Tízmillió felett a wifi csatlakozások száma a vonatokon

ma, 10:58

Két év alatt több mint tízmilliószor csatlakoztak az utasok a vonatokon kiépített ingyenes fedélzeti wifi interneteléréshez. A díjmentes szolgáltatás egyre népszerűbb, már 770 kocsiban működik, elővárosi és egyes távolsági, valamint InterCity járatokon.

Még egy hétig kérhető a munkáltatótól az adómegállapítás

ma, 09:01

Legkésőbb február 2-ig nyilatkozhatnak a munkavállalók arról, kérik-e munkáltatójukat a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésére, azaz a munkáltatói adómegállapításra. Ezt a lehetőséget azok használhatják ki, akik kizárólag egy munkahelyről kaptak az elmúlt évben adóköteles jövedelmet.  

Mi lesz a Baumax dolgozóival?

2015. január 26. 15:04

Később dönt a Baumax dolgozóinak esetleges foglalkoztatásáról az MMXH Kft, a Magyarországról kivonuló Baumax áruházait átvevő magyarországi Möbelix és Mömax áruházak tulajdonosa, az ausztriai XXXLutz leányvállalata.

Mérséklődött a népességfogyás

2015. január 26. 09:18

A halálozások száma csökkent, a születéseké emelkedett, ennek következtében a természetes fogyás üteme 3,8 ezrelékről 3,4 ezrelékre mérséklődött a 2014. január és november közötti időszakban, az egy évvel korábbival összevetve - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).  

korlátozások az 1-es és a 81-es számú főúton

2015. január 25. 20:40

A havazás, az erős szél és a hóátfúvások miatt az 1-es és a 81-es számú főút magyarországi szakaszán nem közlekedhetnek a 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti gépjárművek. Az intézkedés mindkét irányba érvényes - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap este a honlapján.

A jövő héten támadnak a mínuszok

2015. január 25. 17:38

A jövő héten folytatódik a télies időjárás. Esőre, hózáporra, havazásra és lehűlésre is készülni kell. Több helyen az éjszakai órákban mínusz 10 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet.

FRISS közlekedési információk

2015. január 25. 13:07

Ruskáné Takács Anita, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó hadnagya két balesetről informálta portálunkat.  

Meghalt egy autóvezető az M5-ös autópályán

2015. január 25. 10:14

Lesodródott és fának ütközött egy személyautó az M5-ös autópálya 31-es kilométerénél, az ócsai lehajtó közelében vasárnap reggel, a sofőr meghalt – tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

A vasútvonalakon egyelőre nem okoz gondot az időjárás

2015. január 25. 10:13

A vonatközlekedésben még nem okoz gondot a havas eső, a havazás, de néhány dunántúli vasútvonalon a hó miatt elsőfokú készültséget rendeltek el - közölte a Mávinform vasárnap délelőtt az MTI-vel.

Kamion zárja el az 1-es utat Komárom után

2015. január 25. 09:38

Keresztbe fordult egy kamion az 1-es főút 93-as kilométerénél, Komárom és Ács között, a jármű a teljes útpályát elzárja - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap reggel az MTI-vel.

Több megyében havazásra, hófúvásra figyelmeztetnek

2015. január 24. 18:49

Több megyében havazásra, hófúvásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. A hófúvás veszélye miatt Veszprém megyére vasárnapra narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Hétfőn csak ügyeletet tartanak a vám- és pénzügyőrök

2015. január 24. 10:02

Hétfőn, a nemzetközi vámnapon csak ügyeleti szolgálatot látnak el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) regionális és megyei vám- és pénzügyőri szervei, valamint regionális bűnügyi igazgatóságai - közölte Suller György Attila szóvivő szombaton az MTI-vel.

Magyarország első egyetemi közösségi fotóarchívuma készül

2015. január 24. 08:22

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) a Fortepan archív fotógyűjteménnyel együttműködve közösségi fotóarchívumot készít, amelyhez 1900 és 1990 közötti fényképeket várnak - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Baumax - elkelt!

2015. január 23. 16:23

Az MMXH Kft., a magyarországi Möbelix és Mömax áruházak üzemeltetője, az ausztriai Lutz cég leányvállalata vásárolja meg a Baumax Magyarország Zrt. 12 áruházát és további 6 másik telephelyét.

NAV: érkeznek az adóbevallási csomagok

2015. január 23. 09:28

Legkésőbb a jövő hét közepén mindenki megkapja a személyi jövedelemadó-bevalláshoz szükséges csomagot - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Az euróhoz képest gyengült a forint

ma, 10:37

A forint az euróval szemben gyengült, a többi devizával szemben pedig erősödött kedden délelőtt a bankközi devizakereskedelemben.

Frissítve! Újra működik a Facebook és az Instagram

ma, 08:36

Ma reggel hírügynökségi jelentések a világ több tájáról a Facebook és az Instagram közösségi szolgáltatások leállásáról számoltak be. Magyarországon sem volt érhető hosszú percekig a szolgáltatás.

Frissítve! Késnek a fővárosba tartó vonatok

2015. január 26. 11:54

Hétfőn is késve érkeznek a vonatok a fővárosba, többek között a Győrből indulók is. A Győrből, Szombathelyről és Sopronból érkező vonatok, amelyeket a Keleti pályaudvarnál lévő hídfelújítás miatt ideiglenesen a Déli pályaudvarra irányítottak át, most ismét a Keleti pályaudvarra érkeznek, és onnan indulnak, kivéve a 9200 számú vonatot, amely a Déliből indul- tájékoztatott a Mávinform.

A főutak jól járhatók

2015. január 26. 08:04

Több dunántúli megyében a mellékutakon még téliesebbek az útviszonyok, de az autópályák és a főutak többsége jól járható - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.  

Weöres Sándor verse utazhat Pulival a Holdra

2015. január 25. 17:55

"Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." Weöres Sándor Szembe-fordított tükrök című versének részlete nyerte azt a szavazást, amelynek győztese a Puli űrszondával utazhat a Holdra.

A kkv-szektornak kedvezhet a gyenge forintárfolyam

2015. január 25. 16:53

Jelen feltételek mellett nem várható a forint jelentős gyengülése – ezt mondta lapunknak dr. Tatay Tibor, a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara Gazdasági Elemzések Tanszékének egyetemi docense, amikor múlt heti számunkban a benzinárak zuhanórepülés-szerű csökkenéséről beszélgettünk.

Baleset miatt lezárták az utat Komló és Mánfa között

2015. január 25. 10:15

Két személyautó ütközött vasárnap reggel Komló és Mánfa között, a balesetben hárman megsérültek, az utat teljes szélességében lezárták - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

Nincs fennakadás a fővárosi közösségi közlekedésben

2015. január 25. 10:14

Nincs fennakadás a havazás miatt a fővárosi közösségi közlekedésben, az utakat folyamatosan síkosságmentesítik - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) vasárnap délelőtt az MTI-vel.

Pápán és környékén több út járhatatlan

2015. január 25. 09:39

Pápán és környékén a viharos erejű szél hótorlaszokat emelt, több alsóbbrendű út járhatatlanná vált, de elzárt település nincs – tájékoztatta a Veszprém megyei katasztrófavédelem hivatalvezetője vasárnap reggel az MTI-t. A megyében további havazás várható.

FIGYELEM A megyében is hótorlaszokat építhet a szél

2015. január 25. 09:01

A Dunántúlon több helyen nehezíti a közlekedést a havazás és a hófúvás, vasárnap hajnalban egy mellékutat le kellett zárni Veszprém megyében, de elzárt település nincs. A hófúvás veszélye miatt már három megyében narancssárga, vagyis másodfokú riasztások vannak érvényben.

Miniszterelnökség: növekedésben a civil szektor

2015. január 24. 11:07

A civil szektor bevételei és foglalkoztatottsági adatai is növekedést mutattak 2012-ről 2013-ra - közölte a Miniszterelnökség szombaton az MTI-vel.

Orbán Viktor képviseli Magyarországot a szaúdi király rijádi gyászszertartásán

2015. január 24. 08:22

Szaúd-Arábiába utazott szombat reggel Orbán Viktor miniszterelnök, hogy lerója kegyeletét az elhunyt uralkodó emléke előtt - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

Erősödött a forint

2015. január 23. 17:00

Erősödött pénteken a forint, a hetet három százalék nyereséggel fejezte be.

Több helyen is havazásra figyelmeztetnek

2015. január 23. 14:15

Több helyen viharos széllel, csapadékkal hidegfront éri el az országot. Több megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szombatra a havazás, illetve hófúvás veszélye miatt. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) szombattól a legmagasabb készültségi fokozatban dolgozik.

A gázolaj ára nem változott

2015. január 23. 07:52

Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolajé nem változott.
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×