Belföld

Felfüggesztettek egy magyar utazási irodát

ma, 19:49

Felfüggesztették a budapesti Real Reisen Utazási Iroda Kft. utazásszervezési jogosultságát - írja az origo.hu

A magyarok idegennyelv-tudásának fejlesztése a kormány célja

ma, 16:39

A magyarok idegennyelv-tudásának fejlesztését célozza meg a kormány - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A kormány elfogadta a Nemzeti Versenyképességi Tanács javaslatait és konkrét intézkedések kidolgozására kérte fel a minisztériumokat a magyar lakosság idegennyelv-tudásának növelésére.

Pénzadománygyűjtés a kárpátaljai rászorulók javára

ma, 16:21

Az Ökumenikus Segélyszervezet két évtizede segíti Kárpátalján a legszegényebbeket élelmiszerrel, tűzifával, gyermekeket és időseket támogató programokkal. A segítségre egyre nagyobb szükség van az elhúzódó háborús helyzet nyomán kialakult gazdasági válság miatt.

Indul a rókaveszettség felszámolása

ma, 15:15

Három évre szóló megállapodást kötött az Agrárminisztérium és az ukrán szaktárca a rókaveszettség-felszámolási program végrehajtásáról.

A kormány megtámadja a szavazást az Európai Unió Bíróságán

ma, 07:05

A kormány az Európai Unió Bíróságán támadja meg az Európai Parlament (EP) Sargentini-jelentésről szóló szavazását, mivel azon a Lisszaboni Szerződéssel ellentétes módon a tartózkodó szavazatok figyelmen kívül hagyásával született kétharmados többség - jelentette be a kabinet döntését Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn.  

Többet vásárolnak kártyával a magyarok

ma, 06:06

Továbbra is dinamikusan nő a bankkártyás vásárlások értéke és száma Magyarországon, ami nagy részben az érintős technológia gyors terjedésének köszönhető.

Magyarország teljesen betiltja a műanyag zacskókat

2018. szeptember 17. 14:48

Magyarországon évente több mint 80 darab műanyag zacskót használunk el fejenként, amelyek jelentős része egy használat után azonnal hulladékká válik.

Átlagon felüli lehet az almatermés

2018. szeptember 17. 14:20

Idén a tízéves átlagnál mintegy 25 százalékkal magasabb, 730 ezer tonna almatermés várható, ennek 25-30 százaléka étkezési, 70-75 százaléka ipari alma.

Lezárják a Déli pályaudvart!

ma, 19:00

Karbantartási munkák miatt októberben két hétre teljesen lezárják a fővárosi Déli pályaudvart!

Az MNB elindítja a fix kamatozású növekedési hitelprogramot

ma, 16:29

A jegybank fix kamatozású növekedési hitelprogramot (nhp fix) indít 2019-ben a kis- és középvállalkozások hitelfelvételi lehetőségének további javítására, főként az alacsony kamatozású, hosszabb lejáratú hitelek elterjedése érdekében - közölte a Magyar Nemzeti Bank a honlapján kedden.

Jön a fix kamatozású növekedési hitelprogram

ma, 15:32

A jegybank fix kamatozású növekedési hitelprogramot (nhp fix) indít 2019-ben a kis- és középvállalkozások hitelfelvételi lehetőségének további javítására – közölte a Magyar Nemzeti Bank a honlapján kedden.

Mesekönyvsorozat készül Magyarország tájairól

ma, 07:53

Az erdei vasutak világán keresztül mutatja be Magyarország természeti szépségeit a Kispöfögők című mesekönyvsorozat, amelynek második kötete a gemenci erdővel ismerteti meg a gyerekeket.  

A nyugat-nílusi láz elleni védekezésre figyelmeztet a Nébih

ma, 06:30

A lovaknál a nyugat-nílusi láz elleni megelőző védekezés fontosságára hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután Magyarországon idén 64 állattartó telepen mutatták ki a fertőzést.  

Két kamion ütközött az M1-esen

2018. szeptember 17. 19:03

A baleset miatt torlódásra kell számítani Biatorbágy térségében, az autópálya fővárosból kifelé vezető szakaszán.

A biztonság hete

2018. szeptember 17. 14:32

Idén már második alkalommal rendezik meg a balesetmegelőzési és biztosítási témahetet, a Biztonság hetét, amely az ország 25 helyszínén, töbek között Győrben is várja a 9-14 éves gyerekeket, hogy változatos, látványos programokon keresztül hívja fel a figyelmüket a biztonságra.

Csökken az üzemanyagok ára

2018. szeptember 17. 13:34

A Mol Nyrt. csökkenti az üzemanyagok literenkénti nagykereskedelmi árát, a 95-ös benzinét 2 forinttal, a gázolajét 3 forinttal mérsékli szerdán.
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×