Belföld

Honosítás - már több mint 150 ezer kérelem érkezett

2011. szeptember 30. 07:12

Már több mint 150 ezer honosítási kérelem érkezett, és eddig több mint 55 ezren tettek esküt - tájékoztatta a nemzetpolitikai államtitkárság az MTI-t. Közlésük szerint a legfiatalabb kérelmező három hetes, míg a legidősebb 104 éves volt.

Közgazdász-vándorgyűlés - Simor András: tovább gyengülhet a pénzintézetek hitelaktivitása

2011. szeptember 29. 20:20

A devizahitelek rögzített árfolyamon való végtörlesztése miatt várhatóan még tovább fog gyengülni a pénzintézetek hitelaktivitása, még kevésbé lesz fordulat a hitelpiacon - mondta Simor András csütörtökön Pécsen.

Munkahelyi balesetben meghalt egy nő a békéscsabai konzervgyárban

2011. szeptember 29. 16:01

Egy gép mozgó alkatrészei közé szorult egy nő a békéscsabai konzervgyárban szerdán, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Mérgezés a Kincsem parkban - Három ember megsérült, több állat elpusztult

2011. szeptember 29. 12:29

Három ember könnyebben megsérült és több állat elpusztult feltehetően mérgezés következtében a fővárosi Kincsem parkban - közölte az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-vel csütörtök délben.

Az almásfüzitői vörösiszap-tározónál tiltakozott a Greenpeace

2011. szeptember 29. 11:20

A Greenpeace aktivistái csütörtökön Almásfüzitő határában, a VII-es vörösiszap-tározó területén vászoncsíkdarabokból nagy STOP feliratot raktak ki, mert információjuk szerint a Duna közvetlen közelében lévő tározót veszélyes anyagokkal fedik le. A rendőrök igazoltatták az akció résztvevőit.

Önköltséges hallgatókkal is lehetne állami ösztöndíjszerződést kötni

2011. szeptember 29. 06:56

Az önköltséges képzésre felvételt nyerő hallgatókkal a képzés részleges állami finanszírozását biztosító állami ösztöndíjszerződést lehetne kötni - többek között ezt tartalmazza a felsőoktatási törvény MTI birtokába került legutolsó változata.

Tilos lesz reklámozni az engedély nélküli online-szerencsejátékot

2011. szeptember 28. 19:32

A médiatörvény változásával nem támogathat médiaszolgáltatást, műsorszámot az a vállalkozás, amely engedély nélkül végez szerencsejáték-szervezői tevékenységet.  

Devizahitelek - Megszületett a döntés az eszközkezelőről

2011. szeptember 28. 17:16

A kormány döntött a Nemzeti Eszközkezelő Társaságról (NET); a hiteladós az ingatlanban maradhat bérlőként, s ha konszolidálódik a helyzete, visszavásárolhatja - jelentette be Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Több mint kétezer gyógyszer ára változik szombaton

2011. szeptember 30. 06:44

Szombattól 534 gyógyszerért kevesebbet, 1686 készítményért viszont többet kell fizetni a patikákban - közölte Bidló Judit, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) Ártámogatási Főosztályának a vezetője az MTI-vel.

Gyengült a forint

2011. szeptember 29. 16:59

Gyengült a forint csütörtökön délután a bankközi devizapiacon, az eurót 291,90 forinton jegyezték, szerdán délután 289,76 forint volt.

Balesetben megsérült autó gyújtott fel egy kukoricatáblát Sopron közelében-FRISSÍTETT

2011. szeptember 29. 15:50

Teljes szélességében lezárták a 85-ös utat a fertőhomoki leágazó térségében a csütörtök délutáni baleset miatt, amelyben egy ember életveszélyes, egy pedig súlyos sérüléseket szenvedett, és kigyulladt egy kukoricatábla is - tájékoztatta a katasztrófavédelem megyei ügyelete az MTI-t.

Az ebadóról és a plázákról is tárgyal a jövő héten az Országgyűlés

2011. szeptember 29. 11:49

Az Országgyűlés jövő kedden tárgyal arról az indítványról, amely ebrendészeti hozzájárulás kivetésére adna lehetőséget az önkormányzatoknak. Napirendre kerül az LMP-nek a bevásárlóközpontok és a kereskedelmi egységek - azaz a plázák és a hipermarketek - létesítésének és működtetésének törvényi minimumszabályairól szóló előterjesztése is.

Napsütéses időnk lesz

2011. szeptember 29. 09:15

Ma sok napsütésre számíthatunk, melyet inkább csak az időnként megvastagodó fátyolfelhőzet zavar majd. Csapadék sehol sem várható. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 26 fok között várható. Késő este általában 14, 19 fokra számíthatunk.

Véget ért a Magyar Honvédség iraki missziója

2011. szeptember 28. 21:57

Befejeződött a honvédség nyolc éves iraki szerepvállalása. Az utolsó katonák a napokban tértek haza.

A szélessávú internet többletbevételt hoz a vasútnak

2011. szeptember 28. 18:23

Javítja a biztonságot, és több csatornán többletbevételt hoz a vasútnak a széles sávú internet szolgáltatás, amelyet nemcsak az utasok használnak, hanem a szolgáltató is - hangzott el egy kerekasztal beszélgetésen szerdán Budapesten.

További robbanóeszközöket találtak a nagycenki lakásban-FRISSÍTETT

2011. szeptember 28. 17:00

Halászásra használta a lakásában talált robbanóeszközt az a férfi, akinek több ujját roncsolta előző nap egy, a kezében felrobbant csőbomba - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×