Belföld

Botrány várható: Nem maradhat mostani helyén a szórakozóhely

2011. szeptember 22. 19:06

Elutasította csütörtök este az újbudai képviselő-testület a Zöld Pardon (ZP) közterület-használati kérelmét, így nem maradhat a Petőfi híd budai hídfője mellett a szórakozóhely - közölte Horti István XI. kerületi jegyző a döntés után.

Rendőrségi ajánlás a népszámlálás időszakára - Óvakodjunk a trükkös csalóktól

2011. szeptember 22. 15:38

Októberben végzik országunkban a nép- és lakásszámlálást. A rendőrség arra figyelmeztet, ebben az időszakban a bűnözők sem pihennek, sőt esetleg kihasználják az alkalmat, hogy csellel pénzhez jussanak.

Oktatási államtitkárság: bűncselekmény a szakdolgozat-vásárlás

2011. szeptember 22. 12:02

Az oktatási államtitkárság arra kéri a felsőoktatási intézmények rektorait és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciáját (HÖOK), hogy tájékoztassák a hallgatókat arról: bűncselekményt követ el az, aki sajátjaként nyújt be más által elkészített diplomamunkát, és akár egy évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Tíz éve a leggazdagabb Gates

2011. szeptember 22. 10:04

Ismét Bill Gates vezeti a leggazdagabb amerikaiak listáját, amelyet a Forbes magazin készített és hozott nyilvánosságra szerdán. Most először Soros György is bekerült a top tízbe.

Miskolci gázbaleset - Meghalt az egyik sérült

2011. szeptember 22. 09:32

Csütörtökre virradóra meghalt az egyik munkás, aki Miskolc belvárosában, a Városház téren történt gázlobbanás következtében égett meg - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház az MTI-t.

Egy terhes nő fának csapódott Kalocsa közelében

2011. szeptember 21. 13:12

A nő az útpadkára szaladt a gépkocsijával, majd többször megpördült, kórházba vitték.

Tilos lesz megmondani a baba nemét az ultrahangvizsgálaton?

2011. szeptember 21. 08:08

Az Európa Tanács ajánlásának kidolgozói szerint sokan azért szakíttatják meg a terhességet, mert a születendő baba neme nem felel meg az elvárásaiknak.

Tandíj a magyar-osztrák-szlovák hármas határ térségében

2011. szeptember 21. 07:43

A magyar-osztrák-szlovák hármas határ térségének nagyobb külföldi - elsősorban szlovákiai - népességgel rendelkező települései sorra vezetnek be tandíjat a nem magyar állampolgárságú gyerekeknek. A cél: pótolni azt az állami juttatást, ami a magyar gyerekek után jár, utánuk viszont nem. A polgármesterek által az MTI-nek elmondottakból az derül ki: se egységes tarifa, se egységes gyakorlat nincs.

Leszakadt födém - Két férfit előállított a rendőrség

2011. szeptember 22. 18:01

A rendőrség két huszonéves férfi előállított, mert megalapozottan gyanúsíthatók a IX. kerületi Kén utcai lakóház két tartóoszlopának ellopásával, amely nagyban hozzájárulhatott a födém leszakadásához - tájékoztatta a BRFK szóvivője csütörtök délután az MTI-t.

Közterületek elnevezései változhatnak Budapesten

2011. szeptember 22. 15:26

Kilenc közterület elnevezéséről, illetve korábbi nevének módosításáról dönthet jövő szerdán a Fővárosi Közgyűlés.

Leszakadt födém - Polgármester: engedély nélküli beépítés okozhatta a balesetet

2011. szeptember 22. 11:35

Vélekedések szerint egy zuhanyzó engedély nélküli beépítése és két eltűnt acélgerenda hiánya okozhatta a födém leszakadását a IX. kerületi Kén utca 3. szám alatti lakásban - közölte Bácskai János (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere a csütörtök hajnali baleset helyszínén tartott sajtótájékoztatóján.

Tovább csökkent a parlagfű pollenszórása, valahol már csak figyelmeztetés van érvényben

2011. szeptember 22. 09:48

Az elmúlt héten tovább csökkent a parlagfű pollenszórása. Több helyütt ugyan még mindig harmadfokú a riasztási szint, Tatabánya térségében viszont már csak figyelmeztetés van érvényben - közölte a tisztiorvos facebook oldala csütörtökön.

Leszakadt födém - Mind a kilenc sérült sérülése könnyűnek minősül

2011. szeptember 22. 09:03

A IX. kerületi Kén utcában leszakadt födém miatt megsérült kilenc ember közül valamennyiük sérülése könnyűnek minősül - közölte az MTI-vel az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese csütörtök kora reggel.

Díjmentesen lehet utazni a MÁV vonatain is forgalmi engedéllyel az Autómentes napon

2011. szeptember 21. 10:07

Díjmentesen utazhatnak a MÁV vonatain csütörtökön azok az autósok, akik az Autómentes napon úgy döntenek, hogy nem használják gépkocsijukat - közölte a MÁV-START Zrt. az MTI-vel.

Napsütéses napunk lesz

2011. szeptember 21. 07:48

Csapadék sehol sem várható. Ma már országszerte kisüt a nap, ezen belül az Alföld, illetve a Tiszántúl ígérkezik a legnaposabbnak. Győrben 22 fok várható.

Ausztria és Magyarország uniós segítséget kér az emberkereskedők ellen

2011. szeptember 20. 21:33

Ausztria és Magyarország segítséget kér az Európai Uniótól a magyar-szerb határ védelméhez, az emberkereskedők tevékenységének megfékezése érdekében - közölték kedden lengyel EU-elnökségi források.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×