Belföld

Benyújtották a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényjavaslatot: johet a felsőoktatási szakképzés is

2011. november 20. 12:54

Benyújtotta a nemzeti erőforrás miniszter az Országgyűlésnek a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényjavaslatot, az indítvány szerint a kormány engedélyével költségvetési és nem költségvetési szervként működő felsőoktatási intézmény is egyesülhetne a jövőben, és állami intézményeket a kormány kiemelt felsőoktatási intézményeknek minősíthetné. A javaslat rögzíti a hallgatói kategóriákat, és azt, hogy egy felvételi eljárásban öt helyre lehetne majd jelentkezni.

Lövöldözés egy budapesti bevásárlóközpont benzinkútjánál

2011. november 19. 23:13

Lövöldözés volt este 8 óra körül Budapesten, az M5-ös autópálya melletti egyik bevásárlóközpont benzinkútjánál - tájékoztatta az MTI-t Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

Gyermekbarát meghallgatószobák lesznek a rendőrségeken

2011. november 19. 12:26

Két éven belül minden rendőr-főkapitányságnak ki kell alakítania a megyében legalább egy olyan helyiséget, amelyben a gyermekeket életkori sajátosságaiknak megfelelő, speciális körülmények között lehet meghallgatni elszenvedett sérelmükről - közölte Navracsics Tibor szombaton az V. kerületi kapitányság előtt tartott sajtótájékoztatón; a belvárosi épületben már kialakítottak egy ilyen szobát.

Postai küldeményekben talált kábítószergyanús anyagokat a NAV

2011. november 19. 09:54

Postai csomagokban találtak kábítószergyanús anyagokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az elmúlt napokban; a NAV mindhárom esetben feljelentést tett a rendőrségen.

Gyakoriak a vadelütéssel járó közúti balesetek Vas megyében

2011. november 19. 07:27

Jelentősen nőtt az utóbbi hetekben a vadelütéssel járó balesetek száma Vas megyében; a szakemberek az idei esetek számát legalább kétszázra becsülik, s egyetértenek abban, hogy azokat szinte lehetetlen megelőzni, csak a fokozott figyelem jelenthet némi védelmet a közlekedők számára.

Népszámlálás - Utóvizsgálattal ellenőrzik az összeírást

2011. november 18. 17:39

Népszámlálási utóvizsgálatot tart a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) december 1-jétől 15-ig az ország 134 településén, ennek során azt ellenőrzik, hogy a népszámlálás mennyire volt pontos, előfordulhatott-e, hogy több vagy kevesebb lakót írtak össze a valóságosnál - közölte Virágh Eszter, a KSH népszámlálási szóvivője pénteken az MTI-vel.

Hallgatói szervezetekkel egyeztetett a kormányfő - eredményesnek ítélték a felek a találkozót

2011. november 18. 16:49

Eredményesnek ítélték a résztvevők az Orbán Viktor kormányfőnél a felsőoktatási törvény tervezetéről tartott pénteki egyeztetést a találkozó után újságírók előtt nyilatkozva.

Napkollektorok a téti kistérségben uniós támogatással

2011. november 18. 10:57

Napkollektorokat szerelnek fel a téti kistérség több középületére, köztük iskolákra, sportöltözőkre, óvodai konyhákra 311 ezer eurós beruházás keretében, amelynek 85 százalékát európai uniós támogatás teszi ki. A támogatást a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében nyerték el - mondta Kukorelli László, a kistérségi társulás elnöke, téti polgármester pénteken az MTI- nek.

Megszakítják adásukat a tévék, szólnak a szirénák hétfőn, de nincs teendőnk

2011. november 20. 07:31

Országos katasztrófariasztási gyakorlatot tart hétfőn a katasztrófavédelem a médiahatósággal együttműködve; a médiában reggeltől az esti órákig öt közlemény hangzik majd el: a fiktív tartalmú üzeneteket 12 alkalommal teszik közzé a közszolgálati, illetve a csatlakozott kereskedelmi és közösségi médiaszolgáltatók, rádiók és televíziók. A rendszer próbája alatt a lakosságnak sem a közlemények, sem a szirénajelzések hallatán nincs teendője - közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

Létrehozná a kormány a Magyar Rendvédelmi Kart

2011. november 19. 18:37

Átalakítaná a kormány a rendvédelmi dolgozók érdekképviseletét, és létrehozná 2012-től a Magyar Rendvédelmi Kart (MRK), a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak és közalkalmazottainak érdek-képviseleti köztestületét, amelyben kötelező lenne a tagság. Átalakulhat a honvédségi szakszervezeteknél jelenleg fennálló kedvezményrendszer is, így a rendvédelemben és a honvédségnél is megszűnne a szakszervezeti kifogás intézménye.

Navracsics Tibor: Közös cél a tudománnyal való párbeszéd fenntartása

2011. november 19. 10:39

Közös célnak nevezte a tudománnyal való párbeszéd fenntartását a globális problémák leküzdése érdekében Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Tudomány Világfórumának (WSF) szombati zárónapján a parlamentben.

Felújították a bőnyi Bothmer kúriát

2011. november 19. 07:53

Felújították és szombaton adják át a Győr megyei Bőnyben a helyi védettség alatt álló volt Bothmer kúriát, amely a községházán és a postán kívül mostantól a helytörténeti gyűjteménynek is otthont ad.

Megszűnik a forgalomkorlátozás Budapesten, tájékoztatási fokozatban a szmogriadó

2011. november 19. 07:21

Szombaton reggel 6 órától megszűnik a szálló por koncentrációja miatt elrendelt forgalomkorlátozás, mert Tarlós István főpolgármester a szmogriadó riasztási fokozata helyett tájékoztatási fokozatot rendelt el - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szombatra virradóan az MTI-vel.

Budapesten várhatóan szombaton is fennmarad a szmogriadó riasztási fokozata

2011. november 18. 16:58

A péntek délutáni helyzetkép alapján várhatóan szombaton is érvényben marad Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, így fenntartják a kapcsolódó korlátozó intézkedéseket - közölte a főpolgármesteri hivatal az MTI érdeklődésére.

Az M1-es a legveszélyesebb

2011. november 18. 13:20

Jelentősen visszaesett a halálos és a súlyos sérüléssel járó, illetve az ittasan okozott balesetek száma.

Fennmarad a szmogriadó riasztási fokozata és a forgalomkorlátozás

2011. november 18. 09:02

Pénteken is fennmarad a szmogriadó riasztási fokozata és ezzel együtt a forgalomkorlátozás Budapesten - közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel péntekre virradóan.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×