Ennyit költenek a szülők gyereknapi meglepetésre

ma, 18:36

Tíz magyar családból kilencben ünneplik a gyereknapot május utolsó vasárnapján, a szülők átlagosan 2-5 ezer forintot költenek gyereknapi meglepetésre

Térségünkben lesz a legmelegebb

ma, 16:53

Kellemes kiránduló idő lesz a hétvégén, néhol gomolyfelhők zavarhatják a napsütést.

Vonattal utazók figyelmébe!

ma, 12:58

Június elsejéig karbantartást végeznek a Keleti pályaudvaron, valamint a Ferencvárost Kelenfölddel összekötő szakaszon. Emiatt számos Keleti pályaudvart érintő vonat menetrendje, útvonala és végállomása módosul.

Egy városnyi gyereksereg a Kaáli Intézetből

ma, 11:58

A világon egyedülálló orvos-történelmi hír bejelentésével kezdte ünnepi beszédét Kaáli Géza professzor a Kaáli Intézet alapításának 25.-ik évfordulóján.

Június végén érkezhet a magyar dinnye

ma, 08:05

Az idei dinnyetermésben eddig nem keletkezett kár az időjárás miatt, a jövő évtől az ország teljes lefedettségén jégelhárító rendszert telepítenek – mondta Götz Mátyás dinnyetermelő.  

Orbán: tovább növeli a kormány a családi adókedvezmény mértékét

2017. május 25. 19:06

A kormány tovább emeli a családi adókedvezmény mértékét, ennek "középpontjába a kétgyermekes családokat állítják" - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Családok budapesti világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon.

Szokatlan újdonságokat vezetnek be a lottózókban

2017. május 25. 17:09

Játékoskártyával, fesztivál sorsjeggyel és technikai innovációkkal rukkol elő a Szerencsejáték Zrt.

Világnap az eltűnt gyerekért

2017. május 25. 11:19

Világméretű problémáról van szó.

Varga: hét év alatt 1550 milliárd forintnyi adó- és járulékkedvezmény maradt a családoknál

2017. május 25. 08:15

Hét év alatt, vagyis 2011 és 2017 között több mint 1550 milliárd forintnyi pluszpénzt jelentenek az adó- és járulékkedvezmények a magyar családoknak - mondta a Magyar Időknek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.  

Milliárdokból hűsítjük magunkat

2017. május 25. 06:19

Kulcsszerepet tölt be az élelmiszer-kiskereskedelemben érintett áruházláncok forgalmában a szomjoltó italok értékesítése - írta a Világgazdaság csütörtökön a Nielsen piackutató adatai alapján.  

Jövőre 79 milliárd forint jut gyermekétkeztetésre

2017. május 24. 14:01

  A jövő évi költségvetésben minden eddiginél többet, 79 milliárd forintot fordítanak gyermekétkeztetésre, ez háromszor akkora összeg, mint 2010-ben - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. Novák Katalin elmondta: jelenleg majdnem félmillió gyerek étkezik ingyen a bölcsődében naponta négyszer, az óvodában és az iskolában naponta háromszor, továbbá sokan kedvezményesen kapják az ételt. 2010-hez képest megötszöröződött az ingyen étkező bölcsődések száma, az óvodások esetében 2010-ben tízből három gyermek, 2018-ban már nyolc kapja ingyen a reggelit, az ebédet és az uzsonnát - ismertette az adatokat az államtitkár. Kiemelte: a 2018-as költségvetés a családok és a munkából élők költségvetése, több mint 1900 milliárd forintot fordítanak a családok támogatására, ez kétszer akkora összeg, mint 2010-ben - közölte az államtitkár, hozzátéve, arra kérik az ellenzéki pártokat, mutassák meg, hogy nekik is fontos a családok támogatása, és szavazzák meg a költségvetést. Novák Katalin szólt arról is: fontos az ételek és az étkezés minősége is, ezért módosították a közétkeztetési rendeletet és ezért hirdették meg a Menő menzák az iskolában című pályázatot, amelynek célja, hogy még egészségesebbé és szerethetőbbé tegyék a menzákat. A jövő évi költségvetésben minden eddiginél többet, 79 milliárd forintot fordítanak gyermekétkeztetésre, ez háromszor akkora összeg, mint 2010-ben - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Ősszel indul élesben a Segítő kezek program

2017. május 24. 11:39

  A kétéves kísérleti időszak lezárulta után, idén ősszel indul el a Segítő kezek infokommunikációs program. A kétéves kísérleti időszak lezárulta után, idén ősszel indul el a Segítő kezek infokommunikációs program.  

Visszaesett a Híd programban tanuló diákok száma

2017. május 24. 07:01

Nagymértékben visszaesett a Híd programokban résztvevő tanulók száma: míg tavalyelőtt még közel 3100-an tanultak a felzárkóztató programban, addig a 2016/17-es tanévben már alig több mint 2370-en - írta a Magyar Nemzet szerdán a Központi Statisztikai Hivatal oktatási adatokat elemző kiadványa alapján.  

Vihar söpört végig Budapesten

2017. május 23. 18:32

A kedden Budapestre is lecsapó vihar, a lezúduló nagy mennyiségű csapadék a város számos pontján okoz gondokat - közölte a katasztrófavédelem a honlapján.Több BKK-járat sem közlekedik a heves esőzés miatt, Óbudán a Béke téren térdig áll a víz.

Már több mint 1,2 millió gyerek sportol naponta

2017. május 23. 14:45

  Szabó Tünde szerint a mindennapos testnevelés bevezetésének eredményeként ma már több mint 1,2 millió gyerek mozog naponta rendszeresen legalább 45 percet. Szabó Tünde államtitkár szerint a mindennapos testnevelés bevezetésének eredményeként ma már több mint 1,2 millió gyerek mozog naponta rendszeresen legalább 45 percet.  

A 2018-as költségvetés a munkából élőkről, a családokról és a biztonságról szól

ma, 18:06

„A jövő évi költségvetés minden magyar ember számára megteremti a lehetőségét annak, hogy ismét léphessen egyet előre a saját életében. A 2018-as költségvetés a munkából élőkről, a családokról, a biztonságról szól” – mondta el hetilapunknak Kara Ákos és Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő, miután lezajlott a parlamenti vita és rövidesen szavaznak a képviselők.

Hétkilónyi kábítószert találtak a rendőrök egy fővárosi dílernél

ma, 13:33

Mintegy hét kilogrammnyi kábítószert foglaltak le a rendőrök egy dílertől Rákoskeresztúron - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

Ne vegyen hamis játékot!

ma, 12:18

A hamisított játékok miatt a Magyarországot érő kár évente átlagosan 3,3 milliárd forintra tehető - derül ki a Szellemi Tulajdon Európai Hivatalának (EUIPO) jelentéséből, amelyet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye ismertet.

Hétvégi közlekedési prognózis

ma, 10:33

A hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak az útnak indulók.

Megfeleződtek a rezsitartozások négy év alatt

ma, 07:13

Nagyjából a felére csökkent a számlatartozások összege a rezsicsökkentési intézkedéseknek köszönhetően 2012 vége és 2016 vége között Magyarországon, 4 év alatt 40 százalékkal mérséklődött a késve fizetők és 30 százalékkal a kikapcsolt fogyasztók száma - írta a Magyar Idők pénteken.  

Paksi bővítés - Megtagadta Hadházy Ákos népszavazási kérdéseinek hitelesítését az NVB

2017. május 25. 18:02

Megtagadta a Hadházy Ákos (LMP) országgyűlési képviselő által benyújtott, a paksi atomerőmű-bővítéssel kapcsolatos iratok és költségvetési számítások titkosításának feloldásáról szóló népszavazási kérdések hitelesítését a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) csütörtöki ülésén.

Milyen pózban tanuljunk?

2017. május 25. 15:51

Nagyban folyik az érettségi a középiskolákban, míg a felsőoktatásban is elkezdődött a vizsgaidőszak.

A Kincsem lett a legjövedelmezőbb magyar film

2017. május 25. 11:09

A Kincsem lett a legjövedelmezőbb magyar film, az alkotás bevétele már meghaladta a félmilliárd forintot.

Alig csökkent a szociális várólistán szereplők száma

2017. május 25. 07:03

A tavaly szeptember 1-jén a szociális várólistán szereplő 27 824 rászoruló közül idén áprilisig mindössze 7968, vagyis nyolc hónap alatt az összes érintett alig több mint negyede jutott el odáig, hogy a szociális ellátórendszertől segítséget kapjon - írta a Magyar Nemzet a központi nyilvántartás adatai alapján.  

1,9 milliárd jut fiatalok droghasználatának megelőzésére

2017. május 24. 14:31

Csaknem kétmilliárd forint jut a legveszélyeztetettebb, gyermekotthonban élő fiatalok droghasználatának megelőzésére, visszaszorítására az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) Legyen más a szenvedélyed!

Most nem fogsz tudni narancssárga petúniát vásárolni

2017. május 24. 12:20

  Génmódosítás miatt forgalomba hozatali tilalmat rendelt el a narancssárga virágú petúniákra a NÉBIH. Génmódosítás miatt forgalomba hozatali tilalmat rendelt el a narancssárga virágú petúniákra a NÉBIH.  

Özönlik az áru Magyarországra a selyemúton

2017. május 24. 07:43

Több mint 10 százalékkal nőtt az utóbbi időben az unión kívülről Magyarországra érkező áruk értéke. Az emelkedés két ok miatt is kedvező: egyrészt az uniós vám 20 százaléka az ügyintéző tagállamnál marad, másfelől az itt vámkezelt termékek nem kerülhetnek később a magyarországi feketepiacra - mondta a Magyar Időknek Molnár Tamás, a nemzetgazdasági tárca helyettes államtitkára.  

Még mindig sok taxis pörgeti az órát

2017. május 24. 05:59

Még nincs itt a turisztikai főszezon, de a taxisok körében elkövetett jogsértések száma már az első negyedévben 654-re rúgott - írta a Világgazdaság a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. tájékoztatása alapján szerdán.  

Szerdán országos kompetenciamérés lesz

2017. május 23. 14:54

  Országos kompetenciamérést tartanak az iskolákban szerdán a 6., a 8. és a 10. évfolyamokon - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.Országos kompetenciamérést tartanak az iskolákban szerdán a 6., a 8. és a 10. évfolyamokon - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel. Országos kompetenciamérést tartanak az iskolákban szerdán a 6., a 8. és a 10. évfolyamokon – közölte az Oktatási Hivatal.

Jól vizsgázott az elektronikus szja bevallás

2017. május 23. 12:57

Tállai András: 430 ezren módosítás nélkül elfogadták az adóbevallásukat.
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×