Belföld

Frontális ütközés Környe és Bokod között - egy ember meghalt

2011. december 16. 10:48

Frontális balesetben meghalt egy 73 éves tatabányai férfi, aki az általa vezetett autóval egy másik járműnek ütközött Környe és Bokod között - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-t.

A háztartások ötöde nem fizeti a rezsit

2011. december 16. 06:31

Most 22 százalék a közüzemi díjjal rendszeresen elmaradók aránya, jövőre 5-7 százalékkal nőhet.

Havazik a Kékestetőn

2011. december 15. 16:58

1014 méteres magasságban már fehérbe borult a táj, míg az ország többi részén esik az eső.

Lélek mellett erő is lakik a Luther-kabát alatt - Létkérdés a jó kondíció

2011. december 15. 10:20

Egy lelkész vállára nagy teher nehezedik, szükség van a feltöltődésre. Szabó Vilmos Béla paksi esperes számára ezt a sport és a természet jelenti. Ha teheti, úszik a Dunában, saját konditermében erőnléti edzéseket tart, minap megnyerte a lelkészek országos fekve nyomó bajnokságát.

Feltárták Magyarország leghosszabb barlangrendszerét

2011. december 14. 16:33

Több barlangászcsoport hónapokon át tartó munkájának gyümölcseként sikerült megtalálni vasárnap az összeköttetést a Pál-völgyi-Mátyás-hegyi és a Harcsaszájú-Hideg-lyuk barlangrendszerek között, és ezzel Magyarország leghosszabb, 28,6 kilométeres barlangja jött létre - jelentette be a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat.

Művészettel az emlőrák ellen

2011. december 14. 13:58

Már licitálhatnak az érdeklődők azokra a mellrákkampányban részt vevő próbababákra, melyeket művészek formáltak műalkotássá. A bevétel a Magyar Rákellenes Ligát támogatja.

Baleset miatt két és fél órás útzár volt a 85-ös főúton Enese térségében

2011. december 14. 09:32

Baleset miatt két és fél órán át teljes útzár volt a 85-ös főúton Enese térségében szerda hajnalban - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

Egészségügyi államtitkárság: plusz 4,5 milliárd forint jut az egészségügynek

2011. december 13. 20:50

Még az idén 4,5 milliárd forintnyi többletforrás jut egészségügyre, miután az év elején tervezettnél jóval kedvezőbben alakul az Egészségbiztosítási Alap 2011. év végi egyenlege - közölte az egészségügyi államtitkárság kedden az MTI-vel; az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny kedden közreadott legfrissebb számában jelent meg.

Halálos baleset Kimlénél

2011. december 16. 08:09

A jeges útról lesodródott és fának ütközött egy személyautó péntek kora reggel az 1-es főúton, Kimle térségében, a járművet vezető nő belehalt sérüléseibe - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

Vésztervek készülnek a kórházakban

2011. december 16. 06:05

Ha januárban aktiválják felmondólevelüket az orvosok, vagy nem vállalnak önként túlmunkát, az intézmények korlátozzák az ellátást.

Árokba csúszott egy kiránduló diákokat szállító busz Kapuvárnál

2011. december 15. 15:40

Árokba csúszott egy kiránduló középiskolásokat szállító autóbusz a 85-ös főúton, Kapuvár térségében csütörtökön; személyi sérülés nem történt - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Szíven szúrta magát egy férfi Veszprémben a nyugdíjbiztosítási igazgatóságon

2011. december 14. 18:30

Szíven szúrta magát egy férfi a Veszprém Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságának ügyfélszolgálatán szerdán.

Huszonhárommillió forintból fejlesztik az állat-egészségügyi szolgálatot

2011. december 14. 16:23

Huszonhárommillió forintot kap Budapest Főváros Közterület-felügyelete az állat-egészségügyi (ebrendészeti) szolgálatának megújításához - a javaslatról szerdán egyhangúlag döntött a Fővárosi Közgyűlés.

Benyújtotta a kormány az új jegybanki törvényjavaslatot

2011. december 14. 11:00

Benyújtotta a kormány az Országgyűlésnek a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényjavaslatot, az új jogszabály január elsején lépne hatályba.

Pécsi lövöldözés - Szakértők meghallgatásával folytatódik a per

2011. december 14. 06:52

Az ideg- és elmeszakértői véleményeket adó orvosszakértői csoportok tagjainak meghallgatásával folytatódik csütörtökön a 2009-es pécsi egyetemi lövöldözés vádlottjának pere a Baranya Megyei Bíróságon.

Köznevelési törvény - Döntött a parlament a módosító indítványokról

2011. december 13. 18:45

Szavazott az Országgyűlés kedden a köznevelési törvényhez érkező módosító javaslatokról. A Ház egy olyan indítványt is elfogadott, amely csak négyéves kortól tenné kötelezővé az óvodát, az MTI információja szerint azonban ezt a zárószavazás előtt korrigálják. A módosítás alapján ugyanakkor a település jegyzője a szülő kérelmére és az óvodavezető, valamint a védőnő egyetértésével az ötödik életév betöltéséig felmentést adhat majd a kötelező óvodai nevelésben való részvétel alól, ha a gyermek családi körülményei vagy sajátos helyzete ezt indokolja.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×