Belföld

Megdőlt az országos hidegrekord

2011. október 15. 14:05

Megdőlt az országos hidegrekord: a Nógrád megyei Zabaron mínusz 6,4 Celsius-fokot mértek szombatra virradóra.

NAV: ötvenmilliós hamisítás a szarvasmarhaexportban

2011. október 15. 09:24

Ötvenmillió forint kárt okoztak az Európai Uniónak azok a vállalkozások, amelyek visszaéltek a fajtatiszta szarvasmarhák kivitele után járó export-visszatérítéssel - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-vel.

A gyógyszerészeti intézet még november előtt megoldja a tetanusz-vakcina beszerzést

2011. október 15. 07:27

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) és a gyógyszer-nagykereskedők közötti együttműködés eredményeként még november előtt sikerül megoldani a tetanusz-vakcina hiányából fakadó problémát - közölte a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) pénteken az MTI-vel.

Parlament előtt az önkormányzati intézmények átvételéről szóló törvényjavaslat

2011. október 14. 17:14

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken benyújtotta az Országgyűlésnek a megyei önkormányzatok konszolidációjáról, a megyei önkormányzati intézmények és a Fővárosi Önkormányzat egyes egészségügyi intézményeinek átvételéről szóló törvényjavaslatot - tájékoztatta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) az MTI-t.

Két súlyos sérült egy frontális ütközésben Sümegnél

2011. október 14. 08:58

Két ember súlyosan megsérült egy frontális ütközésben a 7319-es úton, a nyírádi kereszteződésétől Sümeg felé eső útszakaszon pénteken kora reggel.

OMMF: súlyos munkaügyi jogsértések a gyorséttermekben

2011. október 13. 18:03

A gyorséttermek és a bevásárlóközpontok vendéglőiben csökkent a feketefoglalkoztatás aránya, azonban történtek más, súlyos munkaügyi jogsértések - állapította meg az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) a szeptemberben elvégzett országos ellenőrzése során.

Közös ellenőrzéseket tart a vasúti átjárókban a MÁV és rendőrség

2011. október 13. 10:02

Az idén már negyedik alkalommal tart közös ellenőrzéseket az ország legveszélyesebb vasúti átjáróiban a MÁV és rendőrség a baleset-megelőzés és a biztonságos közlekedés érdekében - tájékoztatta a csütörtök reggel kezdett akcióról a vasúttársaság az MTI-t.

Tizenkét sérültje van a 81-es úton történt balesetnek

2011. október 13. 07:25

Súlyos baleset történt kora reggel a 81-es úton, Magyaralmásnál; tizenketten megsérültek – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

Leégett a salgótarjáni csokoládégyár - odaveszett a mikulási és a karácsonyi készlet

2011. október 15. 11:12

A többi között a teljes mikulási és karácsonyi csokoládékészlet odaveszett, amikor leégett a gyártó üzem péntekről szombatra virradó éjszaka Salgótarjánban; személyi sérülés nem történt - tájékoztatta a katasztrófavédelem szombat reggel az MTI-t.

A népegészségügyi termékadó törvénybe bekerült a cukrot tartalmazó sör

2011. október 15. 08:02

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter benyújtotta pénteken az Országgyűlésnek az egyes adótörvényeket módosító javaslatot.

Október 15-én tartják a bébigyász világnapját

2011. október 14. 18:18

Október 15-én tartják a bébigyász világnapját, amikor azokra a gyerekekre emlékeznek világszerte, akik halva születtek, vagy az egyéves kort sem éltek meg; a gyászfolyamat enyhítésére a Szemem Fénye Alapítvány egy vállalkozó támogatásával olyan emlékdobozokat ajánlott fel kórházaknak, szülészeteknek, amelyben az elhunyt gyerekhez kapcsolódó emlékeket helyezhetik el a szülők.

Köznevelési törvény - Hoffmann Rózsa: legkésőbb novemberben a parlament elé kerül a javaslat

2011. október 14. 14:47

Néhány héten belül, de legkésőbb novemberben az Országgyűlés elé kerül a köznevelési törvény javaslata - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár, miután részt vett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) országos választmányi ülésén.

Rétvári: januártól nem kérhetnének pénzt jogerősen elítélt bűnözők nyilatkozataikért

2011. október 14. 06:59

Januártól léphet életbe az a jogszabálymódosítás, hogy jogerősen elítélt bűnözők ne kérhessenek pénzt a médiában tett nyilatkozataikért, az általuk írt könyvekért, filmes jogokért - mondta el Rétvári Bence az MTI-nek.

Népszámlálás - Vasárnap éjfélig lehet interneten kitölteni a kérdőíveket

2011. október 13. 13:15

Vasárnap éjfélig lehet interneten kitölteni a népszámlálás lakás- és személyi kérdőíveit; internetes adatközlésre október 1-je óta, a lakáskérdőíven szereplő azonosítókód alapján van lehetőség.

Őszi daruvonulás - Látványos jelenség

2011. október 13. 09:40

Visszavonhatatlanul itt az ősz, költöző madaraink zöme már elment, a darvak viszont most vonulnak. Ilyenkor ősszel az észak-európai szaporodó területekről tartanak a Földközi-tenger melléki telelőhelyeikre. A három jelentősebb európai vonulási útvonal közül az egyik Magyarországon vezet keresztül. Mit is tudhatunk a darvakról, milyen lehetőségeink vannak a daruvonulás megfigyelésére?

Otthonteremtési program - A bérlakáspiac fejlesztését szolgáló intézkedéseket hozott a kormány

2011. október 12. 19:49

A kormány szerdán az otthonteremtési program elindításához szükséges intézkedések között döntött a bérlakáspiac fejlesztését és a lakáspiac biztonságának megteremtését szolgáló intézkedésekről is - derül ki a Magyar Közlönyben szerdán közzétett határozatból.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×