvésű strandokkal is várja a turistákat.

 

Tovább »

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×