Diákok tüntettek a jobb oktatásért Budapesten

2018. január 19. 20:18

Diákok tüntettek a jobb oktatásért a budapesti Alkotmány utcában pénteken. A szónokok igazságosabb, demokratikusabb, diákközpontú és modern, a tanulókat nem túlterhelő oktatási rendszert követeltek.

Ma van a magyarországi németek elhurcolásának emléknapja

2018. január 19. 16:20

A magyarországi németek példát mutattak: felálltak, újra munkába kezdtek és megmutatták erejüket - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikaiért felelős államtitkára Bólyban, a magyarországi németek elhurcolásának emléknapján, pénteken.

A környező országokhoz képest alacsony a külföldön dolgozó magyarok száma

2018. január 19. 08:38

Háromszázezerre tehető azon magyarok száma, akik külföldön dolgoznak, közülük nagyjából 72 ezren a határ menti területeken élnek, és főként Ausztriában vállalnak munkát. Szalai Piroska, a Nemzetgazdasági Minisztérium tanácsadója a Magyar Időknek azt mondta: arányaiban a környező országokhoz képest alacsony a külföldön dolgozó magyarok száma.  

Terítékre kerülhet a vendéglátás áfamixe

2018. január 19. 06:57

Még ebben a parlamenti ciklusban van esély a vendéglátást terhelő áfamix egyszerűsítésére, az éttermekben elvitelre készülő ételek forgalmi adója például 22 százalékponttal csökkenhetne - írta a Világgazdaság pénteken az ágazati érdekképviseleti szövetség elnökétől kapott információk alapján.  

A hétvégén is többfelé havazhat

2018. január 18. 14:54

A hétvégén is többször várható csapadék: esőre, ónos esőre, havazásra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

A vállalkozások K+F tevékenységét támogatnák

2018. január 18. 11:26

A mikro- és kisvállalkozások innovációs tevékenységét a kormány 10 milliárd forinttal ösztönzi, a kis- és közepes vállalkozások pedig 20 milliárd forintos keretösszegre pályázhatnak az NKFI Alapból - mondta Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Évente húszezer magyar vesz részt klinikai gyógyszervizsgálatban

2018. január 18. 10:44

Magyarországon évente húszezer ember vesz részt klinikai gyógyszervizsgálatban, ezzel, az egy főre vetített vizsgálatokat tekintve, Európa élvonalához tartozik - mondta a klinikai kutatásokra szakosodott Synexus Magyarország Kft. pácienskapcsolati menedzsere.  

Kevés bírságot szabnak ki dohányzásért

2018. január 18. 08:10

Lehetetlennek tűnik annak a törvénynek a betartatása, amely hat éve tiltja a dohányzást a tömegközlekedési eszközök megállóiban; Budapesten a tisztiorvosi szolgálat, majd 2017 áprilisától a szervezet feladatait részben ellátó Fővárosi Kormányhivatal ellenőrei öt év alatt csupán ötszáz alkalommal bírságoltak dohányzás miatt - írta a Magyar Idők csütörtökön.  

18 milliárd forint támogatást kapnak az önkormányzatok

2018. január 17. 16:05

Csaknem 18 milliárd forint támogatást kap több mint 1200 önkormányzat belterületi utak, járdák, hidak felújítására - közölte a nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

A januári számlákban már megjelenik az áfacsökkentés

2018. január 17. 12:17

Januártól 18 százalékról 5 százalékra mérséklődött az internet-szolgáltatás áfája, a csökkentés az internetszolgáltatók januári számláiban jelenik meg, az áfa módosításával arányosan az előfizetési díjak is csökkentek - közölték a szolgáltatók az MTI érdeklődésére.

Budapest is esélyes a legjobb európai úti cél címre

2018. január 19. 19:56

Február 8-ig lehet szavazni a legjobb európai úti célokra a European Best Destinations versenyén, amelyre a szervezet Budapestet is jelölte.

Megszűnt a műszaki biztonsági felülvizsgálat a gázszolgáltatásnál

2018. január 19. 12:20

A kormány 2018 január elsejétől megszüntette a földgázszolgáltatás területén a műszaki biztonsági felülvizsgálatot a könnyű közmű programban, helyette az elosztó társaság a tényleges veszélyt jelentő gázszivárgást fogja ingyen vizsgálni – mondta Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára a pénteki sajtótájékoztatón, Budapesten.

Több százzal csökkent a háziorvosok száma

2018. január 19. 08:00

Több mint kétezerrel nőtt az egy háziorvosra jutó éves betegforgalom az elmúlt 16 évben, miközben az alapellátó orvosok száma folyamatosan csökken - írta a Magyar Nemzet pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján.  

Csökken a csok-ügyintézéssel kapcsolatos bürokrácia

2018. január 18. 18:26

A kormány megkönnyíti a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) kapcsolatos ügyintézést - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét

2018. január 18. 13:40

A program országos megnyitó istentiszteletét a bu­da­pes­ti Szent István-bazilikában tartják - közölte a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) az MTI-vel.

Frissítve! Hatalmas a dugó az M1-esen

2018. január 18. 10:56

A Budapest felé vezető oldalon baleset miatt csak a belső sáv járható, több kilóméteres a torlódás, a torlódás végén pedig újabb baleset nehezíti a közlekedést.

Népszerű a magyar sör

2018. január 18. 10:11

Egyre népszerűbb a fogyasztók körében a magyar sör, abból is főként a csapolt, az Ale típusú sörök közül pedig messze a legnépszerűbbek az India Pale Ale (IPA) sörök.  

Küszöbön az influenzajárvány

2018. január 17. 17:04

Az év első két hetében 12 700-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, és 17-féle influenzavírust sikerült azonosítani. Úgy tűnik, elkezdődik a szezon, a járvány küszöbén áll az ország - figyelmeztetett Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára.

Júliustól indul az online számlázás

2018. január 17. 14:01

Idén július elsejétől élesben indul a gazdaságfehérítés újabb eszköze, az online számlázás, a kormány több mint egy éves felkészülési időt biztosít az átállásra, amelyhez az adóhivatal minden segítséget megad - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Kisrepülővel jutottak át bevándorlók a magyar határon - FOTÓK

2018. január 17. 11:40

Rendőrök helyszíneltek egy ukrán lajstromjelű AN-2 típusú repülőgép mellett Kállósemjén határában január 17-én.
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×