OMSZ: aszályosabb nyarak és csapadékosabb telek jönnek

ma, 15:54

Magyarországon a jövőben aszályosabb nyarakra és csapadékosabb telekre kell számítani, az extrém időjárási jelenségek intenzitása pedig nőhet - mondta az MTI-nek az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke a Klímapolitika: a klímaváltozás elleni küzdelem jövőképe címmel tartott konferencia kapcsán csütörtökön, Szegeden.

Négycsillagos szálloda és kemping épült Celldömölkön

ma, 11:42

A celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdő közvetlen szomszédságában, 1,4 milliárd forintos beruházással épült fel egy négycsillagos szálloda és egy kemping - mondta el az MTI-nek csütörtökön Rudolf Wiedner, a Jufa Ungarn Kft. ügyvezető igazgatója.

Elindul az egészséges munkahelyekért uniós kampány Magyarországon

2014. április 23. 11:49

Magyarországon is elindul az Európai Unió "Egészséges munkahelyek - Kezeljük a stresszt!" kétéves kampány - jelentette be Balogh Katalin, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal által működtetett Nemzeti Fókuszpont vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Bevált a módszer: az adóhivatal már így is behajtja a tartozást

2014. április 23. 10:24

Kamionokat, kocsikat, árukészletet, sütőipari gépeket és kocsmai bútorokat is lefoglaltak adótartozóktól a közúti és más helyszíni ellenőrzéseken a pénzügyőrök az elmúlt két hónapban.

Kisorsolták a választási listák szavazólapi sorrendjét

2014. április 22. 18:52

Kisorsolta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi ülésén, hogy a május 25-i európai parlamenti (EP-) választáson a pártok listái milyen sorrendben szerepeljenek a szavazólapon. Az NVB 11 lista sorrendjét állapította meg, legfeljebb ennyi lista szerepel majd a szavazólapon.

Jogszabályváltozás - Májustól szigorodnak a földcsere szabályai

2014. április 22. 13:10

A földcserénél a helyben lakó, illetve a közeli lakó- vagy telephellyel rendelkező földtulajdonos lehet csak partner - a földcsere megszigorított szabályait tartalmazó kormányrendeletek május első napján lépnek hatályba.

Kiadták a figyelmeztetést: itt szakad le az ég

2014. április 22. 09:52

Az ország kilenc területére adtak ki figyelmeztető előrejelzést.

A meteorológusnak fogalmuk sincs milyen idő lesz kedden

2014. április 21. 15:16

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése alapján lehet ez is, meg lehet az is. Köszönjük.

Jogszabályváltozások - Májustól bűncselekmény a zsebszerződés megkötése

2014. április 21. 08:04

Május 2-től kerül be a Büntető törvénykönyvbe (Btk.) a "Mező- és erdőgazdasági hasznosítású föld jogellenes megszerzése", mint önálló bűncselekmény - a Btk. kiegészítését a zsebszerződéseket tiltó, februárban hozott törvény tartalmazza.

Miss nyúli húsvét, avagy nyúl szépségverseny “Tapsifalván”

2014. április 20. 19:20

Nagyszerű lehetőség a Győr-Moson-Sopron megyei Nyúl település számára a tapsifülestől örökbe kapott név, amellyel tisztában vannak a község vezetői is, akik évről évre gazdag programmal várják húsvét hosszú hétvégéjére az ország minden részéből érkező vendégeket.

A jövő hét közepén 25 fok is lehet

2014. április 20. 19:24

A jövő héten folytatódik a változékony idő, többször várható zápor, zivatar, időnként a szél is megerősödhet, ugyanakkor melegszik is az idő, napközben akár 25 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzésében, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Gáncs Péter: a meglepetések ünnepén a feltámadásra emlékeznek a hívek

2014. április 20. 14:25

Húsvét a meglepetések ünnepe, amikor a keresztények Jézus váratlan feltámadását ünneplik - mondta Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvétvasárnap a budapesti Deák téri evangélikus templomban.

Erdő Péter: a feltámadás azt is üzeni, hogy nincs feloldhatatlan ellentét

2014. április 20. 13:00

A feltámadásnak az is az üzenete, hogy nincs feloldhatatlan ellentét, nincs jóvátehetetlen bűn, nincs felesleges ember vagy közösség - mondta Erdő Péter bíboros az esztergomi bazilikában húsvétvasárnap tartott szentmiséjén.

Ünnepi misét tartanak az egyházi vezetők

2014. április 20. 07:46

A keresztények húsvét vasárnapján Krisztus feltámadását ünneplik.

Felhős lesz a vasárnap

2014. április 20. 19:24

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Változás júliustól: így módosul a hivatali ügyintézés

ma, 12:37

Az Országgyűlés tavaly májusban fogadta el azt a törvényt, amely szerint idén júliustól már elektronikusan vezetik az anyakönyveket.

Felhőszakadásra figyelmeztetnek: ekkor várható ismét intenzív eső

ma, 08:46

Csütörtökön napközben elszórt jelleggel fordulhat elő zivatar – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Kialakulásukra legnagyobb esély délután, az Alföld középső részén és a Dél-Dunántúlon mutatkozik. A zivatarokat átmenetileg feltámadó szél és intenzív csapadék kísérheti, de heves zivatar nem valószínű.

Kedd estétől földet csak a mezőgazdasági igazgatási szerv árverezhet

2014. április 23. 11:20

Kedd estétől csak a mezőgazdasági igazgatási szerv végezheti el a földárverést, ha annak feltételei március 14. után következtek be vagy már azt megelőzően bekövetkeztek ugyan, de az ingatlan értékesítése még nem történt meg, és a tulajdonjog is csak ilyen árverés alapján jegyezhető be az ingatlan-nyilvántartásba - az erről szóló kormányrendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Ezt a rendőrségi technikát nem tudják becsapni az autósok

2014. április 23. 07:59

Rosszul sülhet el, ha valaki a boltban kapható, házilag is használható alkoholszonda által jelzett értékre hagyatkozik. A mai rendőrségi szondák esetében azonban nem kell aggódni a hamis adatoktól, és trükközni sem érdemes a megfújásuk közben. Az is fontos, hogy alkohol ellen nincs oltás - hangzott el a Napközben keddi adásában.

Ipsos: Belpolitikai megfontolások az uniós választáson

2014. április 22. 16:48

Az emberek többsége az EP-választáson belpolitikai szempontokat vesz figyelembe, ez a magyar szavazókra különösen jellemző - derül ki az Ipsos tizenkét uniós tagállamban végzett felmérésének eredményéből, amelyet kedden juttatott el az MTI-hez.

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási határideje ez év május 31-e

2014. április 22. 12:37

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási határideje ez év május 31-e - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztosági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-t. Ez az élelmiszerlánc valamennyi szereplőjét érintő kötelezettség.

Lejár az EP-listák bejelentésének határideje

2014. április 22. 06:31

Lejár kedden 16 órakor a listák bejelentésére nyitva álló határidő az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak májusi választására, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) eddig öt listát vett nyilvántartásba.

NAV: a szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

2014. április 21. 10:12

A szociálisan rászorultak kérhetik a járási hivataltól az egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetése alóli mentesítést - hívja fel az érintettek figyelmét közleményében a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) a honlapján.

Helyreállt a forgalom a 84-es főúton

2014. április 20. 20:41

A helyszínelés befejeződött, a főút teljes szélességben járható- írja a police.hu

Ők is számíthatnak a fokozott ellenőrzésre

2014. április 20. 17:39

Országszerte ellenőrzik az autósokat és a kerékpárosokat a rendőrök a húsvéti hétvégén. A baleset-megelőzési akcióba bekapcsolódott az Országos Polgárőr Szövetség és a Nemzeti Közlekedési Hatóság is bekapcsolódott.

Két autó ütközött a Vas megyei Duka közelében - négyen megsérültek

2014. április 20. 14:44

Két autó ütközött a 84-es számú főúton, a Vas megyei Duka közelében vasárnap délben, a balesetben egy ember súlyos, három pedig könnyebb sérülést szenvedett - közölte megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Bölcskei Gusztáv: Isten eltünteti az akadályokat

2014. április 20. 13:02

Húsvét csodálatos üzenete, hogy Isten eltünteti az akadályokat az útból - jelentette ki Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspök vasárnap a debreceni Református Nagytemplomban.

Újdonság: itt a kedvezményes családi jegy

2014. április 20. 11:05

Nem emelkednek a jegyárak az idén a balatoni hajókon - ezt a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója jelentette be a szezon első napján. Halmos Gábor arról is beszélt: a cég 22 hajójának felkészítésére összesen 60 millió forintot fordítanak. Megkezdődött a vitorláskikötők újracölöpözése, a több mint 9 millió forintos beruházás pünkösdre fejeződik be.

Erdő Péter: nincs más boldogság, mint az ami a szeretetből fakad

2014. április 19. 21:08

Adjuk hírül, hogy többek vagyunk, mint amire sokszor becsüljük magunkat, hogy nincs más boldogság, mint az ami az irgalomból, a megbocsátásból, a figyelmes, a mindenét megosztó szeretetből fakad - mondta Erdő Péter bíboros nagyszombat este húsvét vigíliájának szertartásán, a zsúfolásig telt budapesti Szent István-bazilikában.

Heves zivatarokra figyelmeztetnek több megyében

2014. április 19. 09:59

lső fokú, sárga figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat több észak-keleti megyére. A figyelmeztető előrejelzés szerint elsősorban északkeleten, keleten várhatók intenzív zivatarok a délutáni órákban, melyek nyugat felé vonulnak. Ezekhez már viharos szél, lokálisan nagy mennyiségű eső és kisebb méretű jég társulhat. A délután második felében másutt is lehet szórványosan gyengébb intenzitású zivatar, főként a Nyugat-Dunántúlon.
1 2 3 4 5