Belföld

Adócsaló plasztikai sebészt buktatott le a NAV

2011. szeptember 10. 09:07

Próbavásárlás során sikerült tetten érnie az adóhatóságnak egy zsebre dolgozó plasztikai sebészt, aki 900 ezer forintot vett át a szépészeti beavatkozásra bejelentkezett adóellenőr hölgytől, ám erről számlát nem adott - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szombaton az MTI-vel.

Sajtóközlemény: visszaéléseket követnek el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nevében

2011. szeptember 09. 07:37

Ismeretlen elkövetők „csalárd módon” visszaéléseket követnek el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és Közreműködő Szervezetei nevében eljárva. Már nem az első esetben történt visszaélés a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nevével és az uniós pályázatokkal. Az Ügynökség, ahogyan korábban is, most is feljelentést tett az ügyben a rendőrségen. Az egyelőre ismeretlen elkövetők okiratokat hamisítottak a pályázók megtévesztésére, amelyek révén feltehetőleg anyagi haszonra tettek szert. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felhívja a pályázók figyelmét a hasonló esetek megelőzése érdekében.

A magyar bor itthon világhírű?

2011. szeptember 08. 22:19

Egyre több világversenyen nyernek aranyérmet boraink, ugyanakkor rengeteg helyen árulnak borzalmas minőségűt, s a hamisítás ma is létező probléma.

Szijjártó Péter: átalakul a kormányzati kommunikáció, Giró-Szász András a kormányszóvivő

2011. szeptember 08. 20:03

Giró-Szász András az új kormányszóvivő - jelentette be Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője csütörtökön Hajdúszoboszlón.

Malacbiznisz - Óriási adócsalást derítettek fel a NAV nyomozói

2011. szeptember 08. 12:18

Az ukrán-magyar bűnszervezet egymilliárdos kárt okozott a magyar költségvetésnek.

Parlagfűirtás - Az első fagyokig ellenőriznek és büntetnek a hatóságok

2011. szeptember 08. 07:35

Több mint 1 900 hektár parlagfűvel szennyezett területen rendeltek el eddig közérdekű védekezést, úgynevezett kényszerkaszálást a megyei növény és talajvédelmi igazgatóságok szerte az országban, és mintegy 17 millió forint növényvédelmi bírságot szabtak ki - közölte az MTI megkeresésére a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MSZH). A következő napokban várhatóan további mintegy kétezer hektárnyi területen végzik el a kényszerkaszáltatást.

Kisebb földrengést érzékeltek Hatvan közelében

2011. szeptember 08. 06:21

Kisebb földrengést érzékeltek Hatvantól 10 kilométerre északra - közölte az MTI-vel az MTA Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézet Szeizmológiai Obszervatóriuma csütörtök hajnalban.

Nemzeti felsőoktatási rendszer és átalakuló pedagógusképzés az új felsőoktatási törvény koncepciójában

2011. szeptember 07. 16:15

Nemzeti felsőoktatási rendszer létrehozása, tudományegyetemi és főiskolai intézménytípus, jelentősen változó pedagógusképzés - többek között ezt rögzíti az új felsőoktatási törvény koncepciója, amely szerint az államilag finanszírozott képzéseknél a jelentkezők egy része újra szóbelin venne részt. Az MTI információi szerint a javaslatról vasárnap tárgyalhat a kormány, a törvénytervezetet október 15-ig kell a dokumentum szerint kidolgozni. Az intézmények átszervezéséről szóló döntéseket október végéig nyilvánosságra kell hozni.

Szeptember 11. - Sok milliárd dollárba kerülnek a repülésbiztonsági intézkedések

2011. szeptember 09. 07:38

Rendkívül megszigorodtak a repülésbiztonsági intézkedések az 2001. szeptember 11-e óta eltelt tíz évben - közölte a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

A szűkösen élők adakoznak inkább az államadósság csökkentésére

2011. szeptember 08. 22:33

Több mint 400 ezren 42 millió forintot fizettek be az államadósság-csökkentő alapba.

Bozótvágó késsel támadt a szomszéd

2011. szeptember 08. 20:29

Egy egész család ellen indított eljárást a rendőrség garázdaság miatt.

Varga Pincészet: tovább csökkenhet Magyarországon a szőlő termőterülete

2011. szeptember 08. 17:56

A magyarországi bortermelés jelenlegi csökkenő iránya tovább folytatódhat a következő években, mivel kevés a korszerű, újonnan ültetett szőlőterület Magyarországon - mondta Varga Péter, a Varga Pincészet tulajdonosa csütörtökön Budapesten a 20. Budavári Borfesztiválon az MTI-nek.

Megszűnik az önálló katonai ügyészség

2011. szeptember 08. 11:51

Az egységes ügyészi szervezetbe integrálódik a katonai ügyészség, hogy az ott felhalmozott tapasztalatok is segítsék a korrupció elleni küzdelmet - jelentette be Polt Péter legfőbb ügyész Budapesten csütörtökön.

Pokorni: csak négyéves kortól kelljen óvodába járni!

2011. szeptember 08. 06:30

Pokorni Zoltán négyéves kortól írná elő a kötelező óvodába járást, ezt megelőzően a hátrányos helyzetű családok gyermekeit anyagi támogatással ösztönözné az óvodáztatásra. Az Országgyűlés oktatási és tudományos bizottságának fideszes elnöke nem tenné kötelezővé az egésznapos iskolát, arra - mint az MTI-nek elmondta - pénzügyileg motiválni kell és szakmailag fel kell készíteni az intézményeket, mert erre ma még nem alkalmasak.

Tehervonat és autó ütközött Kapuvár közelében- FRISSÍTETT

2011. szeptember 07. 17:03

Egy súlyos sérültje van a Veszkénynél szerda délután történt vasúti balesetnek, a szakaszon már újraindult a vonatközlekedés.

A hidegfront átmeneti lehűlést hoz, a hét végére visszatér a nyár

2011. szeptember 07. 15:22

A szerdán este érkező hidegfront átmeneti lehűlést hoz, a hét végére visszatér a nyár, vasárnap akár 31 fok is lehet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-vel.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×