Vihar - Több járásra kiadták a másodfokú riasztást

2014. július 30. 15:45

Zala és Somogy megye több járására kiadták a másodfokú riasztást a heves zivatarok és a felhőszakadás miatt. Ezeken a területen a következő órákban kialakulhatnak olyan heves zivatarok, amelyeket 90 kilométer/órásnál erősebb széllökések, nagyobb méretű jég és rövid idő alatt 50 milliméternél is több csapadék kísérhet.

A NAV az adóelkerülési célú utalványokról

2014. július 29. 15:48

Az utóbbi idők tapasztalatai szerint vannak olyan munkaadók, akik adóelkerülési szándékkal, olyan készpénzutalványokat bocsátanak ki, adnak a munkavállalóiknak, amelyeket ez utóbbiak közvetlenül készpénzre válthatnak - közölte az MTI érdeklődésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden.

A héten zivatarok várhatók, de marad a meleg, augusztus első napjaiban 35 fok is lehet

2014. július 28. 14:21

A héten többször, többfelé várható zápor, zivatar. Több helyen is megélénkül, olykor megerősödik a szél, a zivatarok környezetében viharos széllökések is lesznek. Marad a nyárias meleg idő, a hétvégén már 35 fok is lehet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Patak sodort el egy autót a Bakonyban

2014. július 28. 11:52

Elsodort egy autót egy patak vasárnap este a Bakonyban, Olaszfalu és Felsőpere között, a sofőrt a jármű tetejéről mentették ki a tűzoltók - közölte a katasztrófavédelem megyei szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Öt farkast azonosítottak a Gömör-Tornai-karszton és a Zemplénben

2014. július 27. 12:19

Befejeződött a nagytestű ragadozók vizsgálatát célzó fejlesztés a Gömör-Tornai-karszton és a Zemplénben, a természetvédelmi kutatás során öt farkas egyedet azonosítottak- tájékoztatta az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság vasárnap az MTI-t.

Önkormányzat 2014 - Három hét múlva postázzák az értesítőket

2014. július 26. 11:44

Három hét múlva kezdik kézbesíteni az érintett több mint nyolcmillió választópolgárnak az októberi önkormányzati választásról szóló értesítőt.

Újraindult a forgalom a Sopron-Bécs vasútvonalon

2014. július 25. 12:08

Újraindult a forgalom a Sopron-Bécs vasútvonalon, ahol halálos gázolás miatt péntek délelőtt egy ideig szünetelt a vonatközlekedés - közölte a GYSEV szóvivője az MTI-vel.

KEKKH: zavartalanul működik az elektronikus anyakönyvi nyilvántartás

2014. július 24. 10:53

Telefonos támogatóközpont segítségével és kisebb programhibák folyamatos javítása mellett zavartalanul működik a július 1-jén bevezetett elektronikus anyakönyvi nyilvántartási rendszer – számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján a Közigazgatási Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) elnöke.

Győrben tanácskoztak a szakszervezetek

2014. július 23. 11:21

A két napos találkozó alapját a multinacionális vállalatoknál megkötött egyezmények adták.

Ősszel indulhat az egységes segélyhívó rendszer

2014. július 22. 08:01

Jelenleg tesztüzemben működik, ősztől pedig várhatóan élesítik az egységes segélyhívó rendszert (ESR-112), az Országos Rendőr-főkapitányság emellett összeállít és közread egy adatbázist, amelyből mindenki lekérheti a lakókörnyezetében szolgálatot teljesítő körzeti megbízott adatait - olvasható a Magyar Nemzet keddi számában.

A pályázatírói piac tisztulása érdekében tanúsító rendszert működtet a szakmai szövetség

2014. július 20. 11:42

A Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége (PÁTOSZ) kidolgozta és már működteti a szakma önszabályozásaként a "Megbízható tanácsadó" tanúsító rendszert - közölte Maróczi Imre, a szövetség elnöke az MTI-vel.

Patakba borult egy autó Zalában, az egyik utas megfulladt

2014. július 20. 08:39

Patakba borult egy autó vasárnapra virradó éjszaka a 75-ös főúton, a jármű egyik utasa vízbe fulladt, a másik beszorult, az esetet csak reggel fedezték fel - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

Több pályaudvaron is vizet osztanak az utasoknak

2014. július 19. 11:45

A hőségriasztás ideje alatt a budapesti fejpályaudvarokon és tizennégy nagyobb vidéki állomáson ingyen ásványvizet ad utasai számára a MÁV-START - közölte az MTI-vel szombaton a Mávinform.

Nyár végéig 44 sorompót újít fel a MÁV

2014. július 18. 17:10

A vasúti átjárókban történő balesetek visszaszorítására 44 sorompót korszerűsít a MÁV, és baleset-megelőzési kampányt is szervez a rendőrséggel közösen - tájékoztatta MÁV Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-t.

Calici vírus okozta a megbetegedéseket a balatonszárszói táborban

2014. július 18. 14:02

Calici vírus miatt történt a héten a balatonszárszói gyermektáborban tömeges gyomor-bélrendszeri megbetegedés - állapította meg a Somogy Megyei Kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve.

Önkormányzat 2014 - Ma délutánig fogadja a hirdetési árjegyzékeket az ÁSZ

2014. július 30. 07:25

Ma 16 óráig juttathatják el hirdetési árjegyzéküket az Állami Számvevőszékhez (ÁSZ) azok a sajtóorgánumok, amelyek az őszi önkormányzati választáshoz kapcsolódó politikai hirdetéseket kívánnak közzétenni.

Kevesebbet utaznak belföldön a magyarok, de többet költenek

2014. július 29. 07:43

Többet költöttek a magyarok belföldi utazásaik során 2013-ban, mint egy évvel korábban, annak ellenére, hogy jelentősen csökkent az utazások száma és az eltöltött idő is - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal Jelentés a turizmus 2013. évi teljesítményéről című kiadványából.

Gombaölő növényvédő szert vont ki a forgalomból a Nébih

2014. július 28. 12:20

Magyarországon nem engedélyezett rovarölő hatóanyagot tartalmazó gombaölő növényvédő szer forgalmazását tiltotta meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A meteorológusokhoz is becsapott a villám

2014. július 27. 14:55

A fővárost érintő zivatarokat kísérő villámcsapás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) veszélyjelzési információi átmenetileg nem frissülnek - közölte a szolgálat vasárnap délután az MTI-vel.

Növekszik a tiltott határátlépők száma

2014. július 27. 07:26

Növekszik az ország határain illegálisan belépő migránsok száma; főként a balkáni útvonalon, embercsempész-hálózatok közvetítésével érkeznek és többségük tranzitországnak tekinti Magyarországot, inkább a gazdagabb európai országokba akar eljutni - mondta el Szép Árpád, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal megbízott menekültügyi igazgatója az MTI-nek.

Önkormányzat 2014 - Elindult az NVI új internetes oldala

2014. július 25. 14:40

Elindult a Nemzeti Választási Iroda új, az önkormányzati választás információival feltöltött internetes oldala pénteken.

Jogszabályváltozások - Akadálymentes villany- és gázszámlát kérhetnek a fogyatékosok augusztustól

2014. július 24. 12:36

Augusztustól a fogyatékos fogyasztó írásbeli kérelmére, úgynevezett akadálymentes számlát kaphat a villany- és gázfogyasztásáról, majd jövő augusztustól a víz-, a távhő- és a szemétszállítási számla is lehet ilyen jellegű.

Önkormányzat 2014 - Október 12-én lesz a nemzetiségi választás is

2014. július 23. 12:01

Áder János köztársasági elnök október 12-ére tűzte ki a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választását, ez pedig azt jelenti, hogy ugyanezen a napon lesz a nemzetiségi önkormányzati képviselők választása is.

Háromezer gyermek a napközis Erzsébet-táborokban

2014. július 22. 13:32

Háromezer, hátrányos helyzetű kistérségben élő gyermek vesz részt az idén a napközis Erzsébet-táborokban - közölte a kormányszóvivő kedden, a tiszacsegei táborban tartott sajtótájékoztatón.

A jövő héten többször lehetnek záporok, de marad a nyárias meleg

2014. július 20. 18:27

A jövő héten többször is lehetnek záporok, zivatarok, és némileg enyhül a kánikula, de továbbra is marad a nyárias (30 Celsius-fok körüli), meleg idő - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Országos figyelmeztetés: tomboló kánikula - eddig tart a hőség

2014. július 20. 08:50

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az egész országot beborító kánikulára hőségre és annak lehetséges élettani következményeire figyelmeztetett.

Megválasztották Tóbiás Józsefet a párt elnökének

2014. július 19. 14:43

Megválasztották Tóbiás Józsefet az MSZP elnökének. A pártelnöki posztért egyetlen jelöltként induló politikus 263 szavazatot kapott a szombati rendkívüli tisztújító kongresszuson Budapesten.

Iszik, útra kel, mégsem bírságolják meg

2014. július 19. 09:27

Szombattól a főutakon is lehet kerékpározni alkoholfogyasztás után, amennyiben a biciklista biztonságos vezetésére képes állapotban van - derül ki a KRESZ-t módosító rendeletből, amely a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg. A kerékpárosokat ezután nem lehet megbírságolni alkoholfogyasztás miatt, főúton és mellékúton sem.

Hőség - Felfüggesztik a hétvégi kamionstopot

2014. július 18. 14:44

A hőségriasztás miatt felfüggesztik a hétvégi kamionstopot - tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pénteken az MTI-t.

Maláj utasszállító - Orbán Viktor: alapos kivizsgálást igényel a gép lelövése

2014. július 18. 08:42

A miniszterelnök szerint szokatlan, ritka, megdöbbentő és ezért alapos kivizsgálást igényel, hogy lelőttek egy utasszállító gépet. Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, valószínűleg katonai műveletek eredményeként történt a tragédia. A magyar kormányfő részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak.
1 2 3 4 5