Belföld

Decemberben Télapó Expressz indul a Vasúttörténeti Parkba

2011. november 06. 10:01

Újra indul decemberben a Télapó Expressz a budapesti Vasúttörténeti Parkba: a különleges programra kicsik és nagyon jelentkezését egyaránt várják a szervezők.

Benyújtották a szakképzési hozzájárulásról szóló törvényjavaslatot

2011. november 05. 18:32

Benyújtották az Országgyűlésnek szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló törvényjavaslatot, amely szerint a szakképzési hozzájárulás (bruttó) összege továbbra is az egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulékalap 1,5 százaléka lesz.

A casco díját is lenyomta a kgfb kampány

2011. november 05. 10:59

Nem csak a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) díjai, hanem a vele együtt megkötött casco biztosítás díja is közel harmadával esett a kampány alatt, új kgfb szerződést legtöbben az Uniqa Biztosítónál kötnek - közölték internetes alkuszok az MTI-vel.

Megszüntették Budapesten a szmogriadó riasztási fokozatát

2011. november 05. 07:19

A pénteki mérési eredmények alapján Budapesten megszüntették a szmogriadó riasztási fokozatát, a tájékoztatási fokozat egyidejű elrendelése mellett.

Ma búcsúztatják, vasárnap temetik a Császárt

2011. november 05. 07:11

Ma 9 és 18 óra között vehetnek búcsút a szurkolók a Ferencváros stadionjában a vasárnap éjjel elhunyt Albert Flóriántól, az egyetlen aranylabdás magyar futballistától.

Nitrogénszállító kamion ütközött a 8-as főúton - egy halott, teljes útzár (Frissítve)

2011. november 04. 16:24

Nitrogénszállító kamion ütközött össze egy személyautóval a 8-as főúton Tüskevár és Karakószörcsök között, az ütközés következtében az autó vezetője életét vesztette - közölte Bakos György, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelem szóvivője pénteken az MTI-vel.

Szakszervezeti demonstráció - A Dunántúlon csak az 1-es főúton alakult ki torlódás

2011. november 04. 09:33

A Dunántúlon sem okozott jelentős fennakadásokat a közlekedésben a szakszervezetek péntek reggel 7 órakor megkezdődött demonstrációja, csak az 1-es főúton alakult ki nagyobb torlódás.

Több városban elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát

2011. november 04. 06:53

A szmogriadó riasztási fokozatát rendelte el Budapesten pénteken reggel 6 órától Tarlós István főpolgármester, miután a kisméretű szálló por (PM10) egy napra számított átlageredménye november 2-án a főváros három, november 3-án pedig négy mérőpontján elérte és meghaladta a riasztási küszöbértéket (100 µg/m3) - jelentette be a Főpolgármesteri Hivatal. Az intézkedés visszavonásig érvényes.

Fának csapódott egy autó Andocs határában, a sofőr meghalt

2011. november 06. 08:03

A helyszínen életét vesztette annak személygépkocsinak a vezetője, amely egy fának csapódott Andocs határában vasárnap reggel - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel.

A magyar vásárló a legbizalmatlanabb

2011. november 05. 12:29

Magyarországon 37 ponttal a legalacsonyabb a fogyasztói bizalmi index, a Nielsen piackutató vállalat szeptemberben végzett 56 országot átfogó felmérése szerint, közvetlenül előttünk foglal helyet Portugália, Románia, Dél-Korea, Horvátország és Görögország - közölte a Nielsen holding szombaton az MTI-vel.

Kézbilincseket és paprika sprayt szerez be az adóhatóság

2011. november 05. 10:56

Nyílt közbeszerzési eljárást írt ki fegyverzeti anyagok - , kézbilincsek, paprika spray, lövedék sebességmérő és speciális fegyverzeti tartozékok - beszerzésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Kiraboltak egy benzinkutat Budapesten, a X. kerületben

2011. november 05. 07:16

Fegyverrel raboltak ki egy benzinkutat Budapesten, a X. kerületben pénteken éjjel - közölte a rendőrség az MTI-vel.

A Vasfüggöny kerékpárút magyarországi nyomvonala kijelölésre vár

2011. november 04. 17:51

Mielőbb ki kellene jelölni a Vasfüggöny kerékpárút magyarországi szakaszának nyomvonalát, hogy a projekt kiemelt támogatáshoz juthasson - mondta Tama István, a Magyar Turizmus Zrt. nyugat-dunántúli marketing igazgatóságának vezetője az MTI érdeklődésére pénteken.

A múlt héten mutatták ki először a vírust ebben az influenzaszezonban

2011. november 04. 12:05

A múlt héten, egy 18 éves beteg szervezetében mutattak ki először influenzavírus által okozott megbetegedést a vizsgálatok a mostani, 2011/2012-es influenzaszezonban - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken az MTI-vel.

Országszerte száz helyszínen lesz ma félpályás útlezárás

2011. november 04. 06:59

Országszerte mintegy száz, a fővárosban 12 helyen tart ma félpályás útlezáró demonstrációt a LIGA szakszervezeti szövetség.

Műtét közben megégett egy beteg combja a bajai kórházban

2011. november 03. 20:32

Műtét közben megégett egy beteg combja a bajai kórházban, amikor kigyulladt az operációhoz használt elektromos sebészeti eszköz - értesült csütörtökön az MTI Hírcentrum.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×