Volt késés, de már elutalták az egészségügyi dolgozók fizetését

ma, 18:31

Adminisztratív okok miatt nem kapta meg időben juttatását az egészségügyi dolgozók egy része, hétfőn ugyanakkor mindenkinek elutalták a fizetését - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.

Fontos törvénymódosítás az előfizetőknek

ma, 16:29

Jobb helyzetbe kerülnek az előfizetők, mert a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) decembertől megváltoztatott néhány szabályt. A szolgáltatóknak egyenrangú partnerként kell kezelni az előfizetőket.

Már pályázhatnak a civil szervezetek működési támogatásra

ma, 12:40

Már pályázhatnak a civil szervezetek a Nemzeti Együttműködési Alapból működési támogatásra - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.

Megnyílt az Advent Budapesten

2015. november 29. 19:04

Az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával megnyílt az Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásár vasárnap a Városháza parkban. Itt, valamint a Vörösmarty téren és a Szent István téren december 31-ig csaknem kétszáz programmal várják az érdeklődőket.

Elindult a Cipősdoboz-akció

2015. november 29. 17:52

Ötvenezernél is több cipősdoboz-ajándékra számít idén a jótékonysági akciót tizenkét éve életre hívó Baptista Szeretetszolgálat - hangzott el advent első vasárnapján a Deák téren található Cipősdoboz Vár ünnepélyes megnyitásakor, a várban a finn Mikulás, Joulupukki várta a gyerekeket.

A Keleti pályaudvaron fokozatosan helyreáll a vonatforgalom vasárnap délután

2015. november 29. 14:38

A MÁV szakemberei negyed egyre megjavították a biztosítóberendezést, ezért fokozatosan megindulhat a vonatforgalom a Keleti pályaudvaron.

Az Év Szállása

2015. november 29. 14:25

Hajdúszoboszló, Miskolctapolca és Sümeg vitte a prímet.

A Keleti forgalmának újraindulásáig több BKV-járaton elfogadják a vonatjegyeket

2015. november 29. 11:38

A Keleti pályaudvar forgalmának újraindulásáig több BKV járaton is elfogadják a vasúti menetjegyeket, bérleteket - közölte a Mávinform vasárnap délelőtt az MTI-vel.

OKF: az ünnepi időszakban duplájára emelkedik a lakástüzek száma

2015. november 29. 10:24

Az adventi, karácsonyi időszakban megkétszereződik a lakástüzek száma - hívta fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője.

További négy évre Éger István a Magyar Orvosi Kamara elnöke

2015. november 28. 23:03

További négy évre Éger Istvánt választotta elnökévé a Magyar Orvosi Kamara (MOK) szombati tisztújító közgyűlésén.

Ne fizessen senki a „minősítő tanúsítványért”!

2015. november 26. 18:47

Egy adózó bejelentése hívta fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal figyelmét arra, hogy egy ismeretlen cég nevében többen telefonhívást kaptak, amelyben 6900 forint ellenében olyan „tanúsítványt” ígértek nekik, amely „kockázatmentes” adózói minőségüket igazolja.

Kigyulladhat az Indesit szárítógépe - visszahívják a termékeket

2015. november 26. 08:23

Biztonsági hiányosságokra figyelmeztet a cég: a 2004 április és 2015 október között gyártott és forgalomba hozott szárítógépei esetleges biztonsági és minőségi hiányosságai miatt ingyenes otthoni javítási akciót indít.  

Kerékpárral is körbekerülhető a Fertő tó

2015. november 25. 12:51

Teljessé vált a Fertő tavat megkerülő kerékpárút-hálózat magyarországi szakasza, elkészült ugyanis a Sopronhoz tartozó településrész, Balf és Fertőrákos között az új nyomvonal.

Black Friday és Cyber Monday – jobb, ha számolunk velük

2015. november 25. 11:31

Amerikából indult 1966-ban, pár éve pedig nálunk is hódít a „Black Friday” kezdeményezés. A magyarul „Fekete Péntek”-nek is nevezett akció eredetileg a karácsonyi szezon kezdetét jelző nap volt, a fogyasztók vásárlási kedvét meghozó hatalmas kedvezményekkel.

A MasterCard kampányt indít az éhezés ellen

2015. november 25. 11:02

A kártyabirtokosok minden tranzakcióval egy ruandai gyerek iskolai ebédjéhez járulnak hozzá.

Libegő épült Lillafüreden

ma, 16:33

Átadták a Lillafüred és a Miskolchoz tartozó üdülőövezet fölött magasodó Jávorhegy között közlekedő libegőt, a turisztikai-idegenforgalmi beruházás csaknem 685 millió forintba került.

Nagy a lemaradás a bírósági távmeghallgatásban

ma, 12:43

Elrettentőnek nevezte a bírósági távmeghallgatások alacsony magyarországi számát az európai uniós adatokhoz hasonlítva az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke a Távmeghallgatás, valamint tárgyalótermi kép- és hangrögzítés a bíróságokon című hétfői budapesti konferencián.

Országos ellenőrzés-sorozatot indít a NAV

ma, 08:53

Téli ellenőrzés-sorozatot indított a NAV: december 1-től szilveszterig a forgalmas helyeken, piacokon, bevásárlóközpontokban és az ünnepekre szervezett vásárokon a nap bármely időszakában, akár munkaidőn kívül és hétvégén is számítani lehet az adóellenőrökre.  

Megkezdődött az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtése

2015. november 29. 18:00

Az első adventi gyertya meggyújtásával kezdődött el vasárnap délután Budapesten az Ökumenikus Segélyszervezet pénzadománygyűjtése: a 1353-as számon hívásonként, illetve sms-enként 250 forinttal lehet támogatni a szervezet munkáját.

Borús, esős idővel indul a december

2015. november 29. 16:19

A jövő héten kezdetben szeles, borús, és inkább esős idő várható. December első napjaiban a ködös helyeken lehet hűvösebb, másutt akár 13 Celsius-fokig is melegedhet a levegő.

Karácsonyi vásárokba invitál a MÁV-START

2015. november 29. 14:33

A célállomás: Ausztria, Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Németország.

Magyarország a változó világban

2015. november 29. 12:41

Vidéki városok közül elsőként Győrben mutatták be a Magyarország a változó világban című könyvet. A szerző trióból Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, és Lentner Csaba, a közgazdaság-tudomány kandidátusa tartott beszámolót a kötetről a napokban a kamarában.

Ideiglenesen szünetel a vonatforgalom a Keleti pályaudvaron

2015. november 29. 10:25

Műszaki probléma miatt ideiglenesen szünetel a vonatforgalom a Keleti pályaudvaron, késések várhatók - közölte a Mávinform vasárnap reggel az MTI-vel.

Erdő Péter: a Krisztus iránti szeretet szolidaritásra kötelez

2015. november 28. 23:06

Advent a Krisztusra várakozás ideje, amikor "fel kell szítanunk magunkban a hit és a szeretet lángját". Ez a szeretet pedig együttérzésre és szolidaritásra kötelez az üldözött keresztényekkel - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szombat este a budapesti Szent István-bazilikában.

Szállodaszövetség: jobb lesz a karácsony, szilveszterkor teltház lesz a szállodákban

2015. november 28. 13:16

Jobb lesz az idei karácsonyi foglaltság a fővárosi és a vidéki szállodákban is, mint tavaly, szilveszterkor pedig országszerte teltházra számítanak - mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) főtitkára az MTI érdeklődésére pénteken.

Jó tanácsok KGFB váltás előtt

2015. november 26. 18:44

A KGFB díjak éveken át tartó csökkenését követően lassú emelkedés érzékelhető a piacon. Sokan inkább nem is vesződnek a váltással, hiszen egyre nehezebb olcsóbb biztosítást találni. A Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat szakemberei ennek ellenére mindenkinek azt javasolják, legalább járjon utána, és ha teheti, váltson olcsóbbra.  

Áruházakban gyűjt adományt az Élelmiszerbank

2015. november 25. 15:44

Országszerte 300 áruházban gyűjt karácsonyi adományokat péntektől vasárnapig a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

A facebookon is lehet adományokat fogadni

2015. november 25. 11:59

A Facebook egy új szolgáltatást mutatott be, amellyel a nonprofit szervezetek adományokat tudnak fogadni. Az adományokat lehet meghatározott célokra is gyűjteni, de nem címkézett pénzeket is lehet adni.

Magyarországon közepes szintű készültség van érvényben

2015. november 25. 11:09

A múlt pénteken hatályba lépett új terrorkészültségi intézkedéseket tartalmazó jogszabály alapján Magyarországon jelenleg a közepes készültségi szintet jelentő, 3-as fokozat van érvényben. Ez megfelel a korábban használt B fokozatnak.

Fennakadás az ukrán-magyar határon

2015. november 25. 09:06

Informatikai hiba miatt szünetel a beléptetés hat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei határállomáson.
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×