Belföld

Családi ház udvarába zuhant egy siklóernyő

ma, 19:57

Lezuhant egy motoros siklóernyő Mezőberényben. A pilóta ereszkedés közben veszítette el uralmát a jármű felett, és egy családi ház udvarába csapódott. A férfit a mentők kórházba szállították.

Tűz ütött ki a nagykanizsai hulladéklerakó-telepen

ma, 18:38

Tűz ütött ki szombat délután Nagykanizsán, a bagolai városrészben található hulladéklerakó-telepen, a fekete füst több kilométeres távolságból is látható a város környékén.

Védekezni kell a parlagfű ellen!

ma, 17:25

Már most el kell kezdeni védekezni a parlagfű ellen - figyelmeztet a Parlagfűpollen No Egyesület közleményében.

Csak félgőzzel termel a Paksi Atomerőmű

2019. május 24. 17:21

Már két blokkja is leállt a Paksi Atomerőműnek, nem tervezett karbantartás kezdődött, így az erőmű áramtermelése a szokásos felére csökkent.

Az országban 348 km-en van árvízvédelmi készültség

2019. május 24. 14:03

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság legfrissebb jelentése szerint I. fokú árvízvédelmi készültség 272,86 km-en van érvényben a Duna, a Tisza, a Mosoni-Duna, a Szamos és a Kraszna bizonyos szakaszán.

Pénzmosásban segített egy magyar banki dolgozó

2019. május 24. 10:48

Illegális szerencsejáték ausztriai üzemeltetéséből származó euró százezrek tisztára mosásában vett részt a gyanú szerint egy magyar banki alkalmazott.  

Megkezdődött a Balatoni Bringakör felújítása

2019. május 23. 19:31

Több évnyi előkészület után a Balatonalmádi-Balatonlelle közötti szakasszal kezdődött meg a Balatoni Bringakör közel 17 milliárd forintos felújítása, amely a tervek szerint 2021 tavaszáig tart - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára Siófokon, csütörtökön.

Folyamatosan újulnak meg a MÁV vonatai

2019. május 23. 11:17

A MÁV-START alapvető feladatának tartja, hogy folyamatosan gondoskodjon a személykocsik karbantartásáról, felújításáról, valamint a járműflottája bővítéséről­­ – ezzel kiváltva a régi, alacsonyabb komfortot biztosító járműveket. A jármű-felújítási program 2012-ben indult el, és mára több mint 750 személykocsiban emeltek az utazási komforton. Az utasterek megújításán, szépítésén kívül műszakilag is modernizálták a járműveket.

Örülhetünk a sok napsütésnek

ma, 19:01

Végre visszatért a jó idő: szombaton és vasárnap is sok napsütésre számíthatunk a fátyol- és gomolyfelhők mellett.

Kigyulladt egy gumi- és műanyaggyártó üzem

ma, 18:11

Teljes terjedelmében ég egy 1800 négyzetméteres gumi- és műanyaggyártó üzemcsarnok szombat délután Jászladányban - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyszínen tartózkodó szóvivője az MTI-vel.

Hamarosan itt a társaságiadó-bevallás határideje

ma, 08:32

A vállalkozásoknak május 31-éig kell benyújtaniuk a társaságiadó-bevallást, és gondoskodniuk kell a beszámoló letétbe helyezéséről és közzétételéről - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Hétfőn nyit a Keleti pályaudvar

2019. május 24. 14:30

A hétvégén befejeződik a kéthetes karbantartási munka a Keleti pályaudvaron, május 27-én, hétfőn újraindulhat a menetrend szerinti vonatközlekedés - jelentette be Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója pénteken az eddig elvégzett munkákat bemutató sajtótájékoztatón, Budapesten.

Érdemes böngészni a NAV online árverési oldalát

2019. május 24. 11:23

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) online árverési felületén országosan mintegy kétezer ingóság között lehet válogatni. Az oldalt bárki böngészheti, de a licitáláshoz ügyfélkapus hozzáférés szükséges – hívta fel a figyelmet közleményében a NAV.

Panzió-újranyitási láz indulhat a Dunakanyarban

2019. május 24. 07:13

A Balaton után a Dunakanyar térségére kiírt, 750 millió forintos keretösszegű pályázattal folytatódik a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program keretében indult országos szálláshelyfejlesztés, amelynek révén panzió-újranyitási láz indulhat - írta a Világgazdaság pénteken.  

Életfogytiglanra ítélték a zárkatársukat megölő rabokat

2019. május 23. 11:52

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt a Szombathelyi Törvényszék csütörtökön első fokon, nem jogerősen három férfit, aki módszeresen megkínozta, megalázta, majd megölte zárkatársát 2017-ben a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben.

Az IT-szakemberek szívesen költöznének külföldre

2019. május 23. 08:20

Magyarországon az IT szakemberek 43 százaléka menne külföldre egy jobb munka reményében, jóval többen, mint az egyéb területeken dolgozók, ahol 35 százalékos ez az arány - derül ki a Boston Consulting Group (BCG), egy nemzetközi HR hálózat, a The Network, és a Profession.hu közös kutatásából.  
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×