Belföld

Felfüggesztették Gyurcsány Ferenc mentelmi jogát

2011. szeptember 13. 07:11

Felfüggesztette Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök mentelmi jogát az Országgyűlés hétfőn késő este. A parlament a rendszerváltás óta először adott ki a nyomozóhatóságnak egy korábbi kormányfőt.

Tripoliba indít járatokat a Malév

2011. szeptember 12. 17:37

A Malév október 23-tól - az európai légitársaságok közül elsőként - járatokat indít a líbiai fővárosba, Tripoliba.

Marad a nyárias idő, esőre csak elvétve kell számítani

2011. szeptember 12. 15:52

Sok napsütéssel a következő napokban is folytatódik a nyárias idő, számottevő csapadékra továbbra sem kell számítani - mondta Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hétfőn az MTI-nek.

Csaknem félmilliárd forintért vásárolna mentőautókat az OMSZ

2011. szeptember 12. 14:26

Legalább 30, de legfeljebb 39 mentőautóra írt ki nyílt közbeszerzést az Országos Mentőszolgálat (OMSZ); a kocsik becsült ára nettó 459,5 millió forint - a felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Feleséggyilkosság Kerekegyházán

2011. szeptember 12. 09:18

Egy 45 éves kerekegyházi férfi hétfő reggel bejelentette a rendőrségen, hogy megölte a feleségét.

Akciótervet jelent be Orbán Viktor hétfőn a parlamentben

2011. szeptember 11. 18:26

Az euróválság magyarországi hatásainak kivédését és a legnehezebb helyzetben lévő családoknak szóló megoldásokat tartalmazó akciótervet jelent be Orbán Viktor kormányfő a parlament hétfői ülésén - közölte a miniszterelnök szóvivője újságírók előtt vasárnap délután, a Budapesten tartott kormányülés szünetében.

Romagyilkosságok - Kedden folytatódik a per, az idén nem várható ítélet

2011. szeptember 11. 11:45

Az idén nem várható ítélet a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat miatt indított büntetőügyben, amelynek tárgyalása kedden folytatódik a Pest Megyei Bíróságon - közölte Kende Katalin, az elsőfokú eljárást lefolytató bíróság szóvivője az MTI érdeklődésére.

Becsengetnek a parlamentnek is

2011. szeptember 11. 07:39

Az új alaptörvényhez kapcsolódó kéttucatnyi sarkalatos törvény és számos gazdasági tárgyú jogszabály megalkotása, illetve módosítása vár a következő három hónapban az Országgyűlésre. A csaknem két hónapos szünet után újra összeülő parlament az őszi ülésszak első napján dönt arról, kiadja-e az ügyészségnek Gyurcsány Ferencet, akit hivatali visszaéléssel gyanúsítaná meg a vádhatóság. A hétfői ülésnap várhatóan Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődik.

Romagyilkosságok - Ma folytatódik a büntetőügy tárgyalása

2011. szeptember 13. 06:55

A nyári ítélkezési szünet után ma folytatódik a romák elleni támadássorozat elkövetésével vádolt négy férfi büntetőpere a Pest Megyei Bíróságon. December 9-ig 26 tárgyalási napot tartanak, de az idén még nem várható ítélet.

Hat év börtönre ítélték Damu Rolandot

2011. szeptember 12. 16:05

Első fokon hat év börtönre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte Damu Roland sorozatszínészt hétfőn bíróság.

Elfogtak egy szatírt Békésben

2011. szeptember 12. 15:48

Két lány sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség egy Békés megyei férfit a napokban - tájékoztatta rendőrség hétfőn az MTI-t.

Hétfőn érkezik a pápavonat Magyarországra

2011. szeptember 12. 13:50

Hétfőn érkezik a "Totus Tuus - Egészen a Tiéd" elnevezésű, II. János Pál pápára emlékező vonat először Magyarországra, ahol jövő szerdáig lesz látható.

Halálra késeltek egy férfit Budapesten

2011. szeptember 12. 06:57

Belehalt sérüléseibe egy utcai szóváltás során megkéselt férfi vasárnap kora este a IX. kerületi Gát utcában; a helyszínt több tucat rendőr biztosítja.

Orbán Viktor az amerikai elnöknek írt levelében fejezte ki együttérzését

2011. szeptember 11. 13:22

Orbán Viktor miniszterelnök Barack Obama amerikai elnöknek vasárnap írt levelében emlékezik meg a tíz esztendővel ezelőtti brutális New York-i és washingtoni terrortámadások áldozatairól - közölte a kormányfő szóvivője az MTI-vel.

Kormányülés: napirenden a 250 milliárdos áfa-visszafizetés témája

2011. szeptember 11. 07:42

Ismét több gazdasági kérdés kerül a kormány elé a mai ülésén: téma lesz a vállalkozásoknak még idén visszafizetendő 250 milliárd forintnyi áfa ügye, a devizahitelek rögzített árfolyamon történő végtörlésztésének lehetősége, és újból tárgyal a kabinet a jövő évi költségvetésről.

Szeptember 11. - Megemlékezéseket tartanak ma Magyarországon

2011. szeptember 11. 07:35

Megemlékezéseket tartanak ma Magyarországon az Amerikai Egyesült Államokat ért szeptember 11-i terrortámadás tizedik évfordulóján.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×