Belföld

Három kontinensen lesz fogható a Duna World

2011. november 29. 14:58

A tájékoztató, identitást építő programokat, valamint szórakoztató tartalmakat sugárzó csatorna kialakításánál négy idősávot is figyelembe vettek.

MABISZ: érdemes ellenőrizni a díjakat

2011. november 29. 10:46

Az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampány vége felé is előfordul pontatlanság az összehasonlító portálok ajánlatait böngészve, a váltani szándékozóknak így érdemes ellenőrizniük díjukat a Díjnavigátoron is - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) kedden az MTI-vel.

Lezárás vagy elnapolás lehet a munka törvénykönyve vitájának sorsa

2011. november 29. 08:28

Az Országgyűlés házszabálya értelmében lezárás vagy elnapolás lehet a munka törvénykönyvéről szóló törvényjavaslat részletes vitájának sorsa, amennyiben a kormánytöbbség nem szeretné, hogy csak több órás csúszással kezdődhessen el a jövő évi költségvetés fő számairól szóló szavazás.

Megszűnnek a korhatár előtti nyugdíjak

2011. november 28. 23:09

Megszűnnek a korhatár előtti nyugdíjak, január 1-jétől nem állapítható meg ilyen ellátás, a jelenleg folyósítottakat pedig nem a társadalombiztosítási kasszából, hanem a költségvetésből fizeti tovább az állam. Ugyanakkor az 57 éven aluli szolgálati nyugdíjasok csak a nyugdíjemelés mértékével növelt, de a személyi jövedelemadóval (szja) csökkentett összegű ellátást kaphatnak a következő évtől, ha nem mennek vissza dolgozni a rendőrség szenior állományába.

Navracsics: Baka nem felel meg a Kúria vezetéséhez szükséges törvényi feltételeknek

2011. november 28. 21:02

Baka András nem lehet a január 1-jén a Legfelsőbb Bíróság helyébe lépő Kúria elnöke, mivel nem felel meg annak az új törvényi szabályozásban rögzített kritériumnak, amely ehhez öt év magyarországi bírói gyakorlatot ír elő - hangsúlyozta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló törvényjavaslat záróvitájában hétfő este a parlamentben.

Plázastopot vezetett be a parlament, állami feladat lesz a tankönyvellátás

2011. november 28. 19:07

Megtiltotta január 1-jétől a háromszáz négyzetméteresnél nagyobb üzletek és bevásárlóközpontok létesítését, valamint a már meglévő kereskedelmi egységek ezt meghaladó méretűre bővítését az Országgyűlés hétfőn.

A diákmobilitás növelését szorgalmazzák az uniós oktatási miniszterek

2011. november 28. 12:25

A diákmobilitás növeléséről fogadtak el célszámokat az EU-országok oktatási miniszterei, hétfői brüsszeli tanácskozásukon.

KSH: 40 ezerrel többen dolgoznak, mint egy évvel ezelőtt

2011. november 28. 09:46

Ez év augusztus-októberben, 40 ezerrel (1,0 százalékkal) többen dolgoztak Magyarországon mint az előző év azonos időszakában, így a foglalkoztatottak száma 3 millió 863 ezer volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn az MTI-vel.

Esztergomi adósság - Kedd estére áll helyre a közvilágítás a városban

2011. november 29. 12:47

Megkezdték a tartozás miatt kikapcsolt közvilágítás helyreállítását Esztergomban, miután a szolgáltató, a Tivi Kft. kedden megkapta az önkormányzattól a számára múlt pénteken megígért 38 millió forint utolsó részletét - közölte a társaság ügyvezetője az MTI-vel.

Kgfb - Netrisk: a tavalyinál többen kötnek újra az utolsó napokban

2011. november 29. 08:46

A tavalyinál jóval többen hagyták az utolsó napokra kötelező biztosításuk újrakötését a Netrisk.hu biztosítási portál adatai szerint.

'Egybe ért' a két ülésnap

2011. november 29. 08:21

Kedden reggel 8 órakor folytatódott a munka törvénykönyve keddre virradó éjjel megkezdődött részletes vitája a parlamentben annak ellenére, hogy az elfogadott napirend szerint ettől az időponttól a napirend előtti felszólalások következtek volna.

Elfogadta a Ház az új ügyészségi törvényt

2011. november 28. 22:13

A legfőbb ügyész részt vehet a Kúria ülésein és kiemelt ügyekben eldöntheti, az ügyészség mely bíróságon emel vádat - rögzíti az ügyészségről szóló sarkalatos törvény, amelyet hétfőn este fogadott el az Országgyűlés. Eszerint megszűnnek és január 1-jétől az egységes ügyészi szervezetbe integrálódnak a katonai ügyészségek.

Ombudsman: alkotmányos aggályokat vet fel a Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ létrehozása

2011. november 28. 20:59

Jóri András adatvédelmi biztos szerint súlyos alkotmányos aggályokat vet fel a Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ (NIBEK) néven létrehozandó új nemzetbiztonsági szolgálat megalakítása.

Kósa: senki nem akarja Budapestet megyének nyilvánítani

2011. november 28. 17:31

Nincs olyan javaslat, amely Budapestet megyének nyilvánítaná - jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke Tarlós István főpolgármester szavaira reagálva.

Egyre környezettudatosabbak a vásárlók

2011. november 28. 12:22

A 2005-ben mért 30 százalékról 2011-re jóval 50 százalék fölé nőtt azon fogyasztók aránya, akik környezeti szempontokat is figyelembe vesznek a termékek és áruk vásárlásakor, a csomagolások környezeti hatása és újrahasznosíthatósága a fejlett országokban már a negyedik legfontosabb döntési szemponttá vált a kényelem, a termék tulajdonságai és a mérete után - derült ki a Tetra Pak környezettudatos vásárlói magatartást vizsgáló kutatásából.

A vártnál olcsóbb lesz a Rudas felújítása

2011. november 28. 06:49

A Rudas Gyógyfürdő műemléki homlokzatának és tetőterének felújítására, valamint az előcsarnok átépítésére, kiírt közbeszerzést a Kalotherm Építészeti és Épületgépészeti Zrt. nyerte el a becsült nettó 412 millió forint helyett, nettó 389 millió forintos ajánlatával.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×