Brüsszel veszélyezteti az adócsökkentés politikáját

2017. április 23. 17:02

Brüsszel egyre nagyobb szeletet kíván kihasítani magának a magyar adópolitikából, amivel veszélyezteti a magyar gazdaságpolitika eddig elért eredményeit, és a magyar családoknak, valamint gazdasági szereplőknek is adóemeléseket okozhat - mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Tovább »

„Cukiságdömping”: baby boom a gyűrűsfarkú makiknál

2017. április 23. 16:04

Bár a mostani időjárásunkon nem igazán látszik, de tavasz van, s a márciusi napfény melege megtette a hatását a gyűrűsfarkú makik kifutójában is. Nagy boldogságunkra, egyhetes eltéréssel, két ikerpárunk is született.

Tovább »

Megerősödött a tudatos fogyasztói magatartás

2017. április 23. 15:31

Mindenki egyre többet akar tudni arról az élelmiszerről, amelyet megvásárol - fogalmazott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Gödöllőn a Környezetvédelmi és energetikai kihívások a mezőgazdaságban című vasárnapi konferencián.

Tovább »

Megszűnt a torlódás az M1-es autópályán

2017. április 23. 14:58

A megnövekedett személygépjármű-forgalom és az osztrák hatóságok ellenőrzése miatt a vasárnap délutáni órákra csökkent, hétfő reggelre pedig meg is szűnt a torlódás az M1-es autópályán.

Tovább »

Francia elnökválasztás - Viszonylag jelentős részvétel az első fordulóban

2017. április 23. 13:54

Sikerült az elnökjelölteknek mozgósítaniuk a választókat a francia elnökválasztás első fordulójában, a választásra jogosultak 28,54 százaléka adta le vasárnap délig szavazatát a terrorfenyegetettség miatt fokozott biztonsági intézkedések mellett zajló választáson - közölte a belügyminisztérium.

Tovább »

Nehezen megy a bevándorlók munkaerő-piaci elhelyezése

2017. április 23. 13:40

A német iparszövetség elnöke szerint a nyelv és szaktudás hiánya miatt nagyon nehezen halad a bevándorlók munkaerő-piaci integrációja.

Tovább »

Szükségállapotot hirdettek Floridában

2017. április 23. 13:07

Floridában szükségállapotot hirdetettek a hetek óta tartó forróság, valamint a szeles időjárás miatt kialakult erdő- és bozóttüzek miatt. A viharos szél irányt váltott, és a lángok több települést is veszélyeztetnek. Már 2000 családot kellett kitelepíteni. Oklahoma államban pedig több napja megállás nélkül esik az eső. Még a kisebb patakok is megáradtak és kiléptek a medrükből.

Tovább »

Az Oktatási Hivatal hat külföldi intézménnyel kapcsolatos eljárását zárta le

2017. április 23. 11:30

Mióta az Oktatási Hivatal tavaly megkezdte a Magyarországon működési engedéllyel rendelkező külföldi felsőoktatási intézmények működési engedélyének felülvizsgálatát, hat eljárásban született jogerős lezáró döntés, mind a hat esetben visszavonják az engedélyt.

Tovább »

Meghalt Földi Imre

2017. április 23. 10:52

Meghalt Földi Imre, a magyar súlyemelés első olimpiai bajnoka, a Nemzet Sportolója, aki május 8-án lett volna 79 esztendős - tájékoztatta a család az MTI-t vasárnap.

Tovább »

Cigarettacsempészeket fogtak el Ásotthalmon és Röszkén

2017. április 23. 10:33

Csempészek átalakított autóiban találtak több millió forint értékű magyar adójegy nélküli cigarettát a pénzügyőrök Ásotthalmon és Röszkén - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal  vasárnap az MTI-t.

Tovább »

Vidéki turnéra indul Náray Erika és a Budapest Jazz Orchestra

2017. április 23. 09:57

Öt vidéki városban, Mosonmagyaróváron, Hódmezővásárhelyen, Kaposváron és Nagykanizsán ad koncertet Náray Erika és a Budapest Jazz Orchestra áprilisban.

Tovább »

A szaúdi király egyik fiát nevezte ki washingtoni nagykövetnek

2017. április 23. 09:21

Egyik fiát nevezte ki washingtoni nagykövetnek Szalmán bin Abdel-Azíz szaúd-arábiai király, a lépés a javuló szaúdi-amerikai kapcsolatok fémjelzője - írta az SPA szaúdi állami hírügynökség vasárnapra virradóra.

Tovább »

Egyre több gyereknek van esélye intézet helyett családba kerülni

2017. április 23. 08:44

Egyre több gyereknek van esélye intézet helyett családba kerülni - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Tovább »

Fontosnak tartják az energiahatékonyságot a háztartási gépek vásárlói

2017. április 23. 08:13

Az ár után az energiahatékonyság a második legfontosabb szempont a háztartási gépek vásárlói számára a MediaMarkt felmérése alapján.

Tovább »

Drogkartellfőnököket lőttek agyon a mexikói hatóságok

2017. április 23. 08:08

Két mexikói drogkartell vezetőjét is agyonlőtték szombaton a mexikói hatóságok az ország északi részén, két külön összecsapásban Tamaulipas államban.

Tovább »

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×