Belföld

Rendőrök sérültek meg az M3-as autópályán

2011. december 07. 14:33

Két rendőr könnyebben megsérült szerdán az M3-as autópálya 33-as kilométerénél történt autóbalesetben - közölte a rendőrség az MTI-vel.

Konyhakéssel rabolt- ötvenezer forintot vitt el

2011. december 07. 13:05

A mosonmagyaróvári belvárosi közértben konyhakéssel fenyegette meg az alkalmazottat az a férfi, aki tegnap délután öt órakor rabolta ki az üzletet.

Égési sérüléseket szenvedett egy asszony a baji téglagyár területén

2011. december 07. 10:17

Életveszélyes égési sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállítottak kórházba szerda reggel egy asszonyt, aki a Komárom-Esztergom megyei Baj községben lévő téglagyár területén, egy szolgálati lakásban egyedül él - tájékoztatta a megyei mentőszolgálat az MTI-t.

Folytatódik az új felsőoktatási és választási törvényjavaslat tárgyalása

2011. december 07. 06:37

Az Országgyűlés mai ülésén folytatódik a kormány felsőoktatási és választási törvényjavaslatának tárgyalása, majd elkezdődhet az alapkezelőkről szóló indítvány általános vitája is. A képviselők az e heti ötnapos ülésen valamennyi előterjesztést előre meghatározott időkeretben vitathatnak meg, így a keddi napirenden szereplő öt előterjesztéshez is egyenként összesen 4 óra 20 percben szólhatnak.

BB: kevesen akarnak új hitelt felvenni a karácsonyi ajándékokra

2011. december 06. 18:04

A korábbi éveknél visszafogottabban készülődik az idei karácsonyra a lakosság, a Budapest Bank (BB) felmérése szerint kevesen akarnak új hitelt felvenni a karácsonyi ajándékokra. Az év utolsó hónapjaiban a már meglévő hitelkártyákkal történő költések, valamint az áruhitelezés növekedésére számít a bank. A legtöbben még mindig készpénzzel fizetnek az ajándékokért.

December 9-én nyit a Mikulásgyár

2011. december 06. 15:44

Idén december 9. és 21. között várja az adományokat a Mikulásgyár a budapesti Felvonulási téren, országszerte 14 plázában és minden postán.

Januárban nyilvántartásba veszik a hadköteles magyar férfiakat

2011. december 05. 19:18

Bár békeidőben megszűnt a hadkötelezettség, rendkívüli állapotban, megelőző védelmi helyzetben ismét bevezethetik azt.

Tartós esőzésre lenne szükség a Duna stabil hajózhatóságához

2011. december 05. 15:17

Bár a következő napokban is várható csapadék, ahhoz, hogy a Duna stabilan hajózható legyen tartós esőzésekre lenne szükség - mondta Szalma Botond, a Magyar Hajózási Országos Szövetség (MAHOSZ) elnöke hétfőn az MTI érdeklődésére.

Vasárnap életbe lép a 2011/2012. évi menetrend

2011. december 07. 13:23

Új menetrendi év kezdődik december 11-én a vasúton, a vonatok közlekedése nagyobb részben változatlan marad, azonban több hazai régióban és nemzetközi viszonylatban lesznek az utasok igényeihez jobban illeszkedő módosítások. Január elsejétől a vonatokon nem lehet dohányozni, az év végéig a kijelölt vonatokon és kocsikban még megengedett a dohányzás.

Január 1-jén jön a szocpol

2011. december 07. 11:47

Négy-öt ezer gyermekes, gyermeket vállaló családot érinthet, a büdzsében 5,2 milliárd forint áll rendelkezésre.

BM: 39 ezer forintos pótdíj az útlevél azonnali kiállításáért

2011. december 07. 09:02

Jövő év január elsejétől magánútlevél soron kívüli, sürgősségi, valamint azonnali eljárásban történő kiállításáért 19 ezer, 29 ezer, illetve 39 ezer forint igazgatási szolgáltatási pótdíjat kellene fizetni - áll a Belügyminisztérium (BM) vonatkozó, egyelőre véleményezés alatt álló rendelettervezetében.

Pénzszállító-ügy - TV2: elfogták a sofőr egyik bűntársát

2011. december 06. 18:44

Elfogták a pénzszállító-autó kifosztásával gyanúsított férfi egyik bűntársát - értesült kedden az egyik kereskedelmi televízió.

Karácsonyi véradási akciót kezd az Országos Vérellátó Szolgálat

2011. december 06. 16:34

Jövő hétfőtől ismét meghirdeti karácsony előtti Adni jó elnevezésű véradási akcióját az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ), amely minden véradójának egy zacskó szaloncukrot ad ajándékba.

OGY - A kétgyermekes rászoruló családok lakását vásárolhatja meg januártól a Nemzeti Eszközkezelő

2011. december 05. 21:01

A parlament hétfői döntésével a Nemzeti Eszközkezelő januártól megvásárolhatja a bajba jutott kétgyermekes, rászoruló devizahiteles családok jelzálogjoggal terhelt lakóingatlanát, biztosítva, hogy bérleti díj ellenében továbbra is ott lakhassanak. Az adósoknak két évük lesz az ingatlan visszavásárlására.

Felhős, szeles idő várható

2011. december 05. 16:19

Hétfőn napközben túlnyomóan borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, délen jelentős mennyiségű csapadék is hullhat.Kedden eleinte többnyire gyengén felhős, napos idő ígérkezik.

Lemondott Kónya Péter, az FRDÉSZ elnöke, és leszerel a honvédségtől

2011. december 05. 14:11

Lemondott a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöki tisztségéről Kónya Péter, ezzel egy időben kezdeményezte a Magyar Honvédség vezérkari főnökénél hivatásos katonai szolgálati viszonya alóli felmentését. Döntését hétfőn közölte az MTI-vel, és tudatta, hogy a jövőben politikai pályára lépve kívánja képviselni a rendvédelmi dolgozók érdekeit.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×