Belföld

Szigorúbb szabályok vonatkoznak az iskolai buszos kirándulásokra

ma, 13:46

Idén januártól szigorodtak az iskolai buszos kirándulásokra vonatkozó szabályok, a változtatás célja, hogy a lehető legbiztonságosabbá tegyék ezeket a programokat - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán, budapesti sajtótájékoztatón.

Országos kompetenciamérést tartanak az iskolákban

ma, 09:19

Az Oktatási Hivatal (OH) szerdán tartja a 6., a 8. és a 10. évfolyamos diákok szövegértési képességét és matematikai eszköztudását vizsgáló országos kompetenciamérést - közölte a hivatal.  

Tovább növekszik a faktoringpiac

ma, 07:00

Jelentősen, 23 százalékkal nőtt a magyarországi faktoringpiac az idei első negyedévben a múlt év azonos időszakához képest - írta a Világgazdaság szerdán.  

Az államfő kinevezte az új kormány államtitkárait

2018. május 22. 18:42

der János köztársasági elnök kedden az Országház épületében kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának államtitkárait, akik egyúttal hivatali esküjüket is letették.

Nem tilos saját dobozba kérni az ebédet vagy a kávét

2018. május 22. 17:35

Ha szeretnél tenni a hulladékcsökkentésért, viheted magaddal az ételtartó dobozodat, vagy a poharadat, a kávézókba, kifőzdékbe.

Elkezdődött a cseresznyeszezon

2018. május 22. 16:34

A meleg tavaszi időjárás miatt már elkezdődött a korai érésű cseresznyefajták, mint például a Münchenbergi, illetve a Májusi korai szedése, idén a gyümölcs termésmennyisége megközelítheti a 20 ezer tonnát - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kedden az MTI-vel.

Éjfélkor jár le a határidő

2018. május 22. 12:13

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV minden budapesti és megyeszékhelyen lévő központi ügyfélszolgálata este 8-ig tart nyitva, és várják azokat, akik a tervezettel, bevallással 1+1 százalékkal kapcsolatban segítséget kérnek. Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal és nem tesz semmit – őstermelőket és áfás magánszemélyeket kivéve –, annak május 22. után automatikusan bevallássá válik a tervezete.

Egyre fehérebb a gazdaság Magyarországon

2018. május 22. 10:15

A gazdaság kifehéredésének fenntartható folyamata zajlik Magyarországon - mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke kedd reggel az M1 aktuális csatornán.  

Nagyobb biztonságban lehetünk az utazásszervezők csődjekor

ma, 13:20

Két részre bomlik az utazásszervezők kötelező vagyoni biztosítéka július 1-jétől, az egyik pillért csak a befizetett előlegek, illetve részvételi díjak visszafizetésére lehet felhasználni, a másikat pedig a külföldön rekedt utasok ellátására és hazaszállítására - közölte Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) kommunikációs vezetője az M1 aktuális csatornán szerdán.

Leporolja a régi traffipaxokat a rendőrség

ma, 08:23

Előveszi a régi, évek óta nem használt traffipaxokat a rendőrség, hogy még több helyen ellenőrizze a járművek sebességét.  

Ceglédberceli baleset - hét román állampolgár vesztette életét

2018. május 22. 21:03

A Digi 24 hírtelevízió közlése szerint hét román állampolgár vesztette életét a Ceglédbercelnél kedden délután történt mikrobuszbalesetben.

Tovább gyengült a forint

2018. május 22. 17:55

A forint gyengült a vezető devizákhoz képest kedden azután, hogy a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,9 százalékos szintjén, és a kamatfolyosó sem módosult.

Meghalt Berkovits György író, szociológus

2018. május 22. 16:39

Életének 78. évében, hosszú betegség után kedd hajnalban meghalt Berkovits György író, szociológus, a Szépírók Társasága alapító tagja, a Budapestért-díj, a József Attila-díj és a 2018-as Artisjus Irodalmi Nagydíj kitüntetettje - közölte a Szépírók Társasága a honlapján.

Tovább nőtt az eltűnt gyerekek száma

2018. május 22. 13:52

Több mint 19 ezer kiskorú eltűnését regisztrálták Magyarországon 2017-ben; ez a szám háromszázzal haladja meg az előző évit - közölte az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódva az Ezer Lámpás Éjszakája Alapítvány kedden az MTI-vel.

Komoly veszélyt jelenthetnek a gyermekkori pluszkilók

2018. május 22. 10:45

Az első ezer nap soha vissza nem térő lehetőséget jelent a szülők számára, hogy megalapozzák gyermekük egészségét: a fogantatástól kétéves korig tartó időszak megfelelő táplálásával olyan felnőttkori népbetegségek előzhetők meg, mint az elhízás, a cukorbetegség vagy a szív- és érrendszeri megbetegedések. De ez az időszak hatással van a szellemi és a nyelvi képességek, valamint az immunrendszer fejlődésére is.  

Több témában is lehet nemzeti konzultáció a közeljövőben

2018. május 22. 09:46

Nemzeti konzultációt tarthatnak a családokról és a demográfiai helyzetről a közeljövőben, de ilyen formában kérhetik ki a választók véleményét európai uniós kérdésekben is az európai parlamenti választás előtt - írta a Magyar Idők.  
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×