Pilótaképzési központ épülhet Debrecenben

ma, 13:29

Egy debreceni pilótaképzési központ megalapításá ról írtak alá szándéknyilatkozatot pénteken Budapesten a Külügyminisztérium, a Debreceni Egyetem, a Wizz Air és a Pharma-Flight cég képviselői.

Támogatja a kormány a csornai napelemgyár megépülését

2014. szeptember 18. 12:39

Egymilliárd forinttal támogatja a kormány a csornai napelemgyár megépülését - jelentette be Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten.    

Gyengült a forint

2014. szeptember 18. 08:35

Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest csütörtök kora reggelre a szerda esti jegyzésekkel összevetve a bankközi piacon.

Szépen erősödött a forint

2014. szeptember 17. 16:44

Szépen erősödött a forint szerdán a bankközi devizakereskedelemben.

Csekély árfolyammozgás a forintpiacon

2014. szeptember 17. 07:35

Csekély mértékben változtak az árfolyamok szerdára virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben.

Forgalmi engedéllyel ingyenes a vonatozás hétfőn

2014. szeptember 16. 16:32

Díjmentes utazási lehetőséget ajánl az Európai Autómentes Napon, szeptember 22-én a MÁV-START Zrt. a teljes szolgáltatási területére és a GYSEV Zrt. magyarországi vonalhálózatára. A lehetőséget a gépjármű-tulajdonosok vagy üzembentartók magánszemély nevére kiállított forgalmi engedéllyel vehetik igénybe.

Árvíz - Közútkezelő: hét megyében húsz útszakasz van lezárva

2014. szeptember 16. 08:47

Jelenleg hét megyében húsz országos közút van teljesen lezárva, öt települést továbbra sem lehet megközelíteni - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedd reggel.

A sok eső problémákat okoz a mezőgazdaságban

2014. szeptember 15. 17:34

A sok eső problémákat okoz az őszi betakarítási, vetési és talaj-előkészítési munkákban; a napokban lehullott csapadék mennyisége helyenként többszörösen meghaladta a sokéves átlagot, ami az ország minden tájegységében problémát jelent, de eloszlása nagy ingadozást mutat akár egy megyén belül is - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI érdeklődésére hétfőn.

A rozmaringos szilvatorta Magyarország Cukormentes Tortája

2014. szeptember 15. 17:20

Dióval, rozmaringgal, szilvával és zabliszttel készült rozmaringos szilvatorta nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyt.

Új helyszínre költözik a budapesti Oktoberfest

2014. szeptember 15. 13:40

Új helyszínen, a Városligeti Műjégpályán várja a sörök és a fesztiválhangulat szerelmeseit a második budapesti Oktoberfest október 9. és 12. között.    

Négy hét múlva választ az ország önkormányzati képviselőket

2014. szeptember 14. 10:14

Négy hét múlva, vasárnap választja meg az ország 8 milliónál több választópolgára a települési önkormányzatok vezetőit és képviselőit a következő öt évre. Az október 12-ei települési szavazással egy időben választhatják meg a nemzetiségiként regisztrált választók is önkormányzataikat helyi, megyei vagy fővárosi, valamint országos szinten, ugyancsak 2019-ig.

Több mint száz helyre riasztották szombaton a zalai katasztrófavédőket

2014. szeptember 14. 08:22

Zalában a napok óta tartó heves esőzések nyomán megáradt patakok és folyók több helyen kiléptek a medrükből, és a lakóházakat, egyéb ingatlanokat érintő villámárvizek, elöntések miatt több mint száz alkalommal riasztották szombaton a katasztrófavédelmet - közölte a zalai szervezet vasárnap a honlapján.

Sopronban is védekeznek

2014. szeptember 13. 15:40

Árad az Ikva, patak öntött ki Sopron külterületén, de domboldalból leömlő víz ellen is kell védekezni a városban - közölte szombaton délután az MTI-vel a katasztrófavédelem megyei szóvivője.

Árvíz - Szakonyfaluba a katasztrófavédelem és a rendőrség visz kenyeret és tejet

2014. szeptember 13. 11:40

Az áradás miatt közúton elzárt Szakonyfaluba a katasztrófavédelem és a rendőrség szállítja a tejet, a kenyeret, és mindenben segítik az ott élőket - tájékoztatta az MTI-vel szombat délelőtt a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az ország nagy részén első-, néhol másodfokú figyelmeztetés felhőszakadás miatt

2014. szeptember 13. 08:05

Az ország nagy részén első-, néhol másodfokú figyelmeztetés felhőszakadás miatt  

Lemond miniszteri megbízatásáról Navracsics Tibor

ma, 06:57

Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter pénteken hivatalosan értesítette Áder János köztársasági elnököt és Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy lemond miniszteri megbízatásáról.

Brüsszel jóváhagyta két nagyprojekt finanszírozását

2014. szeptember 18. 09:19

Két vasúti és egy közúti, már folyamatban lévő nagyprojekt finanszírozását hagyta jóvá az Európai Bizottság az elmúlt hetekben - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI-vel.

Legalább ilyen szép időnk lesz holnap

2014. szeptember 17. 16:48

Legalább olyan szép időre számíthatunk az előrejelzések szerint, mint amit a képen láthatunk. Fotósunk még augusztusban örökítette meg Győr egyik legszebb pontját.

Vonattal fél áron lehet utazni a Nemzeti Vágtára

2014. szeptember 17. 12:47

Bármely belföldi állomásról 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-START a Nemzeti Vágtára, a Budapest-Keleti, a Budapest-Nyugati vagy a Budapest-Déli állomásokra utazóknak. A lovas hagyományt felelevenítő programsorozatot szeptember 20-21. között rendezik a Hősök terén.

Indul a PénzSztár verseny második évada

2014. szeptember 17. 07:31

Idén ősszel is versenyezhetnek a 14-20 éves középiskolásokból álló 4-4 fős csapatok a Takarékbank Zrt. támogatásával másodszor megrendezésre kerülő országos gazdasági-pénzügyi versenyen - tájékoztatta a PénzSztár nevű országos versenyt lebonyolító központ az MTI-t.

Európai Mobilitási Hét: előtérben a környezetbarát közlekedés

2014. szeptember 16. 14:22

Akik a környezetbarát közlekedési módokat választják, sokat tesznek egy jobban működő, fenntartható, egészséges városi környezetért, gyermekeik és önmaguk jövőjéért - mutatott rá a nemzeti fejlesztési miniszter kedden Budapesten az Európai Mobilitási Hét magyarországi nyitórendezvényén.

Keveset változott a forint árfolyama

2014. szeptember 16. 07:49

Keveset változott a forint árfolyama kedd reggelre a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon. A hétfő esti értékéhez képest picit gyengült az euróhoz és a svájci frankhoz képest, erősödött a japán jennel szemben, a dollár stagnált.

Erősödött délután a forint

2014. szeptember 15. 17:30

Erősödött hétfő délutánra délelőtthöz képest a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Szombaton rendezik meg az Energia Futamot

2014. szeptember 15. 14:25

Napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok versenyeznek szombaton a budapesti Széchenyi téren a IV. MVM Energia Futamon.

Lassú apadásnak indult a Rába Körmendnél is

2014. szeptember 15. 09:07

Az éjszaka 494 centiméteres vízállással tetőzött a Rába, egyelőre még harmadfokú az árvízvédelmi készültség, de már azon a szakaszon is megindult a lassú apadás - tájékoztatta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfő reggel az MTI-t.    

Közútkezelő: huszonhat úton van teljes útzár

2014. szeptember 14. 10:13

Ár- és belvíz miatt huszonhat úton van érvényben teljes útzár - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasárnap délelőtt az MTI-vel.

Megemlékezés a hősi magyar halottakról

2014. szeptember 13. 15:51

Az első világháború kirobbanásának évfordulója alkalmából az isonzói csaták helyszínére ellátogató Hende Csaba honvédelmi miniszter és magyar zarándokok megemlékezést tartottak szombaton a magyar temetőben. A politikus átadta a minisztérium ajándékát Ferenc pápának, miután a katolikus egyházfő misét mondott a Fogliano Redipuglia-i katonai temetőben.

Programsorozat az őszi balatoni szezonért

2014. szeptember 13. 15:35

Ősszel is Balaton! címmel programsorozatot indít október 22-étől a tó körüli turisztikai szervezetek összefogásával létrejött Balatoni Regionális TDM Szövetség - tájékoztatta Fekete Tamás, a szervezet alelnöke szombaton az MTI-t.

Önkormányzat 2014 - Még két hétig lehet delegáltakat bejelenteni a választási bizottságokba

2014. szeptember 13. 10:28

Az októberi önkormányzati választáson induló jelölteknek még két hetük van arra, hogy tagokat delegáljanak az ország mintegy 11 ezer szavazatszámláló bizottságába. A delegálás elsősorban a jelöltek és a jelölőszervezetek érdeke, mert így saját embereiken keresztül győződhetnek meg a választás tisztaságáról.

Árvíz - Lentiben százhúsz embert telepítettek ki

2014. szeptember 13. 08:05

Mintegy százhúsz embert telepítettek ki a katasztrófavédelem munkatársai szombat hajnalban Lentiben, miután a lendvadedesi víztározóból átbukott a víz, és elöntötte a város egy részét.
1 2 3 4 5