Belföld

Az év végéig mindenki megkapja a nyugdíjkompenzációt

2011. szeptember 27. 16:20

A kiegészítésről szóló javaslat már készül - mondta Soltész Miklós államtitkár.

Nagyot nőtt a GYSEV forgalma

2011. szeptember 27. 15:43

A cég közleménye szerint tavaly januártól augusztusig 2 millió 68 ezer, idén viszont már 2 millió 189 ezer utast szállított.

Duplán is megbírságolhatják azt, aki vonaton dohányzik

2011. szeptember 27. 13:49

Duplán is megbírságolhatják azt, akit vonaton érnek dohányzáson a MÁV és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) ellenőrei.

Elhunyt Makovecz Imre Kossuth-díjas építész

2011. szeptember 27. 11:21

Makovecz Imre nemzetközi hírű építész, a magyar organikus építészet Kossuth-díjas, Corvin-lánccal kitüntetett stílusteremtő alakja volt. Ő tervezte a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium tetején álló két, diákokat szemmel tartó angyalt is.

Az uzsorások büntetéséről és plázastopról tárgyal a parlament

2011. szeptember 27. 07:13

Az Országgyűlés ma megtárgyalja a kormány azon javaslatát, amely az eddiginél szigorúbban szankcionálná az üzletszerűen elkövetett uzsorázást, azonban lehetőséget adna a büntetés korlátlan enyhítésére azok esetében, akik azelőtt jelentik az uzsora-bűncselekmény elkövetését, hogy az a hatóság tudomásra jutna. Az LMP kezdeményezésére plázaépítési moratóriumról is vitáznak a képviselők.

Ma ismerteti Orbán a költségvetés részleteit a Fidesz-KDNP-vel

2011. szeptember 27. 06:57

Ma hallgatja meg a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportja Orbán Viktor miniszterelnököt és Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert a jövő évi költségvetés tervezetéről.

Módosul a végtörlesztéssel összefüggő adószabályozás

2011. szeptember 26. 20:27

Az Országgyűlés hétfőn módosította a devizahitelek fix árfolyamon történő, egyösszegű végtörlesztésével összefüggő adószabályozást, annak egy részét ugyanis az előterjesztő szándékával ellentétes tartalommal fogadta el múlt hétfőn a parlament.

Jövedéki adó törvény: a dohánygyártók vesztenek, a szeszesitalgyártók nyernek a módosításokka

2011. szeptember 26. 17:27

A több adótörvényt módosító és a nemzetgazdasági miniszter által jegyzett törvényjavaslat zárószavazása előtt olyan módosításokat támogat a kormány, amely növeli a cigaretta adóját, viszont megszünteti a természetes aromával készített, és az egyéb párlatok jövedéki adóbeli megkülönböztetését, így csökken az adó - az alkotmányügyi bizottság által tárgyalt módosítások a parlament honlapján jelentek meg.

OKF: biztonságosabbak a szórakozóhelyek

2011. szeptember 27. 16:11

A nyár végére tűzvédelmi szempontból biztonságosabbak lettek a zenés szórakozóhelyek - olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) keddi közleményében.

Vigyázzon a babbal, mérgezett lehet

2011. szeptember 27. 15:09

Egy Kazálon élő idős nő tett bejelentést a rendőrségen, hogy több mint 25 kiló babja tűnt el, amit mérgező szerrel kezelt.

Derűs napok várnak ránk

2011. szeptember 27. 13:27

Ma túlnyomóan derült, száraz idő várható. Holnap napközben a sok napsütés mellett elsősorban északon és keleten, főként a délutáni, esti órákban időnként több lesz a felhő, de legfeljebb az Északi-középhegység térségében lehet egy-egy jelentéktelen zápor.

Újraszabályoznák a kutyák veszélyessé minősítését

2011. szeptember 27. 09:17

Az ebadóval már a tenyésztők is egyetértenek, azzal összefüggésben azonban még vanna viták, mi alapján nyilvánítsanak veszélyessé egyes kutyafajtákat.

Mától viszik ki a kérdőíveket a számlálóbiztosok

2011. szeptember 27. 07:00

Mától péntekig viszik ki a népszámlálás kérdőíveit a számlálóbiztosok a lakosok címére; a borítékban háztartásonként egy lakás- és egy személyi kérdőív szerepel majd.

Emlékhelyet avatnak Kolontáron a katasztrófa évfordulóján

2011. szeptember 27. 06:53

Kolontáron emlékhelyet avatnak a vörösiszap-katasztrófa első évfordulóján. A falu kilenc lakosa vesztette életét az ajkai timföldgyár tározójából kiömlő vörösiszap miatt.

Új távhőtámogatási rendszer épül ki

2011. szeptember 26. 19:39

A termelő helyett a hőszolgáltató kap majd központi támogatást október 1-től - egyebek közt ezt tartalmazza az Országgyűlés által hétfőn elfogadott, a távhőszolgáltatásról szóló törvény módosítása. A parlament 245 igen, 95 nem és 2 tartózkodás mellett fogadta el Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter szeptember 16-án benyújtott javaslatát.  

Étrend-kiegészítőket vizsgált a GVH

2011. szeptember 26. 17:18

Ötszázezer forintra bírságolta a Gazdasági Versenyhivatal a Vitaking Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t, amely gyógyhatást, betegséget megelőző hatást tulajdonított egyes, általa forgalmazott étrend-kiegészítőknek, illetve valótlan adatokat közölt azok összetételéről - közölte a versenyhatóság hétfőn az MTI-vel.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×