Belföld

Iszapömlés - Decemberben befejeződik a szennyezett föld elszállítása

2011. december 01. 09:30

Decemberben befejeződik a szennyezett föld beszállítása az ajkai timföldgyár területén kijelölt lerakóhelyre; még mintegy hetvenezer köbméternyi vörösiszapos anyagot kell bevinni, amelyet a tavaly októberi katasztrófa után a Marcal folyó medréből kotortak ki - közölte az újjáépítési operatív törzs főnöke csütörtökön az MTI-érdeklődésére.

Antigraffiti kommandó - A szennyezés presztízsveszteséget jelent a vasúttársaságnak

2011. december 01. 07:52

A MÁV Csoport az idén már harmadik alkalommal hirdeti meg tisztítási akcióját a nyáron útjára indított „Tisztán robogjunk” elnevezésű kampány keretében. Ezúttal a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett található Ferihegy vasúti megállóhely gyalogos felüljáróját graffiti mentesítik.

Hajnali baleset Nagycenk közelében (Gyorshír)

2011. december 01. 05:57

Hármas karambol történt a 84-es főúton a hajnali órákban.

Tömegverekedés tört ki Gyöngyöspatán

2011. november 30. 19:54

Összeszólalkozott, majd kézi szerszámokkal felfegyverkezve egymásnak esett két csoport szerda délután Gyöngyöspatán; a tömegverekedésben hárman könnyebben megsérültek - közölte Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

Nyolcvan tonna élelmiszert gyűjtött a Magyar Élelmiszerbank Egyesület

2011. november 30. 17:37

Összesen nyolcvan tonna élelmiszert gyűjtött össze a Magyar Élelmiszerbank Egyesület a rászoruló családok megsegítésére az Országos Élelmiszergyűjtő Napokon.

KSH: a jövő évtől fokozatosan áttérnek az elektronikus adatgyűjtésre

2011. november 30. 16:09

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) bemutatott egy informatikai újdonságot, amelynek a segítségével a jövő év elejétől kezdődően fokozatosan áttér az adatok elektronikus úton történő gyűjtésére - közölte a KSH szerdán az MTI-vel.

A felsőoktatásról és az esztergomi államosításról is tárgyal ma a parlament

2011. november 30. 06:37

Az Országgyűlés mai ülésén több más javaslat mellett általános vitát kezd a felsőoktatásról szóló törvényjavaslatról, valamint tárgyalni kezdi Esztergom egyes intézményeinek állami átvételéről szóló kormánypárti előterjesztést, de emellett sor kerülhet a köznevelési törvényhez benyújtott több mint háromszáz módosító javaslat ismertetésére is. A képviselők ezek alapján - a hétfői és a keddi ülésnap összeérése után - ismételten egy hosszú parlamenti napra készülhetnek.

Államtitkárság: változások a továbbképzésben az egészségügyi dolgozók itthon tartásáért

2011. november 29. 19:28

Az egészségügyi dolgozók itthon tartásáért, illetve a hazai munkaerőpiacra való visszatérésük segítéséért a továbbképzésben több változást vezet be a kormány 2012 januárjától - tájékoztatta az egészségügyi államtitkárság kedden az MTI-t.

Répássy: új büntetési nemet is hoz az új Btk.

2011. december 01. 08:50

Decemberre-januárra elkészül mind a polgári törvénykönyv (Ptk.) szakmai javaslata, mind a büntető törvénykönyv (Btk.) közigazgatási egyeztetésre bocsátandó tervezete, utóbbi általánosabb megfogalmazásokat rögzít majd a bűncselekményekre és bevezeti például a közösségi munka büntetést - nyilatkozta Répássy Róbert igazságügyi államtitkár az MTI-nek.

Ismét borulhat a Ház napirendje két ülésnap összeérésével

2011. december 01. 06:46

Várhatóan ismét összeér az Országgyűlés két ülésnapja, a parlament ugyanis feltételezhetően csütörtök reggel 8 óráig nem fejezi be szerdai napirendjének tárgyalását.

Kormányszóvivői iroda: a kabinet folytatja a nyugdíjak emelését

2011. november 30. 20:12

A kormány a nyugdíjas társadalomnak tett ígéretét betartva 2012-ben is folytatja a nyugdíjak emelését, miközben Európa-szerte befagyasztják, vagy csökkentik a nyugdíjakat - közölte a kormányszóvivői iroda szerdán, az MTI-vel.

Helyesbítik a Magyar Közlönyt, egyetlen adó sem lép korábban hatályba

2011. november 30. 18:58

Haladéktalanul helyesbítik a Magyar Közlöny elektronikus változatát, amelyben egy tördelési hiba miatt került kötőjel helyett vessző a jövő évi adótörvények módosításáról szóló jogszabály kihirdetésébe. A Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó tájékoztatása szerint van jogi lehetőség az elektronikus tájékoztatás javítására, vagyis a hiba folytán egyetlen érintett rendelkezés sem lép hatályba 2012. január 1-je előtt.

Mentesítő vonat közlekedik szombaton Budapest és Bécs között - A szerelvényt az Aranycsapat-mozdony vontatja

2011. november 30. 16:42

A várhatóan megnövekvő utasforgalomhoz igazodva mentesítő vonatot közlekedtet a MÁV-START Zrt. december 3-án, szombaton Budapest-Keleti pályaudvar és Bécs Westbahnhof között.

A kormány kifizeti a vasutasoknak a MÁV-Cargo privatizációs bevételét

2011. november 30. 08:06

A kormány kifizeti a MÁV Cargo eladásából a vasutasoknak járó privatizációs bevételt - erről írt alá nyilatkozatot Orbán Viktor miniszterelnök és Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnöke szerdán, Budapesten a MÁV-Gépészet kocsijavító műhelyében.

Napkollektorra pályázik Hédervár - nem lesz többé szénszünet

2011. november 30. 06:34

Napkollektor építésére pályázik a szigetközi Hédervár; Juhász József polgármester közlése szerint el akarják kerülni, hogy az év eleji esethez hasonlóan szénszünetet kelljen tartaniuk.

Gázolt a villamos, megbénult a forgalom a fővárosi Rákóczi úton

2011. november 29. 18:15

Megbénult a forgalom Budapesten a Rákóczi úton, miután egy villamos elütött egy embert kedd délután a Blaha Lujza téren.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×