Friss

Örökifjú öregfiúk

2011. július 29. 16:42

A Bayern München Allstars négy kiválósága vett részt a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

Tovább »

A gyorplusz.hu heti kulturális kínálója

2011. július 29. 14:53

Győr gazdag kulturális eseményeiből csemegéztünk olvasóinknak.

Tovább »

A reményt jelenti a klezmerzene

2011. július 29. 14:38

A reményt jelenti a klezmerzene

Tavaly ünnepelte 20. születésnapját a nemzetközi hírnevű Budapest Klezmer Band. Muzsikájuk hatalmas varázzsal bír, zsidó hangszeres népzenét játszanak klasszikus zenével és musicallel ötvözve. Ismerősként jönnek Győrbe, hiszen az együttes vezetője, Jávori Ferenc a zeneszerzője a Győri Balett nagysikerű „Purim, avagy a sorsvetés” című produkciónak. Ma este fél kilenctől a víziszínpadon (eső esetén a Richter Teremben) adnak fergeteges koncertet. Jávori Ferenc válaszolt kérdéseinkre

 

Tovább »

Gyurta Dániel aranyérmes 200 m mellen

2011. július 29. 13:47

Gyurta Dániel megvédte címét pénteken 200 m mellúszásban a sanghaji vizes világbajnokságon.

Tovább »

Mérgező zsírszövet az elhízás és a cukorbaj hátterében

2011. július 29. 13:01

Közismert, hogy az elhízás szorosan összefügg a cukorbetegség kialakulásával, de ennek oka, mechanizmusa egyelőre nem ismert. Amerikai kutatók több vizsgálatsorozatban tanulmányozzák a szervezetben lévő zsírsejtek viselkedését, anyagcseréjét és azt, hogy ezek a változások miképpen függnek össze a cukorbetegségben kórossá váló szervek működésével.

Tovább »

Hivatalosan is vége az hasmenésjárványnak Németországban

2011. július 29. 12:23

A hivatalos mérleg szerint a május elején kitört járvány 50 halálos áldozatot követelt az országban.

Tovább »

Határon át üldözték a csónakmotor-tolvajokat

2011. július 29. 11:36

Hajnali öt órakor a hegyeshalmi határon át az M1-es autópályán üldöztek két magyar gépkocsit az osztrák rendőrök, mert a menekülők csónakmotorokat loptak.

 

 

Tovább »

Ma hungarikummal kezdődik Európában a „hivatalos” szüret

2011. július 29. 11:12

A szakadó eső miatt nem tudnak a kombájnok dolgozni a szőlőben, de hogy a magyarok idén is az elsők lehessenek Európában az újborok készítésében, kézzel szedik a gyümölcsöt. A mai szüretnek köszönhetően az idén is elsőként a magyarok ihatnak újbort nem csak Európában, de az egész északi féltekén. – nyilatkozta Varga Bálint, a szüretet vezető borász.

Tovább »

Óriási mágneses hullámok hevítik a Nap koronáját

2011. július 29. 16:35

Óriási mágneses hullámok hevítik a Nap koronáját

Óriási mágneses hullámok hevítik a Nap koronáját - derítette ki egy nemzetközi kutatócsoport; a vizsgálat révén a tudomány közelebb került a napciklus megértéséhez, valamint annak megfejtéséhez, hogy központi csillagunk miként gyakorolja hatását a Földre - olvasható a ScienceDaily (http://www.sciencedaily.com) tudományos hírportálon.

Tovább »

Nyerhetünk is a GYŐR-SZOL kérdőívével

2011. július 29. 14:44

Kérdőív segítségével vizsgálja meg a GYŐR-SZOL Zrt. és a Nyugat-magyarországi Egyetem Kooperációs Kutatási Központ Nonprofit Kft., hogy az érintett 112 település lakosai milyen információkkal rendelkeznek a hulladék keletkezésének, begyűjtésének és hasznosításának korszerű eljárásairól. A válaszokat augusztus 10-ig várják vissza.

Tovább »

Előzetes letartóztatásban egy soproni nő, aki az élettársa életére tört

2011. július 29. 13:51

Előzetes letartóztatásba került pénteken egy 41 éves soproni nő, aki konyhakéssel támadt élettársára italozást és veszekedést követően. Az asszonyt emberölés kísérlete miatt vette őrizetbe a rendőrség - mondta a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Tovább »

Győri iskolabejárók

2011. július 29. 13:34

Győri iskolabejárók

A munkálatok a tervek szerint folynak, ősszel egy felújított iskolában, kellemes körülmények között tanulhatnak a gyerekek az Audi-iskolában – mondta Rozmann Richárd, az Audi személyi ügyekért felelős ügyvezető igazgatója az Audi-iskola épületének bejárásán.

Tovább »

Gézengúz Magazin gyermekeink fejlődésért

2011. július 29. 12:49

Újabb Gézengúz Magazin készült el – „Gondolatok a korai fejlesztésről” címmel. Elsősorban a kisgyermeket nevelő szülők számára nyújt segítséget, de mások is haszonnal forgathatják.

Tovább »

Tiltó táblák kerülnek a Szigethy Attila útra

2011. július 29. 12:13

Tiltó táblák kerülnek ki mától a Szigethy Attila útra: 20 tonna össztömeg feletti tehergépkocsik este 22 és hajnali 5 óra közötti időszakban nem közlekedhetnek a jelzett útszakaszon.

Tovább »

Még nagyobb sebességre kapcsolt az Audi

2011. július 29. 11:31

Még nagyobb sebességre kapcsolt az Audi

Idén az első fél évben minden területen növelte eredményeit az Audi, így például több mint 24 ezer autó készült a gyárban, a motorgyártás pedig közelít a millióhoz – áll a társaság által kiadott közleményben.

 

Tovább »

Fenyegetik a Maliban lévő magyar árvaház munkatársait

2011. július 29. 10:28

A helyi ingatlanmaffia életveszélyesen megfenyegette az Afrikai-Magyar Egyesület Bamakóban dolgozó munkatársait - közölte az egyesület pénteken az MTI-vel.

Tovább »

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×