Belföld

Csaknem félmilliárd forintért vásárolna mentőautókat az OMSZ

2011. szeptember 12. 14:26

Legalább 30, de legfeljebb 39 mentőautóra írt ki nyílt közbeszerzést az Országos Mentőszolgálat (OMSZ); a kocsik becsült ára nettó 459,5 millió forint - a felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Feleséggyilkosság Kerekegyházán

2011. szeptember 12. 09:18

Egy 45 éves kerekegyházi férfi hétfő reggel bejelentette a rendőrségen, hogy megölte a feleségét.

Akciótervet jelent be Orbán Viktor hétfőn a parlamentben

2011. szeptember 11. 18:26

Az euróválság magyarországi hatásainak kivédését és a legnehezebb helyzetben lévő családoknak szóló megoldásokat tartalmazó akciótervet jelent be Orbán Viktor kormányfő a parlament hétfői ülésén - közölte a miniszterelnök szóvivője újságírók előtt vasárnap délután, a Budapesten tartott kormányülés szünetében.

Romagyilkosságok - Kedden folytatódik a per, az idén nem várható ítélet

2011. szeptember 11. 11:45

Az idén nem várható ítélet a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat miatt indított büntetőügyben, amelynek tárgyalása kedden folytatódik a Pest Megyei Bíróságon - közölte Kende Katalin, az elsőfokú eljárást lefolytató bíróság szóvivője az MTI érdeklődésére.

Becsengetnek a parlamentnek is

2011. szeptember 11. 07:39

Az új alaptörvényhez kapcsolódó kéttucatnyi sarkalatos törvény és számos gazdasági tárgyú jogszabály megalkotása, illetve módosítása vár a következő három hónapban az Országgyűlésre. A csaknem két hónapos szünet után újra összeülő parlament az őszi ülésszak első napján dönt arról, kiadja-e az ügyészségnek Gyurcsány Ferencet, akit hivatali visszaéléssel gyanúsítaná meg a vádhatóság. A hétfői ülésnap várhatóan Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődik.

Börtön járhat az orvvadászatért

2011. szeptember 10. 14:05

A büntető törvénykönyv módosításában már nevesítik az orvvadászatot, és akár szabadságvesztéssel is szankcionálnák.

Halálos baleset a Mecsekben

2011. szeptember 10. 10:09

Halálos közúti baleset történt Remeterét és Orfű között szombat reggel, 45. Mecsek Rallye egyik szakaszán; a futamot nem érinti.

Szeptember 11. - Sok milliárd dollárba kerülnek a repülésbiztonsági intézkedések

2011. szeptember 09. 07:38

Rendkívül megszigorodtak a repülésbiztonsági intézkedések az 2001. szeptember 11-e óta eltelt tíz évben - közölte a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Hétfőn érkezik a pápavonat Magyarországra

2011. szeptember 12. 13:50

Hétfőn érkezik a "Totus Tuus - Egészen a Tiéd" elnevezésű, II. János Pál pápára emlékező vonat először Magyarországra, ahol jövő szerdáig lesz látható.

Halálra késeltek egy férfit Budapesten

2011. szeptember 12. 06:57

Belehalt sérüléseibe egy utcai szóváltás során megkéselt férfi vasárnap kora este a IX. kerületi Gát utcában; a helyszínt több tucat rendőr biztosítja.

Orbán Viktor az amerikai elnöknek írt levelében fejezte ki együttérzését

2011. szeptember 11. 13:22

Orbán Viktor miniszterelnök Barack Obama amerikai elnöknek vasárnap írt levelében emlékezik meg a tíz esztendővel ezelőtti brutális New York-i és washingtoni terrortámadások áldozatairól - közölte a kormányfő szóvivője az MTI-vel.

Kormányülés: napirenden a 250 milliárdos áfa-visszafizetés témája

2011. szeptember 11. 07:42

Ismét több gazdasági kérdés kerül a kormány elé a mai ülésén: téma lesz a vállalkozásoknak még idén visszafizetendő 250 milliárd forintnyi áfa ügye, a devizahitelek rögzített árfolyamon történő végtörlésztésének lehetősége, és újból tárgyal a kabinet a jövő évi költségvetésről.

Szeptember 11. - Megemlékezéseket tartanak ma Magyarországon

2011. szeptember 11. 07:35

Megemlékezéseket tartanak ma Magyarországon az Amerikai Egyesült Államokat ért szeptember 11-i terrortámadás tizedik évfordulóján.

Szent István-díjat kapott Makovecz Imre

2011. szeptember 10. 11:20

Szent István-díjat vehetett át Makovecz Imre Kossuth-díjas építész Hende Csaba honvédelmi minisztertől szombaton, az esztergomi Vármúzeum Korona-termében.

Adócsaló plasztikai sebészt buktatott le a NAV

2011. szeptember 10. 09:07

Próbavásárlás során sikerült tetten érnie az adóhatóságnak egy zsebre dolgozó plasztikai sebészt, aki 900 ezer forintot vett át a szépészeti beavatkozásra bejelentkezett adóellenőr hölgytől, ám erről számlát nem adott - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szombaton az MTI-vel.

Sajtóközlemény: visszaéléseket követnek el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nevében

2011. szeptember 09. 07:37

Ismeretlen elkövetők „csalárd módon” visszaéléseket követnek el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és Közreműködő Szervezetei nevében eljárva. Már nem az első esetben történt visszaélés a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nevével és az uniós pályázatokkal. Az Ügynökség, ahogyan korábban is, most is feljelentést tett az ügyben a rendőrségen. Az egyelőre ismeretlen elkövetők okiratokat hamisítottak a pályázók megtévesztésére, amelyek révén feltehetőleg anyagi haszonra tettek szert. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felhívja a pályázók figyelmét a hasonló esetek megelőzése érdekében.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×