Belföld

Több országgal is egyeztetés folyik sertéspestis ügyében

ma, 10:44

Ukrajnán kívül több más országgal is egyeztetetés folyt vagy folyik a sertéspestis ügyében - mondta Bognár Lajos országos főállatorvos, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán.  

Megugrott az import aránya az áramfelhasználásban

ma, 08:09

Megugrott az import részaránya a magyarországi villamosenergia-felhasználásban az idei első fél évben, a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. honlapján közzétett adatok szerint elérte a 35,8 százalékot.  

Gyengült a forint

2018. július 17. 19:38

Gyengült a forint a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben kedd este a reggeli szintekhez képest.

Nagyon korán kezdődhet a szüret a tokaji borvidéken

2018. július 17. 16:48

A megszokottnál jóval korábban, már augusztusban megkezdődhet a hagyományos szőlőfajták szüretelése Tokaj-Hegyalján.

Megjelent a levegőben a parlagfű virágpora

2018. július 17. 16:01

Több helyen megjelent a levegőben a parlagfű és az üröm virágpora - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet kedden a Facebook-oldalán. Azt ajánlják, hogy a parlagfűre érzékeny allergiások keressék fel kezelőorvosukat.

Gyorsabb lehet a hibaelhárítás az E.On-nál

2018. július 17. 12:31

Gyorsabb lehet a hibaelhárítás az E.On-nál az új, kisfeszültségű hálózatot felügyelő rendszerrel, ami a teljes szolgáltatási területen 2,5 millió ügyfelet érint - közölte a cég az MTI-vel kedden.

Soha nem volt még ennyi adós

2018. július 17. 09:19

Rekordon a lakossági adósok száma, június végén csaknem 5,03 millióan szerepeltek a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) lakossági alrendszerében, hozzávetőleg 30 ezerrel többen, mint egy éve - olvasható a keddi Világgazdaságban.  

Sokat javult a fiatalok foglalkoztatottsági mutatója

2018. július 17. 08:19

Néhány év alatt sokat javult a fiatal oklevelesek foglalkoztatottsági mutatója Magyarországon - olvasható a Magyar Idők keddi kiadásában.  

Idén kevesebb szabálytalanságot találtak az aquaparkokban

ma, 09:23

Kevesebb szabálytalanságot tártak fel idén az aquaparkok országos ellenőrzésekor a fogyasztóvédelmi hatóság szakemberei, a jogsértések száma a tavalyi évhez képest 17 százalékkal csökkent - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).  

Nagy lehetőség a kamatmentes Diákhitel2

2018. július 17. 20:27

Nagy lehetőség, hogy kamatmentes a Diákhitel2 - hangoztatta a Diákhitel Központ marketing- és kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Negyedével csökkennek a támogatások

2018. július 17. 18:36

Bár még vitatkoznak a végleges számokról, a mostani elképzelések szerint Magyarországnak az előző ciklushoz képest mintegy negyedével kevesebb, 17,9 milliárd euró (mintegy 5,76 ezer milliárd forint) kohéziós támogatást irányoz elő az Európai Bizottság (EB) a 2021-2027-es időszakra vonatkozó uniós költségvetésről szóló javaslatában.

Módosították a választással kapcsolatos törvényeket

2018. július 17. 16:33

A választások lebonyolítása gördülékenyebb, a kampányfinanszírozás szabályozása pedig szigorúbb lesz - értékelte Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a választásokkal kapcsolatos törvények kedden elfogadott módosítását.

Nő a köztartozásmentes adózók száma

2018. július 17. 15:22

Az elmúlt két évben több mint huszonhétezer magánszemély és vállalkozás élt a lehetőséggel, és kérte felvételét a köztartozásmentes adózói adatbázisba - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Indul a roham az albérletekért

2018. július 17. 10:47

Július 25-én, a felvételi ponthatárok kihirdetésével elindul az egyetemisták és főiskolások rohama az albérletekért. A fővárosban egy egyszobás lakás havi bérleti díja átlagosan 96 ezer forint körül indul, míg a vidéki nagyvárosokban átlagosan 73 ezer forint. Budapesten az elmúlt tíz évben több kerületben megduplázódtak az árak - derül ki az Otthon Centrum friss albérleti körképéből.  

A távollét idejével emelkedik az utasbiztosítási hajlandóság

2018. július 17. 08:41

A távollét idejével emelkedik az utasbiztosítási hajlandóság, a legtöbben elsősorban a balesettől és a poggyászlopástól tartanak, az egynapos külföldi kirándulások idejére azonban a legtöbben még mindig nem biztosítják magukat - írja keddi számában a Magyar Hírlap.  

Középpontban az áfonya

2018. július 17. 07:15

Napjainkban az áfonya iránti kereslet folyamatosan növekszik, hiszen a gyümölcs amellett, hogy finom, egészséges is, jól illik az egészségtudatos táplálkozás alapanyagai közé. Jó tudni azonban, hogy hazánkban kevés helyen terem meg. A vásárlók megtévesztésének megakadályozása érdekében a Nébih fokozottan ellenőrzi a hazai boltokban és piacokon eladásra kínált áfonya származását.    
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×