Belföld

Felsőoktatási felvételik - Nőtt az érdeklődés a felsőfokú szakképzés iránt

2011. július 17. 11:22

Körülbelül ugyanannyian szeretnének a felsőoktatásban továbbtanulni az idén, mint egy éve: a mostani 141 ezer jelentkező nagy része az alapképzést, a legtöbbjük az államilag támogatott képzési formát választotta. Többen céloztak meg felsőfokú szakképzést és nőtt az e-felvételizők aránya is. A ponthatárokat csütörtökön hozzák nyilvánosságra, az idén is lesz "Pont ott Parti" a Millenárison.

Banki stresszteszt – Az OTP és az Erste is jól teljesített

2011. július 16. 08:59

A 90 vizsgált bankból öt spanyol, két görög és egy osztrák bank nem felelt meg az elvárásoknak. Az elbukott bankok között van az osztrák Volksbank is. Az OTP és az Erste is jól teljesített.

Nem kell a rezidenseknek a havi 100 ezres ösztöndíj

2011. július 16. 08:34

Felborította az egészségügyi államtitkár az egy éve fennálló megegyezést arról, hogy az érintettekkel való tanácskozás nélkül nem hoz döntést az ügyükben - reagált a délelőtt kihirdetett kormánydöntésre a Magyar Rezidens Szövetség elnöke. Papp Magor szerint a beígért ösztöndíj nem oldja meg a problémát, ezért közölte: a szövetség továbbra is kitart felmondóleveles akciója mellett.

Szabó Jenő lett a Soproni Rendőrkapitányság vezetője

2011. július 15. 14:07

Szabó Jenő alezredest, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Szolgálatának vezetőjét nevezte ki a Soproni Rendőrkapitányság vezetőjének a megyei főkapitány.

Iszapömlés - Befejeződött a katasztrófa utáni újjáépítés

2011. július 14. 15:38

Kilenc hónappal a példátlan méretű ipari katasztrófa után befejeződött az újjáépítés Devecserben, Kolontáron és Somlóvásárhelyen, a kormány az iszapömlés egyéves évfordulójára minden károsult gondját megoldja - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön, az új devecseri lakóparkban tartott sajtótájékoztatón.

Iszapömlés - Befejeződött a katasztrófa utáni újjáépítés

2011. július 14. 14:13

Kilenc hónappal a példátlan méretű ipari katasztrófa után befejeződött az újjáépítés Devecserben, Kolontáron és Somlóvásárhelyen, a kormány az iszapömlés egyéves évfordulójára minden károsult gondját megoldja - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön, az új devecseri lakóparkban tartott sajtótájékoztatón.

Médiatanács: a nyomtatott sajtóra is érvényes néhány minimumelvárás

2011. július 13. 13:32

Az emberi méltóság védelméről, a gyűlöletbeszéd tilalmáról, valamint a kiskorúak védelméről szóló egyes alapjogi minimumszabályok péntektől a nyomtatott és az internetes sajtóra is alkalmazhatóak - mondta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának szóvivője pénteken az MTI-nek.

Átalakulhat a Kossuth tér, költöznie kell a kormánynak

2011. július 13. 08:46

A parlament hétfői döntése értelmében 2014. május 31-ig át kell alakítani a budapesti Kossuth Lajos teret, amely így visszakaphatja 1944 előtti "képzőművészeti arculatát", a kormánynak pedig ugyaneddig az időpontig ki kell költöznie az Országház épületéből.

Hoffmann: kétszázmilliós segítséget kaptak a kisiskolák

2011. július 16. 15:23

Csaknem kétszázmillió forintot osztott szét az oktatási államtitkárság finanszírozási gondokkal küszködő kisiskolák között - mondta Hoffmann Rózsa pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Módosul az érettségi vizsgaszabályzatról szóló kormányrendelet

2011. július 16. 08:45

Katonai alapismeretek tárgyból is lehetne emelt szinten érettségi vizsgát tenni, első alkalommal a 2012/2013-as tanév május-júniusi vizsgaidőszakában - többek között ezt tartalmazza az érettségi vizsgaszabályzatról szóló kormányrendelet tervezett módosítása.

Észak-afrikai migránsokat fogtak el Hegyeshalomnál

2011. július 15. 17:52

Négy észak-afrikai migránsra bukkantak a rendőrök Hegyeshalomnál, a feltételezett embercsempészt is elfogták - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese pénteken az MTI-vel.

Kékszalag - Csütörtök este óta mentik a vitorlázókat, eddig több száz versenyzőt hoztak ki a Balatonból

2011. július 15. 08:04

Megfeszített erővel, folyamatosan mentik a vízi rendőrök és vízi mentők a viharos szélben bajba jutott vitorlásversenyzőket a Balatonon csütörtök este óta. A tóban még péntek reggel is több tucatnyi zátonyra futott, felborult vagy nádasban rekedt vitorlás van.

Felvételi ponthatárok egy hét múlva

2011. július 14. 14:25

Egy hét múlva, július 21-én határozzák meg az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, amelyeket a www.felvi.hu oldalon és a sajtó útján hoznak nyilvánosságra. Az idén csaknem 141 ezren adtak be felvételi kérelmet, államilag támogatott képzésben 53 450-en tanulhatnak majd.

Sínek közé mászott a másfél éves gyermek – Hámsérüléseket szenvedett

2011. július 13. 16:58

Hiába fékezett a mozdonyvezető, mikor észrevette az éppen a sínekre mászó pici gyermeket, már a vészfékkel sem tudott megállni, átment a teste felett. Csodával határos módon a kicsi hámsérülésekkel úszta meg a balesetet. A Soproni Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése ügyében indított nyomozást.

A Ház első féléve: 45 ülésnap, 116 törvény, 60 határozat, majdnem 1200 szavazás

2011. július 13. 13:27

Negyvenöt ülésnapot tartott az Országgyűlés az idei első félévben. Február 14. és július 11. között a képviselők több mint 465 órán át üléseztek, elfogadtak 116 törvényt, 60 határozatot, meghallgattak csaknem 150 interpellációt, és szavaztak majdnem 1200 alkalommal - mindez a parlament tevékenységéről kiadott előzetes összefoglalóból derül ki, amelyet az Országgyűlés sajtószolgálata juttatott el szerdán az MTI-hez.

Magyar fejlesztésű buszt tesztel a BKV, a Rába keze is benne van

2011. július 13. 08:03

A MolitusBus S91-es fejlesztésében a győri Rába Járműipari Holding Nyrt. is részt vesz. A 8 méter hosszú járművet mostantól egy hónapon keresztül ingyen használhatják az utasok.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×