Szent Márton-év - Találkozó Pannonhalmán

2016. február 13. 19:25

Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát szentmisét mutat be a Pannonhalmi Bencés Főapátságban tartott találkozó alkalmából.

Pósán László: a pedagógusok bére jelentősen nőtt, egy újabb emelés az adófizetőket terhelné

2016. február 13. 15:27

A rendszerváltozás óta soha nem látott béremelésben részesültek a pedagógusok, a demonstrálók újabb bérkövetelése már az adófizetőket terhelné - mondta az országgyűlés kulturális bizottságának fideszes alelnöke szombati sajtótájékoztatóján.

Február 13. - A Rádió világnapja

2016. február 13. 14:08

Az UNESCO 2011. évi közgyűlésének határozata alapján 2012-től ünnepeljük arra emlékezve, hogy 1946-ban az ENSZ ezen a napon határozott saját rádiójának létrehozásáról.

A tíz évnél idősebb használt kocsikat veszik főleg

2016. február 13. 11:36

A másodkézből vásárolt autók 70 százaléka volt tíz évnél idősebb tavaly, a magánimport keretében behozott használt járműveknek pedig a 60 százaléka - ismerteti a minőségi használt autók kereskedelmére szakosodott, országos kereskedelmi hálózattal rendelkező DasWeltAuto.

Megérkezett a pedagógustüntetés a Parlament elé

2016. február 13. 11:26

Megérkeztek a Pedagógusok Sztrájkbizottsága által szervezett budapesti demonstráció résztvevői szombat délelőtt a Parlament elé. A tüntetés résztvevői a Jászai Mari térről indulva az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Szalay utcai oktatási államtitkárságát érintve érkeztek a Kossuth téren felállított színpadhoz, ahol több beszédet mondanak.

Hétfőig lehet választani az egyszerűsített bevallást

2016. február 13. 10:59

Hétfőig - február 15-ig - kérhetik az adóhatóság közreműködését személyi jövedelemadó (szja) bevallásuk elkészítéséhez azok, akik nem éltek (vagy élhettek) a bevallási nyilatkozat választásának lehetőségével, ám szeretnék megspórolni az adóbevallásra fordítandó időt.

Valentin-nap - A virág és a csokoládé a sláger

2016. február 13. 10:17

Nő a forgalom február 14-e, Valentin-nap előtt a hazai üzletekben az MTI által megkérdezett áruházláncok szerint, a csokoládé és a virág a legnépszerűbb termékek, de több fogy az italokból és plüss állatokból is.

Egyeztettek a pedagógusok sztrájkbizottsága és a szaktárca képviselői

2016. február 12. 18:38

Konzultáció zajlott, megállapodás nem született a pedagógusok sztrájkbizottsága és a szaktárca tárgyalásán - mondta a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke a több mint háromórás egyeztetés után tartott sajtótájékoztatón, pénteken Budapesten. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára azt emelte ki: ismét meghívta a feleket a köznevelési kerekasztalra, és nyitottak az egyeztetésre.

Éveken át hamisították a Traubit

2016. február 12. 16:10

Másfél millió, illetve hétszázötvenezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta a Traubisoda üdítőital éveken át tartó hamisítása miatt Salamon Berkowitzot és fiát, Moses Berkowitzot a Veszprémi Törvényszék másodfokú, jogerős ítéletével - írta a Magyar Nemzet pénteki számában.

Túl sok a császármetszéses szülés?

2016. február 12. 14:26

Meglepően nagyot nőtt a császármetszéssel végrehajtott szülések száma a magyar kórházakban. Egyes fővárosi szülészeteken minden második baba művi beavatkozással jön a világra.

Már 300 forint környékén - videóval!

2016. február 12. 13:38

Péntektől újabb 6 forinttal csökkentette a 95-ös benzin árát a Mol.

Illegális bevándorlás - Politikai vitanapot kezdeményez a Fidesz-KDNP

2016. február 12. 12:57

Parlamenti vitanapot kezdeményez a Fidesz-KDNP a migrációról, a kötelező betelepítési kvótáról - közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypártok évadnyitó frakcióülését követő pénteki sajtótájékoztatón, Lillafüreden.

Március első hetében országos sztrájkot hirdethetnek a vasutas szakszervezetek

2016. február 12. 11:59

Amennyiben február 20-ig a vasutas szakszervezetek és a MÁV nem tud megállapodni az idei évi bérfejlesztésről, a szakszervezetek március első hetében országos sztrájkot hirdetnek - jelentette be a VDSZSZ Szolidaritás elnöke a bértárgyalásokban résztvevő másik hat szakszervezeti vezetővel közösen tartott sajtótájékoztatón pénteken, Budapesten.

Érezhető a klímaváltozás hatása

2016. február 12. 10:30

Vízügyi szakemberek már évek óta érzékelik az éghajlatváltozás hatását; a szokásos tavaszi és őszi árvíz mellett a legváratlanabb időpontokban is fel kell készülni hirtelen, jelentős árhullámokra.

Csökkent a benzin ára

2016. február 12. 06:21

Csökkentette bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. pénteken, a gázolaj ára nem változott.  

Fidesz: a szocialista kormány idején iskolákat zártak be, pedagógusokat küldtek el

2016. február 13. 17:11

A szocialista kormány idején több száz iskolát zártak be, több ezer pedagógust tettek az utcára és csökkentették a fizetésüket - reagálta a Fidesz-frakció szombaton Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetőjének korábbi nyilatkozatára.

PSZ: át kell alakítani a jelenlegi oktatási rendszert

2016. február 13. 14:47

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke szerint a kormány háromévnyi tevékenysége miatt tönkrement a magyar oktatás, ezért nem engednek azon követelésükből, hogy a jelenlegi rendszert át kell alakítani.

Palkovics: okafogyottá vált a pedagógustüntetés

2016. február 13. 12:03

Okafogyottá vált a szombati, pedagógusok sztrájkbizottsága által szervezett fővárosi tüntetés, nincs olyan, a szakszervezetek által felvetett kérdés, amelyről a köznevelési kerekasztalon, illetve külön egyeztetésen ne tárgyaltak volna - jelentette ki az oktatási államtitkár szombaton.

Navracsics: a fiatalok a családban válhatnak felelős állampolgárokká

2016. február 13. 11:33

A fiatalok a családban tanulhatják meg azokat a készségeket, amelyek felelős, aktív európai állampolgárokká, valamint a demokrácia iránt elkötelezetté tehetik őket - mondta Navracsics Tibor, az Európai Unió oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosa szombaton Budapesten, a Parlamentben.

Évente tízezer forint megtakarítás a sertéshús áfájának csökkentésével

2016. február 13. 11:20

A sertéshús áfájának csökkentése évente 25 milliárd forint megtakarítást jelent a vásárlóknak, vagyis egy négytagú család évente tízezer forintot takarít meg ezzel - jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton Nagykanizsán.

Kevesebbszer beteg, aki többet sportol

2016. február 13. 10:41

Évente legalább két nappal kevesebbet beteg, így többet dolgozik, aki hetente legalább kétszer sportol - mondta Dobrosi Eszter, az All You Can Move nevű cég munkatársa szombaton az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Rétvári: számos programot és eseménysorozatot az 1956-os forradalom emlékére

2016. február 12. 19:40

Nem csak idén, hanem jövő júniusig számos, különböző célcsoportoknak szóló programot, eseménysorozatot tervez a kormány az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékéve kapcsán, melynek mottója: "A magyar szabadság éve" - jelezte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a parlament honlapján közzétett írásbeli válaszában.

Simicskó: valamennyi alakulatnál készen állnak a további tartalékos-kiképzésekre

2016. február 12. 17:05

Nemcsak a szentendrei Altiszti Akadémia, hanem további alakulatok, a vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség dandár, valamint az Összhaderőnemi Parancsnokság alárendelt katonai szervezetei is készen állnak az idei önkéntes tartalékos alapkiképzésekre - írta a honvédelmi miniszter a parlament honlapján pénteken közzétett írásbeli válaszában.

Részleges üzemszünet lesz vasárnap este a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerben

2016. február 12. 15:16

Részleges üzemszünet miatt a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer szolgáltatásai esetenként nem lesznek elérhetőek vasárnap este.

Szerelem és racionalitás, avagy tudatos vásárlás Valentin napon is

2016. február 12. 13:55

Február második hete van, lassan itt a Valentin nap. A szerelmesek ilyenkor szokás szerint kisebb-nagyobb ajándékkal lepik meg szívük választottját. A gesztus szép, de az érzelmi túlfűtöttségben sem árt teret engedni vásárlási döntésekben a racionalitásnak.

Lezárult az idei rezidensösztöndíj-program

2016. február 12. 13:36

Lezárult az idei rezidensösztöndíj-program, mindenki meg fogja kapni az ösztöndíjat, aki formailag alkalmas pályázatot adott be - közölte az egészségügyért felelős államtitkár pénteken Budapesten újságírókkal.

Elemzők: minden várakozást felülmúlt a GDP növekedése

2016. február 12. 12:01

Minden elemzői várakozást felülmúlt a bruttó hazai termék (GDP) növekedése az MTI-nek nyilatkozó makrogazdasági elemzők szerint.

A vártnál is jobban nőtt a magyar gazdaság

2016. február 12. 10:43

A magyar gazdaság teljesítménye a vártnál is nagyobb mértékben gyorsult a negyedik negyedévben, ezzel megközelítette éves szinten a 3 százalékos növekedést - olvasható a Századvég Gazdaságkutató Zrt. friss elemzésében.

Országszerte folytatódik az ingatlandrágulás

2016. február 12. 07:19

A használt lakások vásárlásához, bővítéséhez biztosított családi otthonteremtési kedvezményének (csok) januárban életbe lépett módosításai hatására minimálisan ugyan, de nőttek az érintett ingatlanok négyzetméterárai - közölte az ingatlan.com.  

Sportjogász képzés indul Debrecenben

2016. február 11. 19:31

Végzett jogászoknak kínál - idén először - sportjogi szakképzést a Debreceni Egyetem (DE) állam és jogtudományi kara.
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×