Belföld

Januártól emelkednek az e-matricák díjai, megszűnik a személygépkocsira váltható négynapos matrica

2011. december 07. 17:30

A tervek szerint január elsejével az euró/forint árfolyam változásához igazodva átlagosan 7,5 százalékkal emelkedik az autópálya e-matricák díja; a díjstruktúra legfontosabb újdonsága, hogy a heti (10 napos) matrica fenntartása mellett megszűnik a 4 napos jogosultság a D1 kategóriában - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel szerdán.

Időjárás-jelentés

2011. december 07. 16:47

Előrejelzés az ország területére csütörtök estig:

Rendőrök sérültek meg az M3-as autópályán

2011. december 07. 14:33

Két rendőr könnyebben megsérült szerdán az M3-as autópálya 33-as kilométerénél történt autóbalesetben - közölte a rendőrség az MTI-vel.

Konyhakéssel rabolt- ötvenezer forintot vitt el

2011. december 07. 13:05

A mosonmagyaróvári belvárosi közértben konyhakéssel fenyegette meg az alkalmazottat az a férfi, aki tegnap délután öt órakor rabolta ki az üzletet.

Égési sérüléseket szenvedett egy asszony a baji téglagyár területén

2011. december 07. 10:17

Életveszélyes égési sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállítottak kórházba szerda reggel egy asszonyt, aki a Komárom-Esztergom megyei Baj községben lévő téglagyár területén, egy szolgálati lakásban egyedül él - tájékoztatta a megyei mentőszolgálat az MTI-t.

Folytatódik az új felsőoktatási és választási törvényjavaslat tárgyalása

2011. december 07. 06:37

Az Országgyűlés mai ülésén folytatódik a kormány felsőoktatási és választási törvényjavaslatának tárgyalása, majd elkezdődhet az alapkezelőkről szóló indítvány általános vitája is. A képviselők az e heti ötnapos ülésen valamennyi előterjesztést előre meghatározott időkeretben vitathatnak meg, így a keddi napirenden szereplő öt előterjesztéshez is egyenként összesen 4 óra 20 percben szólhatnak.

BB: kevesen akarnak új hitelt felvenni a karácsonyi ajándékokra

2011. december 06. 18:04

A korábbi éveknél visszafogottabban készülődik az idei karácsonyra a lakosság, a Budapest Bank (BB) felmérése szerint kevesen akarnak új hitelt felvenni a karácsonyi ajándékokra. Az év utolsó hónapjaiban a már meglévő hitelkártyákkal történő költések, valamint az áruhitelezés növekedésére számít a bank. A legtöbben még mindig készpénzzel fizetnek az ajándékokért.

December 9-én nyit a Mikulásgyár

2011. december 06. 15:44

Idén december 9. és 21. között várja az adományokat a Mikulásgyár a budapesti Felvonulási téren, országszerte 14 plázában és minden postán.

Egyre többen az olcsó pékárut veszik, szaporodnak az albán pékségek

2011. december 07. 17:17

Átrendeződik a magyarországi sütőipari piac: a lakosság egyre nagyobb része keresi az olcsóbb pékárut, miközben szűkül azok köre, akik a középkategóriás, illetve a prémiumtermékeket meg tudják fizetni - mondta Kurdi András, a Magyar Pékszövetség elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Bakondi György: januártól egységes lesz a katasztrófavédelmi rendszer

2011. december 07. 15:20

Jövőre egységes rendszerben működik majd a magyarországi katasztrófavédelem, a január 1-jével életbe lépő változásoktól hatékonyabb megelőzést, valamint a tűzoltóságok, a polgári védelem és a szakhatóságok jobb együttműködését várja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Vasárnap életbe lép a 2011/2012. évi menetrend

2011. december 07. 13:23

Új menetrendi év kezdődik december 11-én a vasúton, a vonatok közlekedése nagyobb részben változatlan marad, azonban több hazai régióban és nemzetközi viszonylatban lesznek az utasok igényeihez jobban illeszkedő módosítások. Január elsejétől a vonatokon nem lehet dohányozni, az év végéig a kijelölt vonatokon és kocsikban még megengedett a dohányzás.

Január 1-jén jön a szocpol

2011. december 07. 11:47

Négy-öt ezer gyermekes, gyermeket vállaló családot érinthet, a büdzsében 5,2 milliárd forint áll rendelkezésre.

BM: 39 ezer forintos pótdíj az útlevél azonnali kiállításáért

2011. december 07. 09:02

Jövő év január elsejétől magánútlevél soron kívüli, sürgősségi, valamint azonnali eljárásban történő kiállításáért 19 ezer, 29 ezer, illetve 39 ezer forint igazgatási szolgáltatási pótdíjat kellene fizetni - áll a Belügyminisztérium (BM) vonatkozó, egyelőre véleményezés alatt álló rendelettervezetében.

Pénzszállító-ügy - TV2: elfogták a sofőr egyik bűntársát

2011. december 06. 18:44

Elfogták a pénzszállító-autó kifosztásával gyanúsított férfi egyik bűntársát - értesült kedden az egyik kereskedelmi televízió.

Karácsonyi véradási akciót kezd az Országos Vérellátó Szolgálat

2011. december 06. 16:34

Jövő hétfőtől ismét meghirdeti karácsony előtti Adni jó elnevezésű véradási akcióját az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ), amely minden véradójának egy zacskó szaloncukrot ad ajándékba.

OGY - A kétgyermekes rászoruló családok lakását vásárolhatja meg januártól a Nemzeti Eszközkezelő

2011. december 05. 21:01

A parlament hétfői döntésével a Nemzeti Eszközkezelő januártól megvásárolhatja a bajba jutott kétgyermekes, rászoruló devizahiteles családok jelzálogjoggal terhelt lakóingatlanát, biztosítva, hogy bérleti díj ellenében továbbra is ott lakhassanak. Az adósoknak két évük lesz az ingatlan visszavásárlására.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×